| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : květen 2001

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 120  [Dalších 90 >>]
Dana, Radeček 8/99, Martínek 20.5.2001
  • 
7.4.2005 10:34:57
Tak se zase po čas hlásím. Jak žijete?

Martínek už je zkušený školkáč (a taky zkušený "chodič na záchod" - a to to před rokem a něco vypadalo, že se plínek snad nezbavíme ;-). Akorát teď trošku marodí, jen takové teplotky nebo kašlíky, nic moc, ale do školky s tím nemůže. Po pár dnech se vždycky vrátí do školky a za týden-dva je to nanovo.

Během minulého měsíce nám začal říkat "r", tak samozřejmě máme radost, i když starší uměl "r" už ve 2,5 letech a ve 3 i "ř" (ale on je vůbec výjimka, chudák Martínek má laťku sakra vysoko).

Od září chodíme do angličtiny, využila jsem toho, že jsou oba kluci začátečníci a dala je tam na zkoušku oba, protože jsem si říkala, kde budu shánět pro Martínka hlídání. Ukázalo se, že tahle angličtina je bez rodičů, takže bych ho hlídat mohla sama, ale jemu se tam mezitím zalíbilo a docela mu to jde. Od ledna začala učit angličtinu ještě kamarádka a potřebovala "pokusné králíky", takže teď chodíme dokonce dvakrát týdně.

Jinak od února jezdí se školkou do plavání, ale jak byl Martínek nemocný, tak prošvihl první hodinu, kde si jen hráli, a taky druhou seznamovací. Potom mu tam byla zima, tak šel dřív z vody, a pár dní po další lekci najednou přišel s tím, že mu paní učitelka říkala, že už tam jezdit nemá! Paní učitelka se tomu teda divila, že podruhé už byl v plavání spokojený, takže přes protesty tam šel zase. Celý týden pak proti plavání nic nenamítal, až když jsem ho ve středu ráno do plavání budila, tak si zase vzpomněl, že tam jet nechce. Odpoledne říkal, že to v plavání bylo dobrý a že příště půjde, ale teď je zas nemocný, tak doufám, že až na to přijde, že si zase nevzpomene, že tam vlastně nechce ;-).

Drezi, jsme taky z Brna (Vinohrady), odkud vy?
Anita, Jan 6 letr, Sára 3.5
  • 
20.3.2005 19:47:32
Zdravím,
Sárinka chodí do školky - tam jen na WC, ještě před dvěma měsíci kakala a čurala na nočník doma v obýváku, občas na WC, které máme na chodbě. Pak náhle chtěla schovat nočník, rychle jsem využila příležitosti a schovala ho. Teď si ani nevzpomene. Myslím si, že to přijde samo, podobně jako u staršího syna. Hlavně že ten Váš chodí na toaletu aspoň čurat :).
Hezký den
Petr a Ríša 3,5
  • 
28.2.2005 14:24:33
Zdravím. Můj syn má tři a půl roku a stále odmítá chodit kakat na záchod. I když má samozřejmě své malé prkýnko, na záchodě nechce ani chvilku sedet. Chci se proto zeptat zda je normální aby ještě kakal na hrnci. Byl bych rád aby se to naučil, ale nechci ho nutit násilím. Nebo mi aspoň poraďte jak na to.
Děkuji.
Petr a Ríša
  • 
24.2.2005 14:43:16
To už se nikomu nechce psát? Rád bych si pokecal!
muselka
  • 
20.1.2005 11:14:18
Dreza 19564
12.1.2005 9:06:58
Ahojte,
Davču skolila na Novej rok viróza, tak nám to hezky začalo a já byla opět bez kompu. Teď už je zas zdravej a ve školce a tak přeju všem dítkám i maminám hodně štěstí a zdraví do nového roku - trochu se zpožděním. Ale že máme skvělý zimní počasí, že? Dáva dostal na vánoce nový boby a zatím na nich jel pouze ke stromečku a zpět :)) A to si přál ještě brusle... Evo, už se poohlížíš po nějaký práci? Jestli ti někde nedrží místo, tak to asi nebude sranda, co. Já teď sháním novou práci a jsem teda zvědavá, jak to dopadne. Dostala jsem po devíti letech padáka :((
Lida +2
  • 
10.1.2005 17:30:15
Zdravim vsechny maminky a ratolesti. Tak nase holky si ty vanoce uzily, a klasicky, rozzarena ocicka a tak. Darku se seslo pozehnane, takze jsem musela po vanocich vyklidit spoustu "miminkovskych" hracek, jinak bychom se v nasem byte vsichni uslapali (stejne mam pocit, ze se nas byt premenil na hrackarstvi). Moc se mi libilo, jak holky jeste veri na Jeziska, zlate prasatko a tak. I kdyz jedna z nich o tom, ze jsem videla zlate prasatko trochu pochybovala.

Eva, Ondra 23735
1.1.2005 11:18:45
Ahoj, taky jsem přes svátky na počítač moc času neměla. Pořád jsme někde jezdili, Ondra byl skoro týden sám u babičky a my jsme si užívali pár dnů klidu, potom jsme jeli na návštěvu ke kamarádce (4-hod cesta, tak jsme sebou Ondru netahali). To je dobrá náhoda, já jsem skoro 8 let v Brně bydlela. Nechceš si psát přes mail? Kdoví, jestli se tady ještě někdo přidá :-( Jinak dárků u nás nakonec bylo až až, Ondra je v tomto docela nenáročný, spokojí se s malými autíčky, ale i my jsme byli překvapení, kolik dárečků se mu nakonec sešlo u babiček atd.
Přejeme vám hodně zdraví a spokojenosti do Nového roku!
Dreza 19564
29.12.2004 10:00:05
Ahoj Evo,
přes svátky jsem se bohužel na net nedostala, takže s malým zpožděním... No jo, besídka byla dobrá, je to dost srandovní, vidět dvacet trpaslíků jak zpívají a všecko si to pamatujou. A co u vás vánoce? U nás OK, akorát Davídek není takovej ten typ "rozzářená dětská očka", ale s tím jsme počítali a dobrý.
Jo a jsme z Brna.
Mějte se a zase napiš.
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 120  [Dalších 90 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.