Ilona, 5ti letý syn, v očekávání... | •
|
(21.12.1999 9:35:18) Miluji zeleninu, ale moc receptů na ni nemám, brokolici třeba znám jen na dva způsoby, klasicky obalenou a brokolici s míchanými vajíčky. Jelikož bych chtěla zeleninu začít používat daleko častěji v jídelníčku, uvítám každý recept, osvědčený a chutný. Děkuji předem.
|
Jitka (dcera 2,5 syn 11měs) | •
|
(1.1.2000 14:52:28) Milá Ivo, protože vím, jaké to je, denně řešit otázku "Co proboha uvařit k obědu ?" napíšu ti můj oblíbený recept na brokolici.
Brokolice(květák) na korejský způsob :
Dáš na hlubší pánev s poklicí smažit nakrájenou cibuli, přidáš drcený česnek (opatrně) a 2-3 lžíce sezamových semínek (nevynechat, bez nich to není ono). Nadrobno nakrájíš brokolici a nasypeš jí na připravený základ,dochutíš sójovou omáčkou (alespoń 1-2 lžíce), podliješ vodou a dusíš doměkka. Zvlášť uvaříš rýži, kterou nakonec přidáš k hotové brokolici a zamýcháš.
Vypadá to zvláštně, ale chutná výborně!
Velice často také dětem vařím zeleninová rizota : mraženou zeleninu z pytlíku podusím na cibulce,rozmíchám s rýží a posypu sýrem. Výborné, rychlé, levné a zdravé!
Měj se Jitka
|
Jana Š, osmiletá dcera | •
|
(7.1.2000 14:07:01) Recepty vypadají lákavě, určitě je vyzkouším. Moje dcera je odpůrce zeleniny a totální masožravec snad uspěju. Dík.
|
|
|
Iva, 27 let, 33. týden těhotenství | •
|
(4.1.2000 9:05:07) Přispívám svou troškou do mlýna:
Květák po římsku
Květák podusíme na cibulce doměkka, přidáme nastrouhaný česnek, rajský protlak, trošku kečupu a dosolíme. Podáváme bohatě sypané strouhaným sýrem, jako přílohu vařené brambory.
Iva
|
|
Lenka, roční Ondra | •
|
(22.2.2000 20:58:38) Milá Ilono, brokolice je skvělá. Já ji připravuji třeba tak, že ji podusím v páře a když je měkká, tak na ni položím plátek šunky a plátek sýra a nechám jen prohřát. Pikantnější varianta je měkkou brokolici polít nivou rozpuštěnou v troše mléka. Skvělá je i jako brokolicová polévka. Uvařím větší brokolici asi v 1,5 l vody, rozmixuji, přidám zakysanou smetanu, nechám přejít varem, dochutím solí (bílým pepřem, muškátovým květem, vegetou) a je hotovo. Hustší polévku lze servírovat s pečivem třeba jako večeři. Dobrou chuť! Lenka
|
|
|