Jana39 |
|
(20.6.2009 18:51:22) Předem se omlouvám, jestli jsem téma hodila do špatný kolonky. Jahod už mám plný zuby a plnej mrazák. Už mě to ani neba, dneska zase 10litrovej košík. Už nevím, co s tím, sladkosti už nikdo nejí, furt do sebe cpát jahodový knedle, to nechceme. Tak jsem myslela jen je umixovat a hodit do mrazáku jako zmrzku. Ale jak je možný, že to není takový jako jahodová dřeň z obchodu? Myslím tím, že se to nedá tak dobře jíst, ale je to jako kámen zmrzlý. Co bych měla přidat, nevíte? Ubrat mražení v mrazáku nejde... Díky
|
Maky, Maťo,Víťa,Štěpi,Emma,Lui |
|
(20.6.2009 18:58:57) Jani, my už jich taky máme dost, ale prodáváme je, takže to není tak hrozné:)
Docela u nás teď jedou jahodové koktejly, které dělá nejstarší syn rád nebo jen tak nakrájené jahody s mlékem. Anebo zamíchat do bílého jogurtu nebo do tvarohu... S tvarohem se dá i zamrazit a pak se to hodí, až zase přijde chuť na jahody a na zahrádce už nebudou. Co se týká té zmrzky, tak taky mrazíme - někdy opravdu jahody jen rozmixované, ta dřeň je pak luxusní! Ale děláme i další verze - teď Ti to nenapíšu přesně jak to dávkujeme, ale děláme jahody + mléko + ovocný cukr + mléko + sladká smetana + kapka citronu; další jen jahody se smetanou a ovocným cukrem, nebo zamrazit jahody i s banánem, přidat jogurt a med.
|
Maky, Maťo,Víťa,Štěpi,Emma,Lui |
|
(20.6.2009 19:00:05) If má pravdu s tou dření, ale stejně to milujeme asi nejvíc - ono stačí to nechat trošilinku rozmrazit a pak se to dá naprosto v pohodě.
|
If & 3♥ |
|
(20.6.2009 19:02:38) Maky však my se taky můžem dřeně užrat.. manžel jí nerad se smetanou, já se smetanou miluju.. dávám tam jen "smetanu na vaření" není to tak tučné.. a cukr pochopitelně.. dávám moučkový... víc to sladí a je takovej homogennější nebo jak to napsat...
Už nám docházejí kelímky a nevím do čeho bych to ještě ládovala
|
Maky, Maťo,Víťa,Štěpi,Emma,Lui |
|
(20.6.2009 19:03:51) I do té dřeně bez smetany dáváte cukr?
|
If & 3♥ |
|
(20.6.2009 19:06:00) Maky no jo, vždycky... i když ne mnoho.. záleží na tom jak jsou sladký jahody....
|
|
|
|
|
Jana39 |
|
(20.6.2009 19:01:30) Díky, zkusím tam teda přihodit smetanu, já jsem se bála tam prdnout mlíko, když to půjde do mrazáku, aby se s tím něco nestalo. Nevím, proč jsem si myslela, že smetana bude ok a mlíko ne...
|
If & 3♥ |
|
(20.6.2009 19:03:33) Jani ždibíček mlíka dávám do té dřeně vždycky... ono se to někdy samo nechce rozmixovat (chytá mi to mixér)....to mlíko to "zvláční"... stačí fakt jen trošilinka
|
Jana39 |
|
(20.6.2009 19:13:48) No už jsem dala i trošku mlíka, máme toho zatím 3vaničky od zmrzliny míša a to jsem teprv na začátku
|
|
|
|
|
daba+holčička |
|
(20.6.2009 19:18:08) přidej jablka a banány, taky mi čistá dřeň z jahod nechutnala a takhle je to mnohem lepší
|
Maky, Maťo,Víťa,Štěpi,Emma,Lui |
|
(20.6.2009 19:20:23) Já tu čistou dřeň radši bez cukru. I děti. I když si dáváme čerstvé jahody, tak vždycky bez cukru. Nějak se nás v těchto směrech snažím krotit:)
|
|
|
Helena | •
|
(20.6.2009 19:40:36) My děláme dřeň s ušleanou šlehačkou. Ten vzduch ve šlehačce tomu dodá přesně stejnou lehoučkou konzistenci, jak má zmrzlina z obchodu Umixuju jahody, přidám med nebo cukr a citr. štávu. Někdy dám ještě kysanou smetanu. Potom vmíchám pravou šlehačku a zamrazím. Je to super.
|
|
Pedrosaa |
|
(20.6.2009 19:43:34) Teda holky, vy mi děláte chutě, jahodou dřen miluju.. taky jahody napřed předmrazím jednotlivě na tácu a pak sesypu do pytlíku.Dřeň jsem ejště nedělala,ale určitě udělam, v pondělí pojedu koupit jahody. Přidam do nich smetanu a bude to mňamozní:)
|
Mišyčka a Minimišyčka |
|
(20.6.2009 21:48:47) Já je zamrazím celé, pak je hodím v zimě do robota, takový s těmi noži, ale není to mixér, používá se třeba na sekání masa. Zaliji smetanou, přidám ztužovač šlehačky, cukr a mňamka je hotová raz dva. Výborná smetanová zmrzlina.
|
|
|
Lizzie |
|
(20.6.2009 22:44:25) Co koktejl?
|
Jitule. |
|
(20.6.2009 22:58:35) Jahody mňamka - mrazím směs rozmixovaných jahod (tyčový mixér to jistí), trochu cukru a varianta a) se smetanou ještě a varianta b) bez smetany. Kelímky od ramy mi došly asi za týden, mám půl mrazáku jahodové zmrzliny ve všech krabičkách, co jsme měli doma. Kamarádka poradila užší střívko na vaječnou tlačenku, prý koupím v papírnictví. Takže v pondělí hurá na to. Děti se pak postarají, aby vaničky se zmrzlinou v mrazáku nezestárly. Aspoň u nás.
|
|
|
Sylva2 | •
|
(20.6.2009 23:00:06) Já dělám zmrzku- jahody, tvaroh a zakysaná smetana a dávám zmrznout ve tvořítkách na nanuky- všichni se mohou užrat.
|
|
Radka | •
|
(21.6.2009 12:54:53) Babička mrazila dřeň smíchanou s malinama. Taky vím, že někdy přidávala do dřeně pudinkovej prášek, ono to pak mělo trochu jinou konzistenci.
Já jahody ráda suším, stačí je nakrájet na půlky a dát do sušičky. Děti je pak mlsají v zimě.
Já bych jahody brala, ještě jsem se letos nedostala na jahodnici, takže jsem to nejspíš už propásla.
|
|
Shayla a 3 kluci |
|
(21.6.2009 14:30:36) Ja jsem mixovala jahody s rapadurou (susena trtinova stava) a mrazila. Bylo to vyborne. Pred jidlem jsem to soupla na par vterin do mikrovlnky, aby to slo jist. Dren z obchodu je prece bezprostredne po vytazeni z mrazaku taky jako kamen.
|
|
Dáša,Ondra10/03Lucka1/06 |
|
(21.6.2009 14:43:28) čerstvé jahody klidně jen tak bez cukru, ale do mrazáku je dávám vždycky s trochou cukru. Chutnají po rozmražení mnohem líp, než když se třeba jen rozmixují / rozmačkají a bez cukru zamrazí. Pak je z toho po rozmražení taková nedobrá vodová "houba" My máme nejraději rozmačkané s cukrem a kys. smetanou nebo šlehačkou (neušlehanou). Jinak když jsem mrazila celé (na dorty apod.), tak jsem je obalovala lehce v cukru a jak už bylo psáno výše, dala na tác zamrznout, pak teprv sesypat do pytlíku. Celé jsou výborné i do šampáňa Jahodový knedle z tvarohovýho těsta už dávno dělám jen tak, že jahody nebalím dovnitř (nechutnají nám teplé uvařené jahody), ale uvařím zvlášť knedlík, na to dám rozmačkané jahody s trochou cukru, na to buď kys. smetanu nebo strouhaný tvaroh či cokoliv jiného a kapičku rozpušťeného másla. Jahody jsou jak čerstvé (i když dám mrazené) a je to mňam - a můžu se utěšovat, že tam zbyl i nějaký ten vitamín, když se nevařily
|
|
|