Re: Jak zpracovat jahody?
čerstvé jahody klidně jen tak bez cukru, ale do mrazáku je dávám vždycky s trochou cukru. Chutnají po rozmražení mnohem líp, než když se třeba jen rozmixují / rozmačkají a bez cukru zamrazí. Pak je z toho po rozmražení taková nedobrá vodová "houba"
My máme nejraději rozmačkané s cukrem a kys. smetanou nebo šlehačkou (neušlehanou).
Jinak když jsem mrazila celé (na dorty apod.), tak jsem je obalovala lehce v cukru a jak už bylo psáno výše, dala na tác zamrznout, pak teprv sesypat do pytlíku. Celé jsou výborné i do šampáňa
Jahodový knedle z tvarohovýho těsta už dávno dělám jen tak, že jahody nebalím dovnitř (nechutnají nám teplé uvařené jahody), ale uvařím zvlášť knedlík, na to dám rozmačkané jahody s trochou cukru, na to buď kys. smetanu nebo strouhaný tvaroh či cokoliv jiného a kapičku rozpušťeného másla. Jahody jsou jak čerstvé (i když dám mrazené) a je to mňam - a můžu se utěšovat, že tam zbyl i nějaký ten vitamín, když se nevařily
Odpovědět