Bal+♂ |
|
(29.10.2009 11:38:27) Dostali jsme dýni a chceme ji zavařit.Máte recepty sem snimi
|
breburda71 |
|
(29.10.2009 12:25:39) Babička zavařovala dýni,postup nevím, ale dala do sklenice hřebíček a citron na plátky a bylo to vždycky strašně dobrý...
|
|
Pedrosaa |
|
(29.10.2009 12:42:32) manželova babička zavařovala dýni s ananasovým kompotem hřebíčkem, citronem a bylo to vynikající. Myslím,že přidávala ještě pomerančový džus... zrovna včera jsme s manželem na ten výbornej kompot vzpomínali Bohužel babička už není a tchýně nám kompoty nevaří
|
|
Bulik |
|
(29.10.2009 14:13:19) Dýni je škoda zavařovat, tu je lepší sníst. Speciálně Hokkaido a máslová dýně jsou úžasně lahodné.
Doporučuju Zapálenou kuchařku - dýňový díl od Lenky Požárové
www.zapalena-kucharka.cz
|
Bal+♂ |
|
(29.10.2009 16:03:53) Díky za recepty.My zavařenou dýni milujeme(dostáváme pár skleniček od babičky,ale ta nemá telefón tak neznáme přesně její recept jen přibližně tak mě zajímalo jestliu tu nebude podobný) Ještě jednou díky
|
|
|
Bondule |
|
(29.10.2009 17:03:42) Dýňový kompot s ananasem Postup přípravy receptu: Oloupanou a vydlabanou dýni nakrájíme na kostky a vložíme na 24 hodin do vody. Dýni necháme okapat a do nálevu přidáme cukr, celou skořici a hřebíčky. Přivedeme k varu, přidáme dýni a necháme asi 20 minut vařit - dýně nám zesklovatí. Nakonec přilijeme celý obsah ananasové konzervy. Na dno každé omyté a nahřáté sklenice dáme 1/2 kolečka citronu bez slupky a doplníme dýni i s nálevem. V každé sklenici by měl být alespoň jeden hřebíček dole a jeden nahoře a také kousek skořice. Sklenice uzavřeme a sterilujeme asi 15 minut při teplotě 80 °C. Teplotu hlídáme, aby se nám dýně nerozvařila.
Ingredience: vydlabaná dýně 3 kg, cukr krupice 500 g, voda 2 l, ananas na kostičky 1 konzerva, hřebíček 20 ks, citron 1 ks, celá skořice
|
|
Bondule |
|
(29.10.2009 17:03:42) Dýňový kompot s ananasem Postup přípravy receptu: Oloupanou a vydlabanou dýni nakrájíme na kostky a vložíme na 24 hodin do vody. Dýni necháme okapat a do nálevu přidáme cukr, celou skořici a hřebíčky. Přivedeme k varu, přidáme dýni a necháme asi 20 minut vařit - dýně nám zesklovatí. Nakonec přilijeme celý obsah ananasové konzervy. Na dno každé omyté a nahřáté sklenice dáme 1/2 kolečka citronu bez slupky a doplníme dýni i s nálevem. V každé sklenici by měl být alespoň jeden hřebíček dole a jeden nahoře a také kousek skořice. Sklenice uzavřeme a sterilujeme asi 15 minut při teplotě 80 °C. Teplotu hlídáme, aby se nám dýně nerozvařila.
Ingredience: vydlabaná dýně 3 kg, cukr krupice 500 g, voda 2 l, ananas na kostičky 1 konzerva, hřebíček 20 ks, citron 1 ks, celá skořice
|
Bondule |
|
(29.10.2009 17:04:25) Omlouvám se za vložení 2x. Nějak mi to blbne
|
|
|
Mirka 27 | •
|
(29.10.2009 22:56:21) Větši dyni nakrajime na kostičky(samozřejmě oloupanou).Přesypeme cukrem asi tak 1.5kg a přidame 1 větši citronku.Nechame odležet přes noc,dyně pusti štavu.Na druhy den vařime s hřebičkem a celou skořici přidame ananasove aroma,dochutime citronem nebo mužeme přidat trošku kyseliny citronove ale až na konec jinak pěni.
|
|
|