Re: Jak zavařujete dýni?
Dýňový kompot s ananasem
Postup přípravy receptu:
Oloupanou a vydlabanou dýni nakrájíme na kostky a vložíme na 24 hodin do vody.
Dýni necháme okapat a do nálevu přidáme cukr, celou skořici a hřebíčky. Přivedeme k varu, přidáme dýni a necháme asi 20 minut vařit - dýně nám zesklovatí. Nakonec přilijeme celý obsah ananasové konzervy.
Na dno každé omyté a nahřáté sklenice dáme 1/2 kolečka citronu bez slupky a doplníme dýni i s nálevem. V každé sklenici by měl být alespoň jeden hřebíček dole a jeden nahoře a také kousek skořice.
Sklenice uzavřeme a sterilujeme asi 15 minut při teplotě 80 °C. Teplotu hlídáme, aby se nám dýně nerozvařila.
Ingredience:
vydlabaná dýně 3 kg, cukr krupice 500 g, voda 2 l, ananas na kostičky 1 konzerva, hřebíček 20 ks, citron 1 ks, celá skořice
Odpovědět