Teka + 2 zlobiášové |
|
(3.12.2009 16:54:59) Nemůžu letos to správné číslo, tuším cca 5let staré. Všem nám moc chutnají, tak bych je ráda pekla i letos. Nemáte někdo?
|
Kudlanka |
|
(3.12.2009 16:58:53) * 300 ml smetany ke šlehání * 150 g změklého másla * 80 g medu * 300 g sekaných loupaných mandlí * 370 g kandovaného sekaného ovoce * 100 g rozinek (větší překrájejte) * 230 g hladké mouky * 450 g krupicového cukru Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 °C. 300 ml smetany ke šlehání zahřejte se 150 g změklého másla, 80 g medu, 300 g sekaných loupaných mandlí, 370 g kandovaného sekaného ovoce a 100 g rozinek (větší překrájejte). Vlijte do mísy a utřete spolu s 230 g hladké mouky a 450 g krupicového cukru. Na plech vyložený pečicím papírem klaďte lžičkou hrudky a lehce je rozetřete na placičky. Pečte zhruba 12–15 minut; placičky by měly být pevné a zlatavé. Pečením se ještě trochu zploští.
|
|
Martina+dva miláčkové |
|
(3.12.2009 17:03:14) Zrovna včera jsem přemýšlela, jestli jsou fakt dobře. Děláš je přesně podle toho???? Moc mě lákají
|
Teka + 2 zlobiášové |
|
(3.12.2009 17:15:09) Díky, to bude on! Asi recepty trochu recyklují :) Jsou doost sladké, ale my je rádi.
|
|
|
|
Jana Nová |
|
(3.12.2009 18:29:27) Zkus pohledat na www.apetitonline.cz Když zadáš do vyhledávaní na těch stránkách heslo marokánky, najde ti to všechny zveřejněné recepty.
|
Rina+2 |
|
(3.12.2009 18:53:08) Nekolik druhu marokanek je i na MMB v receptech, je tam jeden od kluku v akci pry moc vyborny tak ty chci zkusit, jsou tam i recenze holek co uz je delaly a jaky jsou.
|
|
|
Merylin5 |
|
(3.12.2009 20:54:11) Já dělám tyhle, miluju je ze všeho nejvíc.
1/2 čtvrtlitru smetany 80g moučky 80g sekaných mandlí 80g kandované pomerančové kůry nebo kand.ovoce 10g hladké mouky 1 van.cukr 50g čokolády
Smetanu, cukr, mouku a vanilkový cukr přivedeme do varu, přisypeme mandle a kand. ovoce.
Ihned odstavíme, necháme vychladnout. Na plech dáme papír na pečení a děláme na něj malá kolečka daleko od sebe-hodně se rozpečou. Upečené by měly být tmavší (ne spálené), světlé nejdou sundat z plechu. Po rubové straně potřeme čokoládou na vaření.
|
|
|