adelaide k. |
|
(7.12.2009 19:47:19) Mám tři různé recepty na máslový krém, ale dala bych si něco odlehčenějšího. Nemáte někdo tip na krém, který by se do úlků hodil, ale nebyl by tak "žlučníkovo-záchvatózní"?
|
Tvoje horší já |
|
(7.12.2009 19:52:27) Já dělám toto, ale není to máslové:
Ve vodní lázni rozehřeji smetanu ke šlehání a rozpustím v ní nějaké figury mikulášů, čertů atd. Dělám to od oka, aby vznikl takový krém. Ochutím třeba ještě trochou rumu a tím plním úly.
|
|
Dáša,Ondra10/03Lucka1/06 |
|
(7.12.2009 19:54:37) pudinkový?
myslím to mamka dělávala jen pudink - hustý, máslo a cukr. Přesné poměry nevím, ale můžu zjistit.
jinak u nás teď vede tento krém - 2 plechovky mandarinek i se šťávou, 1 pudink bez vaření,1 neušlehaná šlehačka,1 stužovač šlehačky- protřepat, rozmixovat - svěží krém na korpus, ovocný dort apod. ¨Třeba by to šlo použít.
|
Majákova |
|
(7.12.2009 19:57:23) Taky dělám krém nastavený pudinkem...uvařím v půl litru 1 a půl vanilkového pudinku bez cukru. Po vychladnutí rozmixuji s máslem a moučkovým cukrem. Cukru a másla podle chuti, jak kdo má rád.
|
Majákova |
|
(7.12.2009 19:58:02) Mně by spíš zajímalo, jak děláte směs na úlky. Zase já mám 3 různé recepty, nevím, který vybrat.
|
Tvoje horší já |
|
(7.12.2009 20:01:27) Moment, najdu to:
15 dkg moučkového cukru 15 dkg mletých vlašských ořechů 1 bílek
Dělám malé kuličky a obaluji v misce s moučkovým cukrem, pak vtlačím do formičky, vyklopím, na tácu nechám asi dva dny zaschnout, pak teprve plním krémem z nesnězených mikulášů a čertů (viz výše) a uzavírám většinou obyčejným dětským piškotem...
|
smajlík |
|
(7.12.2009 20:14:47) To co dělá dáša s mandarinkami já dělám s merunkami - rychlé, chutné, svěží. Asi ten krém zkusím nacta do úlů - dobrý nápad Jense bojím jestli to v tom vydržé???
A moc prosím - ta šlehačka s rozpuštěnými mikuláši - z toho vznikne tuh hrém, nebo se to má pak šlehat, nebo co s tím???
|
Tvoje horší já |
|
(7.12.2009 20:19:12) Tak napůl.
|
Rina+2 |
|
(7.12.2009 20:23:03) Letos koupim ten krem od Dr.Oetkera, vanilkovy, maji i jine prichute, myslim, vajecny konak, je lehky bez masla a dobry, delala jsem ho na dort.
|
|
smajlík |
|
(7.12.2009 20:25:15) Jana Budilka: co myslíš tím napůl???
|
|
|
|
|
elko |
|
(7.12.2009 20:23:50) Májo,
dělám vše od oka,ale mleté piškoty,ořechy,kokos,kakao,máslo,rum.trest,marmeláda,pár lžiček mléka,cukr.Upotřebuju i pokažené cukroví a vše promíchám. Každý rok má lepší a lepší chut
|
|
|
|
|
irlev |
|
(7.12.2009 20:53:10) Adel, já tam dávám hustý puding - vanilkový - dva pytlíky do půl litru mlíka, přidám cukr a je to parádně hustý.
|
|
Vítr z hor |
|
(7.12.2009 21:13:43) Místo krému dávám poctivý domácí vaječný koňak, ale tak poctivý, že letos budu muset udělat i light verzi pro děti a řidiče
|
Silva | •
|
(7.12.2009 22:02:58) Já tam dávám taky vaječňák a pak jsme všichni bezva odlehčení - děti to teda samo nejí, dělám vaječňák doma a tak ho teda vůbec nešidím - myslím rumem.
|
|
|
Katka +3 |
|
(8.12.2009 20:54:55) Dělám do nich pařížský krém podle receptu od babičky z Moravy. 12,5 dkg 100%tuku rozpustit,přidat 25 dkg mletého cukru, 5 dkg kakaa a 1 dcl mléka, nechat přejít varem, pak ještě promíchat a nechat do příštího dne v chladu. Potom umíchat 18 dkg másla, do toho po troškách za stálého tření přidat první hmotu a dobře prošlehat. Hmotu na úly dělám jenom z cukru, ořechů a bílku, lepím na lineckou kytičku.
|
|
|