Isabellla |
|
(9.12.2009 16:58:06) V pondělí jsem si zadělala na linecké, ale malý mi nečekaně onemocněl. Jak dlouho ho můžu mít v lednici???
|
AZAZ |
|
(9.12.2009 17:20:56) JJ, taky tak. A letos to nebude jiný, už tam je taky týden Snad zítra...
|
|
zerat |
|
(9.12.2009 17:54:02) Záleží, jak dlouhou expiraci má tuk, který jsi použila, vajíčka... Myslím, že ten týden by měl být o.k.
|
|
štěpánka | •
|
(9.12.2009 18:22:08) Nebo to jistí mrazák.....
|
|
Markéta, kluci 7 a 1 | •
|
(9.12.2009 19:01:21) Jak se ti tam vešel? A myslíš, že se mu v lednici srazí teplota? Každopádně bych ho tam nechala maximálně hodinu, možná půldruhé.
|
MarkétaP + 4 dcerky |
|
(9.12.2009 19:44:41) :))))
|
|
|
Vaal |
|
(9.12.2009 19:02:32) Lucíku a to nemůžeš péct, když je malý nemocný, to je nemocný nějak hodně? Já peču po nocích, když malá spí...obvykle tak od půl desáté do jedné do rána.
Všechny bakterie, které se ti v tom pomnoží potom zlikviduješ v troubě. Těsto bych ochutnala(hned ale vyplivnout), jestli není žluklé a podle situace bych ho buď použila, nebo vyhodila a potom si vypláchla pusu. Tak to dělám já, třeba v těhotenství, když se bojím nákazy salmonelou.(Ale to je bez záruky)
|
zerat |
|
(9.12.2009 19:17:15) Vaal já takhle ochutnávám občas třeba i polévku... když blbec do ní šoupnu maso dřív než ji ochutnám (dochucení) a zatím ťuky ťuk dobrý -žádná salmonela apod. ale teda taky bez záruky Mmch zajímalo by mě, co přidávají do těch hotových těst v obchodech, nebo tam mají taky vždycky jen týdenní záruku?
|
Vaal |
|
(9.12.2009 19:37:19) Já myslím, že tam nějaké to éčko bude. Za normálních okolností (netěhotná) jsem velký žrout těsta, chutná mi to a ještě nikdy jsem z toho nic nechytla.
|
zerat |
|
(9.12.2009 19:51:09) no budu to muse někdy omrknout, protože jsem nedávno měla hrůzu, že mi v těstě do rána zhořknou ořechy a v obchodech jsou určitě i ořechová těsta a zřejmě se zhořknutí nebojí
|
|
|
|
Isabellla |
|
(9.12.2009 20:24:05) Vall tak to tě obdivuju, po nocích jsem mrtvá z celého dne. Malý chytnul nějaký střevní blivajz, zvrací a má průjem. Já tohle špatně snáším, kor když mi začalo vyhazovat odpoledne i jen vodu. Celý den ni nejedl a je hotový takže jen nosím a chovám, uvidím zítra to by bylo zadělané 3 dny, vrhnu se na to až bude odpo spát, když mu bude líp.
|
Vaal |
|
(9.12.2009 21:01:15) Nojo, zvracení, to je hnus, je fakt lepší u něho hodně být a pořád ho kontrolovat. Večer jsem taky grogy a musím se hodně přemáhat, ale nakonec se přemluvím
|
|
Jája | •
|
(10.12.2009 12:33:58) Může mít zánět sliznic. To pak i tři dny nic nejí a nepije (beze strachu z dehydratace, ale ty sliznice by se jinak nezahojily!!!). Jak vidí vodu, vyhodí kufr. Nepříjemné, ale co se dádělat.
|
|
|
hbf |
|
(10.12.2009 8:44:35) Žluklý tuk do pečení nijak zásadně nevadí. A kdybyste ho snědla, tak z něj neonemocníte. Horší je to s tou salmonelou, pokud tam opravdu bude, tak výplach pusy to asi nespraví, ale na druhou stranu, ta pravděpodobnost není moc velká, ale člověk se spíš nakazí ve veřejném stravování, než z lineckého těsta.
|
|
|
**Ivana** |
|
(9.12.2009 19:29:59) me by zajimalo jakou muze mit tak expiraci upecene cukrovi konkretne slepovane linecke marmeladou, a pak nejakym karamelovym kremem a nahore cokolada s mandli
jako kdy to tak plnit - je to klasicka marmelada, pak ten karamel jo a jeste budu delat nejaky kokosovy krem - kokos, tuk a rum do kosicku
|
Vaal |
|
(9.12.2009 19:39:59) Ivano, já myslím, že to vydrží minimálně měsíc(ta marmeláda)..Ono je to v podstatě mrtvé tím zavařováním. Horší je to u různých mléčných a vaječných krémů.
|
**Ivana** |
|
(9.12.2009 19:57:43) mlecny krem nemam jenom budu delat karamelovy krem ze salka....
|
zerat |
|
(9.12.2009 20:11:01) Salko je mléčné, ne? a nebudeš k němu přidávat máslo? Myslím, že je to krém, který by se měl podle mě opravdu plnit až "těsně" před konzumací...
|
**Ivana** |
|
(9.12.2009 20:12:49) hmm to mas pravdu - je to mliko a budu tam davat kousek masla
no a pak to vydrzi jak dlouho? ja myslela ze bych to ted uz udelala dokud mam cas...
|
zerat |
|
(9.12.2009 20:16:13) Ivano, asi zase podle způsobu skladování a trvanlivosti másla. Já to beru tak max. týden a možná pár dní, ale to už bych byla hodně obezřetná, aby nebylo máslo žluklé... Pokud je chcete jíst dýl, tak bych možná spíš část karamelu schovala do lednice a našlehala s máslem později a doplnila další. Myslím, že karamel skladovaný v chladnu bude 100% trvanlivější než máslo
|
|
|
|
|
|
zerat |
|
(9.12.2009 19:43:31) Jakýmkoliv krémem bych plnila až tak 2. možná 3. dny před 24.12. teda chcete-li jíst až 24. a linecké myslím, že unese klidně i měsíc a půl je-li promazané kupovanou marmeládou a skladované ve stabilním chladnu myšleno např. lednici, kde nekolísají teploty směrem nahoru-možná vydrží i dýl, ale to nemám vyzkoušené. S domácími marmeládami a délkou skladování to možná bude úplně stejné, ale s tím já zkušenost nemám.
|
|
|
|