10.5Libik12 |
|
(12.12.2009 16:09:52) Mám 4 superparádní štoly, ovšem zatím na ně potřebuji vrták, mám naději:)???
|
Majka | •
|
(12.12.2009 16:22:20) Nechci te desit, ale takhle jsem jednou mela kamenny pernicky, taky mi radili dat k nim jabko. No kamenny zustaly:-( Stola se ma nechat ulezet, ale ja na ni obvykle valne zmeny neshledavam, hlavne se u nas hned ji, ale neni velky rozdil mezi tou prvni a tou, ktera se "odlezuje" az do Vanoc.
|
|
10.5Libik12 |
|
(12.12.2009 16:24:46) 1/2 kg hladké mouky 180 g másla(rozpuštěného) 200 g cukru (dala jsem míň) 1 vanilkovej 100 g rozinek, ořechů a kandovaného (dala jsem o 1/3 víc) 2 vejce 1 prášek do pečiva. (z vlastní iniciativy jsem to malinko osolila) JO A RUM!!!!
V míse se to promíchá a vypadá to jako takový mastnější nevykynutý těsto.
Udělala jsem válečky a pekla to na 180 st.přes 1/2 hodiny.
Teplé se to natírá zase rozpuštěným máslem a obaluje v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým, pak se to utáhne do alobalu a má to nějakej den(1-2 týdny) ležet.
Je to hrozně dobrý a s tím vrtákem to přeháním, ale představovala bych si to měkkčí.
Pokud to dosáhne kýžené pružnosti, je to můj vánoční triumf, hezký, tradiční a ještě za chvilku hotový.:)
|
10.5Libik12 |
|
(12.12.2009 16:26:14) ty rozinky atd... mají být 3x 100g, ne 100 g dohromady.
|
10.5Libik12 |
|
(12.12.2009 16:27:12) POĆKAT!!!!
1 tvaroh(250g)
Omlouvám se, jsem nějaká roztěkaná.
|
|
|
|
PJana |
|
(12.12.2009 17:20:42) Recept najdeš na domacipekarny.dama.cz. V receptech si dej vyhledat "štola" a objeví se ti několik. Právě dnes jsem pekla. Těsto moc hezky vonělo (dává se tam 1 dl rumu) a teď nevím, do čeho ji mám na ty 2 týdne zabalit. Do mikroténového pytlíku nebo fólie a utěrky? Nevíte někdo?
|
Jana, 2/07+10/08+5/11 |
|
(12.12.2009 18:02:08) PJano, mám receptů několik, nějaký možná i z Dámy, taky mám pekárnu, ale když psala Libik, že má dobrou, tak jsem chtěla recept. Podle mé zkušenosti je tvarohová nejlepší, jinak mi moc nechutnaly.
|
|
|
|
|
changaj |
|
(12.12.2009 18:11:32) Vrták? Štola? Šachta? Děláš štajgra v OKD ???
|
Zuuuza |
|
(12.12.2009 18:14:14)
|
Silva | •
|
(12.12.2009 18:21:38) Jo, tu znám a dělám - je výborná a u nás teda hned měkká. Myslím, že pokud změkne, tak určitě ne nějak moc závratně.
|
|
|
|
Inka | •
|
(12.12.2009 18:27:02) Určitě, peču jí tak 3-4 týdny dopředu, zabalím do alobalu, dám do krabice na balkón a rozležela se vždycky.
|
10.5Libik12 |
|
(12.12.2009 18:51:00) Konečně to, co jsem chtěla slyšet:)))))
|
Jahala. |
|
(12.12.2009 19:18:42) Libíku, i na tvrdé cukroví peču i pracny tři dny před vánoci stačí na noc do tepla bytu a přez den na mráz na balkon párkrát zopakovat a je měkké cokoliv
|
|
|
|
Katka. |
|
(12.12.2009 18:29:20) Já peču štolu na konci listopadu a do Vánoc ji nechávám v předsíni, kde se netopí a je tam zima. Obšem nejlepší je nechat ji tam až do Silvestra 1-2 týdny na rozležení je fakt málo.
|
|
červík + V. 6/03 + L. 5/08 |
|
(12.12.2009 18:50:52) za cca 14 dní
|
Budulínci |
|
(15.12.2009 17:35:10) teda já peču tvarohovou a zboucháme jí hned ten den..rozležet nepotřebuje ani náhodou.. Dokonce si myslím, že třetí den už není tak dobrá..to nám jednou zbyl plátek
|
|
|
|