Re: Rozleží se štola?
1/2 kg hladké mouky
180 g másla(rozpuštěného)
200 g cukru (dala jsem míň)
1 vanilkovej
100 g rozinek, ořechů a kandovaného (dala jsem o 1/3 víc)
2 vejce
1 prášek do pečiva.
(z vlastní iniciativy jsem to malinko osolila)
JO A RUM!!!!
V míse se to promíchá a vypadá to jako takový mastnější nevykynutý těsto.
Udělala jsem válečky a pekla to na 180 st.přes 1/2 hodiny.
Teplé se to natírá zase rozpuštěným máslem a obaluje v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým, pak se to utáhne do alobalu a má to nějakej den(1-2 týdny) ležet.
Je to hrozně dobrý a s tím vrtákem to přeháním, ale představovala bych si to měkkčí.
Pokud to dosáhne kýžené pružnosti, je to můj vánoční triumf, hezký, tradiční a ještě za chvilku hotový.:)
Odpovědět