Mishaczek+Tygříci 07+Daník 10 |
|
(16.6.2010 13:02:14) Holky máte nějaký dobrý recept na těsto? Já mám napsný od tchýně, ale ať ho dělám jako ho dělám tak vždycky když to vytáhnu z hrnce se ty mrchy hnusně srazí... Ale udělá to třeba jen půlka Posledně jsem dala zamrazit. Půlka byla skvělá a půlkou bych někoho zabila...
|
a je to? |
|
(16.6.2010 13:04:25) A propícháváš to vidličkou hned jak to z hrnce vytáhneš?
|
**Petra** |
|
(16.6.2010 13:07:26) jj propíchnout hned při vyndání z hrnce! Píšou to skoro všude. Příště to tak udělej.
|
a je to? |
|
(16.6.2010 13:18:15)
já to taky nedělala, místo nadýchaných knedlíků jsem měla dělové koule. Poradila mi to kámoška - absolutní nekuchař (jí to poradila maminka)
Takže hned jak vytáhnu z hrnce na tác, sadisticky píchám vidličkou
|
|
|
|
remus |
|
(16.6.2010 13:09:44) a pořádně, kynuťáky se musí pořádně nadýchnout!
|
|
|
|
Beruška+J02A07T10 |
|
(16.6.2010 13:13:24) já dělám tydle, už asi po 3x a jsou fakt výborný. Kynout nechávám v pekárně a hlavně po vyndání nezapomeň propíchat, protože jinak by se zdrcly taky. Můj muž je miluje, než jsem je objevila, tak mu žádný ode mně nechutnali. Všechny dle něj byly málo nadýchané. U nás vedou s jahodama a broskvema.
http://www.mamincinyrecepty.cz/sladka-jidla/plnene-kynute-knedliky
|
Beruška+J02A07T10 |
|
(16.6.2010 13:13:55) ještě snad dodám, že je dělám na páře. Na pařáku, trvá to dýl, ale syn nemá rád oslizlé z vody...
|
|
|
Inka | •
|
(16.6.2010 13:24:14) Kdybys chtěla zkusit, pro změnu, jiný než kynutý, tak tohle těsto je dobrý a jednoduchý: Vanilkové těsto na ovocné knedlíky
1 tvaroh, 10 dkg hrubé mouky (lze i více), 1 vajíčko, 1 vanilkový puding, sůl Vše smícháme, umotáme knedlíky a dáme do vroucí vody, osolíme. vaříme 5 - 10 min, než vyplavou. 1 porce = 12 - 14 knedlíků.
|
|
houstička | •
|
(16.6.2010 14:05:01) BLBUVZDORNÉ OVOCNÉ TVAROHOVÉ KNEDLÍKY
1/2 kg tvarohu (tučný ve staniolu) 4 lžíce hrubé mouky 4 lžíce dětské krupičky 2 lžíce moučkového cukru 1 vejce sůl
Vše dohromady zadělat v těsto, naplnit ovocem a vařit 5-7 minut. Z této dávky je cca 19 knedlíků.
Vím, vím nejsou kynuté, ale jsou naprosto luxusní a jednoduché!
|
|
cihla |
|
(16.6.2010 15:01:28) Mně se to občas srazilo i po tom propíchání, tak to teď hned po vytáhnutí krájím nití a super. Dělám od oka - hrubá mouka, vejce, sůl, mléko, droždí, špetka cukru.
|
|
zerat |
|
(16.6.2010 15:09:29) Ano hned po vytažení z vody pořádně propíchat - já píchám špejlí ale opravdu hodně. někde dokonce radí lehce natrhnout vidličkou.
|
|
*MaF* |
|
(16.6.2010 17:43:20) Kampak ses nám poděla z mladých maminek??
taky se přidám s receptem, dělá ho máma a já je taky vařím už 10 let
je to univerzální knedlík, takže když ho chci třeba k zelí, tak tam jen přidám housku a je to.
1kg pol. mouky 1 kvasnice 1 vejce špetka soli vlažná voda dle potřeby
normálně udělám v trošce vody kvásek, šupnu to do mouky, k tomu vajíčko, sůl a přilívám vodu aby to bylo vláčný, když je to moc břečka, tak dosypu mouku. Udělaj se knedlíky a ty vařím z každé strany 6 minut.
|
|
Tenna /2 |
|
(16.6.2010 20:05:43) To nemusí být těstem, ale tím, že se vaří moc dlouho a převaří se. Kynuté těsto je na to háklivé, stačí pár vteřin a z krásně nadýchaných knedlíků jsou nevzhledné sraženiny na vyhození. Zkus je lépe hlídat a nepropásnout okamžik, kdy musí z vody! Poznáš to, když okraje začnou být malinko oslizlé - chce to praxi, sama nad nimi vždycky nervózně stojím jako ostříž, přestože mám praxi nějakých dvacet let
|
|
|