| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Používáte na marmelády želírovací cukr?

 Celkem 12 názorů.
 Hana36 


Téma: Používáte na marmelády želírovací cukr? 

(21.7.2010 8:24:41)
Já ano, Dr. O. Extra 2:1, ale když čtu některé zdejší názory, říkám si, jestli není moc chemický. Kromě cukru a pektinu obsahuje kyselinu citrónovou a sorbovou. Jde to rychle a zatím se mi nic nezkazilo. Babičce věčně marmelády plesnivěly, možná to bylo tím, že do nich dala i něco odkrojeného z nahnilého ovoce. Tak přemýšlím, zda příští dávku nezkusit jen s cukrem a citrónem. Máte nějakou zdravou vychytávku, která se osvědčila?
 Barča, M 07 a E 10 


Re: Používáte na marmelády želírovací cukr? 

(21.7.2010 8:32:48)
používám taky a jsem spokojená
 Eržika. 


Re: Používáte na marmelády želírovací cukr? 

(21.7.2010 8:46:35)
Moje kamarádka svaří marmelády jen s biocukrem a citronem, a pak je nahoře zaleje vrstvičkou alkoholu, ona konkrétně rumu.
Ale musí chodit cca 1x měsíčně dolévat rum, a má je v chladu.
Dospělý si dávrchní vrstvu (je božská) a děti v klidu baští zbytek, jsou výborné. Teď jsme tam jedli lońské modely.
 červík + V. 6/03 + L. 5/08 


Re: Používáte na marmelády želírovací cukr? 

(21.7.2010 8:49:53)
já rumem vyplachuju skleničky do kterých marmeládu leju~y~
 červík + V. 6/03 + L. 5/08 


Re: Používáte na marmelády želírovací cukr? 

(21.7.2010 8:48:50)
já dávám Dr.O. 2:1 nebo 3:1
děláme jen jahodovou, meruňkovou a babi dělá rajčatovou~w~
 Karavela 


Re: Používáte na marmelády želírovací cukr? 

(21.7.2010 10:10:15)
Já používám Dr. Oetker 3:1, zachová největší podíl ovoce a výbornou barvu, želíruje spolehlivě.

Na ekologických marmeládách s kopečkama plísní jsem vyrostla:- ) a protože samotnou marmeládu za nijak zdravou výživu nepovažuju, tak si s chemií hlavu nelámu a snažím se je užívat střídmě (což se mi většinou nepodaří dodržet a do vánoc je sežráno~t~~t~)
 Liaa 


Re: Používáte na marmelády želírovací cukr? 

(21.7.2010 12:00:13)
Používám jen třtinový cukr a nahoru rum a je to OK. Ale nedělám žádné megadávky, těch pár marmelád mám v chladu a nikdy plíseň nebyla.
 Bouřka 


Re: Používáte na marmelády želírovací cukr? 

(21.7.2010 12:19:15)
Používám jen cukr. Sklenice i víčka vymývám vařící vodou, naplněné steriluju. Zkazilo se mi něco jen vyjímečně a pak jsem obvykle zjistila špatně dotažené víčko. A to máme byt prolezlý plísní.
 červík + V. 6/03 + L. 5/08 


Re: Používáte na marmelády želírovací cukr? 

(21.7.2010 13:13:25)
já už nesteriluju, do skleniček dám marmeládu, zavřu a na chvilku otočím dnem vzhůru~R^
 kreditka 


Re: Používáte na marmelády želírovací cukr? 

(21.7.2010 13:26:27)
S chemií bych si hlavu v tomto případě nedělala
 holka anonymka 


Re: Používáte na marmelády želírovací cukr? 

(21.7.2010 15:14:21)
používám spíše 3 a více : 1 (nedává se tolik cukru, tudíž nejsou tak přeslazené a mohu toho víc mazat :-) ) a jsem spokojená. Nikdy se mi marmelády nezkazily. Jen kompoty mi po pár letech zkvasily - ale do těch dávám pouze cukr a sterilizuji. A nějak jsme je za 2- 3roky nestihli sníst.. :-(
 Suza007 


Re: Používáte na marmelády želírovací cukr? 

(21.7.2010 19:23:24)
Želírovací cukr používám - jinak už bych musela řešit fakt všechno. Zase takový bio nadšenec nejsem.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.