Katka+Jáchymek 9/08 |
|
(17.8.2010 18:17:16) Někde kdysi jsem četla, že v nějakým stavu lze zamrazovat houby, ale nemůžu si vzpomenout. Vím, že syrový ne, ale jinak fakt nevím. Poradíte? Chlap dnes donesl asi 10 kilo hub, to je fakt trochu jak za trest..
|
Insula |
|
(17.8.2010 18:19:20) Zamrazuju jak podušené, tak syrové.
|
|
apollo |
|
(17.8.2010 18:21:06) Zamrazuju syrové.
|
Katka+Jáchymek 9/08 |
|
(17.8.2010 18:23:33) Chlap mně teď říká, že syrový ne kvůli tomu, že po projití mrazem nebo co v nich vznikají toxiny. Není to blbost? A nejsou ty houby pak moc "rozblemtaný", když rozmrznou?
|
remus |
|
(17.8.2010 18:27:23) Jo, to je prý pravda, tak nevím, mně to spíš ale přijde, že se namají zamrazovat ty podzimné houby, protože ty v lese přejdou mrazíkem a pak se zamražují jakoby podruhé, tak nevím, každopádně já je vždy nakrájím a povařím, zamražuji si houby na polévku.
|
|
|
|
Insula |
|
(17.8.2010 18:31:47) Bez vajíčka. Ale můžeš je podusit i na cibulce. Já je tedy nesolím. Někdy přidám i kmín a majoránku. Záleží, na co je pak budeš používat.
|
|
|
marhau |
|
(17.8.2010 18:26:04) houby se nakrájí,dáš je do hrnce,pak zeleješ vodou,osolit a necháš to projít varem,pak se scedí,propláchnou a nasáčkují a šup k mrazu,při použití jsou jak čerstvy
|
Bodlík |
|
(17.8.2010 18:27:35) dělám stejně jen bez soli
|
*Dorka* |
|
(17.8.2010 20:06:52) Taky tak.
|
|
|
|
Jana, 2/07+10/08+5/11 |
|
(17.8.2010 18:31:43) Jen samotný houby, bez cibulky, bez soli, jen je nechám podusit a pak je všupnu do mrazáku. Když z nich pak něco dělám, je to i rychlejší, cibuli i sůl tam pak dodám. Používám to třeba na omáčku, takže tam nedávám ani ty vajíčka.
|
|
|
Feliz |
|
(17.8.2010 18:35:26) Mrazím syrový.
|
|
vebalka |
|
(17.8.2010 18:36:20) My je zamrazíme podušené a vychladlé.PO odmražení rozblemcané nejsou.
|
|
červík + V. 6/03 + L. 5/08 |
|
(17.8.2010 18:39:36) podusím, krapet osolím a s vychladlýma šup do mrazáku
|
|
irlev |
|
(17.8.2010 18:55:09) Mrazím podušené na cibuli, nechám vychladnout, nasáčkuju. Chuť si zcela zachovávají.
|
|
Hadice a hadi |
|
(17.8.2010 19:00:21) Loni byl nějakej "seriál" na idnes o houbách a houbaření. Houby mrazit buď syrové nebo lehce povařené-spařené a vychladlé. Prý je špatně je nejprve podusit na tuku - už ale nevím proč.
|
|
Binturongg |
|
(17.8.2010 19:15:56) Zamrazuju syrový už léta A NIKDY SE NÁM NIC NESTALO. pOKUD SE NECHAJÍ PŘEJÍT PÁROU, JAKO TO DĚLÁ TCHÝNĚ, JSOU PAK ROZBŘEDLÉ - BLÉÉÉÉÉ
|
|
neznámá |
|
(17.8.2010 19:26:08) Zamrazuju podušené. Jednou jsem zamrazila syrové a celý mrazák, i přes igelitový sáčky, načuchnul houbama.
|
|
Raduza |
|
(17.8.2010 19:53:38) Podušené doměkka, nesolené. Pak jdou použít úplně na všechno. Dáváme normálně do sáčků . Naši už mají plný mražák, což je škoda, protože teď nemůžou v lese sbírat houby, kterých teda letost roste šíleně moc .
|
Teri | •
|
(17.8.2010 20:44:52) Taky je podusím a pak až zamražuju.
|
Anni&Annika |
|
(17.8.2010 22:33:04) driv jsem je soupla na par minut do mikrovlnky a pak s nima na mrazak...
|
|
|
|
Lemora |
|
(17.8.2010 20:56:00) Katko - není to ani týden co tu byla nachlup stejná debata mrkni - http://www.rodina.cz/nazor13972210.htm každopádně - ať tak či tak nic nezkazíš, mě osobně přijde zamrazovaný syrových hub jednodušší a méně pracné
|
Mišyčka a Minimišyčka |
|
(17.8.2010 22:15:56) Zamrazuju povařené, hodím do vody, za chvilku vycedím, propláchnu a napytlíkuju, je jich rozhodně míň, než mrazit syrové. Takhle se mi jich vejde do mrazáku víc. Taky jsem zamrazila sušené, minule se mi do nich nějak dostaly nějaký brebery, tak jsem je po usušení raději šoupla do mrazáku tam brebery nemůžou
|
|
|
Duslik |
|
(17.8.2010 22:35:30) Zamrazujeme povařené houby. Kdysi jsme zamrazovali syrové a byly také dobré. Mělo to ale jednu nevýhodu - když jsme zamrazili aromatické houby(např. hřib strakoš) načichly od nich všechny potraviny. Od té doby jedině povařené.
|
|
Klenoflejn+4 |
|
(18.8.2010 15:47:07) Myslíte, že můžu zamrazit syrovou pýchavku? Nakrájenou na plátky jako na smažení? Vyrostly nám na zahradě 3, zítra jedeme na dovolenou....je mi líto je tam nechat.
|
|
|