nancy17+Filip03/10+Lucie02/12 |
|
(26.9.2010 18:19:21) ahojte, chtěla bych poradit s domácí výrobou zeleninových a ovocných příkrmů. Máme hodně domácí zeleniny (dýně, mrkev, řepa, cuketa) a ovoce (jablka, švestky apod.). Nevím si rady se zavařením. Vydrží mi skleničky, když nebudu přidávat žádnou sůl a cukr? Máte někdo zkušenosti se zavařením vícedruhových zeleninových přesnídávek? Pokud nic nepřidám, vydrží mi to alespoň půl roku?
Děkuji za rady.
|
withep |
|
(26.9.2010 18:42:06) Já nezavařuju, ale mrazím. Takže nevím, ale jestli máš možnost mrazit, asi to bude šetrnější varianta uskladnění.
|
|
bbberusak + barusak 03/10 |
|
(26.9.2010 18:44:25) myslím, že zelenina bude kvasit... ovoce jsem zkoušela, několik lahví plesnivělo..ale to jsem asi měla něco ve víčku nebo nedokonale čistý a suchý hrdlo... myslím, že ovoce bude snazší a vydrží..i jsem tam dala cukr... a nezavařovala jsem klasicky, ale horké dala do sklenic, otočila a nechala zchladnout...
|
|
sosak |
|
(26.9.2010 19:49:11) Ahoj, nadělala jsem spoustu ovocných přesnídávek, zatím se žádná nezkazila, ovoce nakrájím na kousky, povařím rozmixuji, dám do sklenic a zavařím, nepřidávala jsem žádný cukr. Zeleninové jsem zatím nedělala ale chci je zamrazovat. U všeho co zavaříš zničíš spoustu vitamínů, takže je asi lepší zamrazovat.
|
|
Staronová.luc |
|
(26.9.2010 19:51:14) Se zavařením zkušenost nemám, já jsem zeleninu pro malýho zamrazila.
|
|
*Kate*+ dve holky 05+08 |
|
(26.9.2010 22:11:43) taky jsem mrazila...dycky jednou za mesic jsem mela varici vecer, na vsech plotnach bublaly hrnce, pak jsem najala manzela aby to pomixoval a cpala jsem to po relativne malych davkach do sklenicek od kupovanych prikrmu. nekdy jen po jednom druhu zeleniny, nekdy jsem to i michala, ale spis jsem preferovala jedna sklenicka-jedna zelenina a pro vetsi dite jsem potom k jidlu zkombinovala vic sklenicek. mela jsem tak i pripravene maso, teleci, kralici, kureci a proste jsem pak obedy mixovala dle chuti a potreby z mrazeneho...nez varit kazdy den...
|
|
|