raději anonymní |
|
(28.10.2010 19:26:42) Ahoj potřebovala bych poradit, mám tu dýni, už jsme ji vydlabala a nakrájela, chtěla jsem udělat kompot, ale je toho nějak moc, tak přemýšlím, co udělat z části té oloupané a nakrájené dýně. Zkušenost s dýní nemám žádnou, tak bych chtěla poprosit o radu či recepty. Díky..... Recept na kompot jsme našla v kuchařce a už ji máčím podle receptu, ale co z toho zbytku (cca 1,5 - 2 kg očištěné dýně). Děkuju.
|
astraela |
|
(28.10.2010 19:28:56) dýňová smetanová omáčka, moc dobrá, ale poslední dobou mi nechutná
|
|
remus |
|
(28.10.2010 19:31:49) Co džus?
|
MishuI |
|
(28.10.2010 19:33:52) Prosimtě ty s tim džusem
|
remus |
|
(28.10.2010 21:22:11) zrovna slévám posledních 6 litrů
|
|
|
|
fisperanda |
|
(28.10.2010 19:35:28) Dýňovou polívku.
|
|
Lea | •
|
(28.10.2010 19:37:49) dýňová polévka - olivový olej, na něj hodit cibulku, pak orestovat kousky dýně, zalít vodou či zeleninovým vývarem (kostku), dle chuti sůl, pepř, nové koření, kousek čerstvého zázvoru, přidat brambory na kostky - vše uvařit doměkka - na závěr lze dochutit i smetanou a buď rozmixovat nebo jen tak napůl rozšťouchat. je výborná!
dýňový koláč - recept z hlavy nevím, ale lze naít na netu - koláčové těsto, z dýně se uvaří pyré, které se dochutí (skořice, hřebíček, osladit...) a přidá se vajíčko, vyšlehaná sms se nalije na korpus.
dýně je výtečná i jen pečená v troubě, mňam - samotná nebo i s jinou zeleninou - cibulí, mrkví...
|
|
Lea | •
|
(28.10.2010 19:42:35) část toho pyré si můžeš dát na mrazák - pokud ho neosladíš, tak ho lze pak použít jak na tu polévku, tak na koláč
a taky lze uvařit tu dýni a brambory a udělat z obého kaši
kamarádka ji jen orestuje na pánvičce a navrch dává kysanou smetanu...
|
|
raději anonymní |
|
(28.10.2010 19:44:46) Díky za tipy, určitě bude polívka a láká mě i ten džus. A ještě se zeptám co se semínky. Dají se jen tak usušit a jíst, nebo se upravují. A když je umyji a pak usuším, nezkazí se, přeci jen jsem je nevyndala úplně čisté....
|
|
Ráchel, 3 děti |
|
(28.10.2010 20:22:40) uvařit v páře, rozmixovat na pyré a pak upéct dýňový koláč
|
Vr |
|
(28.10.2010 20:24:58) ohledně dýně už tu bylo spousta super receptů..koukni trochu zpět...
|
|
Anni&Annika |
|
(28.10.2010 21:24:52) zrovna vcera jsem delala dynovou polevku, kam se pridava pomerancovy 100% dzus, vymackany zazvor, zeleninovy vyvar, sul, pepr, slehacka a cibule...vsechno se rozsleha, slehacku jsem dala nakonec, kdyz uz byla polevka v taliri
|
|
|
Hadice a hadi |
|
(28.10.2010 20:33:58) dýňový zelí - dýni nastrouhat, hodit na osmaženou cibulku, zarestovat, pustí vodu, sůl, kmín, trocha octa. Podusit, případně zahustit (ale většinou není potřeba). Já to mám ráda jen tak s chlebem, děti s bramborem a muž s knedlíkem. Maso k tomu taky není špatný , pečený.
|
Hadice a hadi |
|
(28.10.2010 20:34:52) jo a dá se nastrouhaná zamrazit, pro další využití.
|
|
|
KatkaMama+5 (02/04/07+2x2010) |
|
(28.10.2010 20:39:13) Vyborne jsou BRAMBORAKY - brambory a dyne pul napul najemno, dal normalne hl. mouka, vajicko, cesnek, majoranka, sul a smazit. Jsou nadherne zlute a opravdu chutne. Posledni tyden jsme je meli dvakrat . Mozna by sly i jen z dyne, bez brambor, ale to jsem nezkousela.
Dynova POLEVKA: ja delam dyne, mrkev, rajcata (staci protlak), nekdy i paprika, ne moc vody, aby byl vysledek kremovy, vse uvarit, pak rozmixovat a zjemnit trochou sladke smetany, dosolit. Vyhoda je, ze se vse kraji jen na velke kusy, takze je polevka opravdu temer bez prace.
|
|
raději anonymní |
|
(29.10.2010 12:45:48) Díky všem za tipy. Koukala jsem i zpět, tam recepty byly také, takže bude polívka, džus a kompot.
|
|
|