Hani84 |
|
(1.11.2010 16:50:21) Zaváříte někdo jablečnou přesnídávku pro vaše miminko? Chtěla bych přesnídávku zavařit pro půlročního syna, ale nemám žádný recept. Poraďte mi prosím.
|
terapeutka |
|
(1.11.2010 17:02:12) Rozvař nakrájená a oloupaná jablíčka ve vodě (můžeš i přisladit), když jsou úplně měkká, tak je rozšlehám metličkou (nebo můžeš pomixovat- my máme raději kousky), a zahustím to pudinkovým práškem rozmíchaným ve vodě- množství odhadneš podle velikosti hrnce a podle požadované hustoty. Můžeš použít třeba i jahodový pudnink, pak jsou přesnídávky narůžovělé. vařící to leju do skleniček, okamžitě zašroubuju a otočím na den dnem vzhůru. vydrží asi rok.
|
Adina,kluk 08 | •
|
(1.11.2010 17:10:00) je mohla by jsi prosim napsat nejaky pomer,dostala jsem jablka a presnidavka je dobry napad.dekuji
|
terapeutka |
|
(1.11.2010 17:17:02) jejda...já to dělám všechno "od oka"... prostě naflákám plný hrnec nakrájených jablek, pak je rozšlehám a ten pudnik naliju třeba napřed jeden rozmíchaný asi v deci vody, chvilku provařím a pokud je to řídké, přidám ještě jeden nebo třeba dva. pokud je to husté, přidám vodu a rozšlehám. Ale nejsem schopna říct třeba kolik kg nebo deka jablek na kolik vody a podobně... Prostě ať je tam určitě víc jablek než vody...
|
|
|
Abigail* |
|
(1.11.2010 17:56:26) No jo, ale tohle bych miminku nedávala. Jinak je to mňamka, to jo.
|
Jiříčci |
|
(1.11.2010 18:12:31) Jo, teď koukám je je půlroční, no to by tam asi vadil ten pudink. Ale ono se to nezkazí, za pár měsíců to může krásně baštit a chutná to i dospělákům
|
terapeutka |
|
(1.11.2010 18:44:30) proč by tam měl vadit pudink? je to jen škrob nemyslím uvařený ve mlíku, jen ten prášek...
|
|
|
|
|
Gudrun |
|
(1.11.2010 17:18:23) Klukovi jsem vždycky stouhala čerstvé jablko a hned krmila, nic jsem nezavařovala.
|
|
červík + V. 6/03 + L. 5/08 |
|
(1.11.2010 17:25:47) já jen nakrájela oloupaná jablíčka, rozvařila, nandala do skleniček a cca 10 minut zavařila dělám to pořád, klukům to chutná na bramborové šišky
|
|
Jiříčci |
|
(1.11.2010 17:51:35) 5kg očištěných, oloupaných jablek dáme vařit s 2,5l vody, necháme vystydnout, jablíčka vyndáme z vody. Z té vody z jablek, 0,5kg cukru a 5 vanilkových pudinků uvaříme pudink, smícháme s rozmixovanými jablíčky, plníme do skleniček a zavařujeme 20 minut na 80 stupňů. Já jsem část jablek nahrazovala jiným ovocem, třeba hrušky, meruňky, broskve, nektarinky a přesnídávky jsou úplně super. Kdyby něco nebylo jasný, napiš na Jirinka.D@seznam.cz, ráda poradím
|
|
Zuuuza |
|
(1.11.2010 18:41:15) Zrovna předevčírem jsem dělala. Jen jsem povařila jablka, rozmixovala, dala do malých skleniček, horké zašroubovala, otočila dnem vzhůru a dala do ledničky. Ještě jsem udělala i jablka s dýni a jablka s hruškou. Syn bude mít půl roku tento týden. Tak počítám, že to brzo zblajzne.
|
Zuuuza |
|
(1.11.2010 18:45:45) * do ledničky až po vychladnutí
|
|
|
remus |
|
(1.11.2010 18:47:40) Tak já hlavně nehustím oudinkem, to je chemický hnus, jablíčka oloupej, nastrouhej - zím ztmavnou, pokud tedy chceš světlejší přesnídávku, tak je nakrájej, je to ale pracnější, ptž musíš vykrajovat jádřinec, následně malinko podlij, opravdu malinko a povař - tak 10m krájená a 5m strouhaná, rozmixuj, v mixéru doslaď, převař a dej do skleniček, zavařovat na 85 stupňů cca 30min.
|
remus |
|
(1.11.2010 18:54:13) 20minut zavářet
|
|
|
vetvicka |
|
(1.11.2010 19:36:28) Tak mě mamka udělala pár domácích přesnídávek pro syna (10 měsíců), ale říkala mi, že přesnídávky (dělané doma) pro děti do 1 roka se mají sníst co nejdřív - tak do 2 měsíců. Tak mi udělala jen 10 skleniček a až mi dojdou, udělá další. Jinak malý je napřed nechtěl jíst, tak mu dávám jen půlku přesnídávky s banánem a to jí pěkně. Přece jen ty doma vyrobené chutnají jinak než ty kupované. Ale jinak to střídám - 2 dny dám dělanou přesnídávku, další 2 dny strouhám čerstvé jabka. A myslím, že ty strouhané - čertstvé mu chutnají víc.
|
remus |
|
(1.11.2010 19:40:18) Pokud přesnídávky steriluješ, tak vydrží i dva roky
|
raadka |
|
(1.11.2010 20:03:19) Když se do nich vymačká pár citronů, tak neztmavnou.
|
|
|
|
jity1 |
|
(1.11.2010 20:08:45) Ahoj! Já akorát jablka oloupu, rozvařím a pak to přejedu mixérem. Občas trochu přisladím (ale spíš dosladím až před podáváním trochou medu), dám do skleniček a klasicky zavařím. Dělala jsem to takhle i 1:1 s broskvemi a taky to bylo výborný
|
|
Epepe |
|
(1.11.2010 20:19:18) Tak to mě zajímá, taky jsem to chtěla dělat. Bohužel, když rozvaříš jabka, je to skoro vždy kyselé (nevím, jak to dělají u těch kupovaných) a jelikož pro půlroční dítě není vhodný ani cukr, ani pudink, natož med, tak nevím, jak to udělat, aby to děcku chutnalo ... Nemáte někdo tip?
|
Jája | •
|
(1.11.2010 20:38:51) Jablka jsem jen trochu podusila a mixovala i se slupkama, podle mne jsou zdravé a dítěti neškodí. Doslazovala jsem medem, míchala s tvarohem, dělala jsem i směsi ovoce, někdy jsem přimíchala čerstvý banán. Dítko baštilo, až se mu dělaly boule za ušima. Někdy jsem to musela míchat i do jogurtu, jinak jogurt nejedlo.
|
|
Zuuuza |
|
(1.11.2010 21:00:02) Sní to i neslazené, pravděpodobně. Staršímu synovi jsem tenkrát dávala jen povařené, rozmixované jablko a v pohodě mu to chutnalo. To jen nám se to zdá kyselé. Jablka obsahují hodně cukru.
|
|
jity1 |
|
(1.11.2010 21:57:55) Doktorka mi říkala,že když přislazovat,tak radši medem než cukrem ale většinou jsou jablíčka sladká. Ale jinak jsem slyšela,že hodně doslazují glukopurem-hroznovým cukrem.
|
annonymka |
|
(2.11.2010 9:04:36) Já doslazovala banánem nebo hruškou.
|
|
Mikeš+ 3 holky |
|
(2.11.2010 9:45:59) Med bych teda miminu radši nedávala. Sladidel se dá kromě klasika řepného cukru najít dost, třeba koncentrovahá hroznová šťáva...
|
|
|
|
|