arsiela, |
|
(9.11.2010 10:36:10) Jdu do enmocnice a vím,že prostě cukroví nestihnu upéct před vánoci.Jelikož kupované nechceme,napadlo mě,že bych upekla cukroví teď o víkendu a nepromazané zamrazila.A pak už jen před vánoci promazala,sedět u toho zvládnu.Je to možný,nebo je to blbý nápad?Ptám se asi blbě,ale nikdy jsem sladké nezamrazovala.
|
FialoFka |
|
(9.11.2010 10:37:27) No já myslím, že ti vydrží, aniž bys ho mrazila... měj ho v krabici na balkoně nebo jinde v chladnu a určitě vydrží.... my jsme vždycky pekli v listopadu a pak bylo v krabicích.
|
|
Jana, 2/07+10/08+5/11 |
|
(9.11.2010 10:40:02) Upeč, namaž, nazdob a zamraz, vydrží ti krásně, rodina ti ho nesní, já jsem poslední kousky tahala v létě, byly moc dobrý, upekla jsem toho moc a pak jsem na ně zapomněla. Rozmrazuju to normálně na vzduchu, aby se mi to nerozteklo.
|
FialoFka |
|
(9.11.2010 10:41:16) Jinak jsme také mrazili co zbylo... na léto
Ale myslím, že už je to jen měsíc a něco a vydrží to a nazdobit třeba až pak.
|
|
|
Sharien |
|
(9.11.2010 10:42:00) Ja bych teda mazala pred mrazenim, pak to bude uz hodne krehke (jako nalezene) a bude se to mazat hooodne blbe.
|
|
Inka | •
|
(9.11.2010 10:43:18) Určitě, mrazím si a na Velikonoce přijde k chuti. Ale úplně hotové, promaž ho a dodělej úplně v mrazáku se krásně rozleží. Pokud ho cheš mazat až před vánocema, tak to suchý můžeš klidně skladovat na balkóně to nemusíš mrazit.
|
marhau |
|
(9.11.2010 10:50:01) zrovna jsem nad tím dumala udělám to taky tak
|
|
|
kreditka |
|
(9.11.2010 10:50:10) Klidně ho zamraž i nazdobené, nic se mu nestane v cukrárnách a pekárnách se to jinak ani nedělá
|
Balbína |
|
(9.11.2010 10:59:23) dělá to i moje babička - mrazí hotové cukroví. Je dobré i rozmrazené.
|
|
|
Oliverka |
|
(9.11.2010 10:57:20) Klidne muzes zamrazit hotove, nazdobene. Mam kamaradku, ktera letos vytahne z mrazaku cukrovi co dostala loni a po vanocich zamrazi to co dostane letos. At ti to v nemocnici dobre dopadne.
|
|
Cow :-) |
|
(9.11.2010 11:07:23) ženské, to je ale pokušeníčko a hlavně dobrý nápad!!! V prosinci obvykle nestíhám a peču dost...
malá ukázka:
Arsielo, ode mě máš medaili za praktičnost!
|
hrúda |
|
(9.11.2010 11:10:08) provokace
|
sojka+07+09 |
|
(9.11.2010 13:00:16) fakt je to provokace jako prase takhle pěkný bych to měla jenom kdybych vykradla cukrárnu.
Ne vážně, máš můj obdiv, jsi šikulka asi tě to baví co ? Já bych tohle nikdy nenapekla, takovýho sr.ní s tím by mě štvalo.
|
Cow :-) |
|
(9.11.2010 13:27:50) díky moc! Jo baví mě to, ale teprve krátce. Dřív jsem potřebovala babiččinu asistenci, teď musím sama, ale jak už jsem tu psala s internetem jde zvládnout mnohé. Klasiku jsem tedy uměla od babičky a s videokuchařkou jsem se pustila dál. Třeba laskonky http://ekucharka.net/laskonky
nebo trubičky http://ekucharka.net/orechove-trubicky
letos chci zkusit ježky http://recepty.vareni.cz/vanocni-jezci/
a tučňáky KOKOSOVÍ TUČŇÁCI
140 g piškotů
80 g strouhaného kokosu
100 g cukr moučka
60 g másla
2 lžíce mléka
250 g tvaroh
1 vanilkový cukr
Odebereme půlku piškotů a rozemeleme na strojku, přidáme kokos, půl cukru, máslo a mléko. Uděláme těsto a plníme do formiček na vosí hnízda. Uděláme prstem důlek, do kterého dáme tvaroh rozdělaný se zbytkem cukru. Přiklopíme piškotem. Máčíme do čokolády. Místo křidélek dáme mandle.
|
tinas |
|
(9.11.2010 13:39:07) Hezký. Moje máma dělá taky tučňáčky,ale trošku jinak. Foto bohužel nemám a já mám formičku ve tvaru úlku,stromečku a svíčky. Místo plamenu se zasune plátek mandle. ježiši já na ně dostávám úplně chuť. Jenom kdyby s tím nebylo tolik patlání.
|
*Niki* |
|
(9.11.2010 13:41:41) Taky se do toho nehrnu jen kvůli tomu patlání. To už raději peču. Mám atopický ekzén na rukou a všechny tyhle patlačky ruční mi dávají dost zabrat
|
|
|
*Niki* |
|
(9.11.2010 13:40:11) Tučňáci jsou super! Akorát já na pečení a zdobení nejsem moc zručná. Chutná to většinou dobře, ale vypadá příšerně
|
|
Inka | •
|
(9.11.2010 13:43:48) Ty jsou krásný, ty tučňáci.
|
|
mmmoravankaaa |
|
(9.11.2010 16:01:04) vánoční pečené miminko -jako živé http://cs.netlog.com/go/out/url=-aHR0cDovL3d3dy55b3V0dWJlLmNvbS93YXRjaD92PXdPeWliZDZ0RHZvJmFtcC4uLg__
|
|
|
|
|
*Niki* |
|
(9.11.2010 11:13:55) To jsi už letos napekla???????????????
No, měla bych začít taky. Právě jsme s dcérečkou upekly medovník, nesnáším krémy, ale bez nich to asi nejde
|
Cow :-) |
|
(9.11.2010 11:17:49) Mono, nééé, to je loňské. Ale moc se mi líbí ten nápad, většinou fakt v prosinci nestíhám a jsem pak akorát vystreslá z toho, jak vše udělám.
|
*Niki* |
|
(9.11.2010 11:21:51) Mám tedy dotaz - letos poprvé zkusím nějaké košíčky a pak naplnit (mám už vybraný krém, ale zkusím i to, co tam máš ty - s ovocem). Jak se to dělá? Jako používáš normální papírové košíčky, nebo máš formu? Díky. Jinak nádhera, letos mám obdobné ambice
|
Cow :-) |
|
(9.11.2010 11:45:06) Mono, mám kapinku jiný recept, ale mám moc ráda tyhle stránky a s paní Ivanou se dají naučit kuchařské zázraky, sama jsem netušila, co všechno zvládnu
21dkg hladké mouky -3 dkg moučkového cukru -10 až 12 dkg másla (jestli budete mít malé žloutky, dejte určitě 12 dkg) -2 žloutky -1 vanilkový cukr -1 lžička citr. šťávy
Všechny suroviny zpracujeme a těsto nemusíme nechat odležet. Jestli-že budete dávat těsto do lednice a pak teprve dělat košíčky, nechte ho trochu povolit, jinak by se špatně válelo. Těsto vyválíme silné asi 2 mm.Těsto si můžeme podsypávat hladkou moukou. Skleničkou která je větší než formička na košíčky vykrájíme kolečka a ty vložíme do formiček. Jestli máte úplně nové formičky, určitě je vymažte. Formičky ve kterých jsem už pekla před rokem a myla je už nevymazávám. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 st. Z formiček a průměru 4,5 cm, budeme mít asi 40 ks košíčků.
ZKOUKNI TO NA VIDEU http://ekucharka.net/linecke-testo-na-kosicky
KRÉM MÁM Z JINÉ KUCHAŘKY: 2,5dl mléka 20g hrubé mouky 1 žloutek 1 balíček vanilk. cukru 200g másla 150g moučk. cukru ----------- v mléku rozkvrdláme mouku, žlotek a vanilk. cukr, za stálého míchání uvaříme hustou kaši, necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem, postupně přidáme vychladlou kaši a promícháme.
jestli to budeš hledt někde na netu, patří to do tzv. náplní s moučnou kaší. Používám i do rolád a jiného cukroví. Můžeš tam přidat mleté oříšky a kapku rumu. Pistolí nebo cukr. sáčkem naplníš košíčky, dáš okapané nebo čerstvé ovoce ještě jsem to přelila lžící želatiny.
|
*Niki* |
|
(9.11.2010 12:42:03) Crawko, díky, zkusím!
|
|
|
|
zerat |
|
(9.11.2010 11:32:28) Podle mě chuťově pozná každý, že se jedná o rozmražené cukroví- zkušenost z let, kdy jsme jedli cukroví rozmražené v únoru... Nehledě na to, že ho musí potom okamžitě zkonzumovat. Něco dokonce zvodnatí, nasákne... Já bych teda do toho nešla.
|
Cow :-) |
|
(9.11.2010 11:48:36) zerat, no některé druhy určitě ne...
ale kdybych to neměla naplněné, tak se myslím nestane nic...
|
|
|
|
|
Oliverka |
|
(9.11.2010 11:24:11) To vypada uzasne
|
|
Cow :-) |
|
(9.11.2010 11:51:23) briliant, jestli myslíš předpisy, můžu napsat.
|
|
|
|
hrúda |
|
(9.11.2010 11:11:10) K tématu... normálně to můžeš zamrazit už promazané, nic se tomu nestane. Hlavně držím pěsti s tím špitálem.
|
|
Miri30 |
|
(9.11.2010 11:32:32) Já myslím, že Ti normálně vydrží. Jinak zamrazit jde určitě v pohodě, ale taky bych doporučovala zamrazit už slepené, nazdrobené.
|
|
briliantacek+2(07,10) |
|
(9.11.2010 11:38:32) S mražením zkušenosti nemá, ale myslím, že některé druhy ti určitě vydrží... Já tedy dělám zatím jen málo druhý, ale všechny mi tak 2 měsíce minimálně vydrží. Mám je vždycky v nejchladnější místnosti schované. Ale je fakt, že tchýni to vždycky nejdýl do měsíce ztvrdne:-(
|
|
kattynka a 2 čertici |
|
(9.11.2010 11:41:51) určitě, já peču na Vánoce hafo a pak zamrazím i s krémem na Velikonoce přijde vhod. vůbec bych se toho nebála, udělej to i s krémem a máš klid až se vrátíš z nemocnice.
|
|
majdaleenka +07+11 |
|
(9.11.2010 11:44:42) upéct teď a zmrazit je výtečný nápad, protože třeba linecké je z mrazáku prostě nejlepší nádherně zkřehne a tak se spojí s marmeládou, auuuuuuuu honí mě mlsná
|
|
arsiela, |
|
(9.11.2010 11:49:00) Díky moc všem za rady.
|
|
Králíček4 |
|
(9.11.2010 12:08:54) Upéct se už může a zmraz ho s klidem,ale pouze nazdobené.Protože tam navlhne a při lepení by se rozpadalo.Já mrazím čast vždy a po vánocích se hodí,nevydrží ani do velikonoc.
|
|
10.5Libik12 |
|
(9.11.2010 13:37:33) Jedna kolegyně nás fur krmí vánočním cukrovím z mražáku a má to pachuť, mě by to nelákalo.To raděj čerstvé, kupované.
|
kreditka |
|
(9.11.2010 15:07:00) Libiku a víš určitě že kupované mrazem neprošlo? Ono záleží taky na skladování pokud ta paní dá cukroví do mrazáku vedle ryb či masa tak se není co divitže to má pachuť
|
zerat |
|
(9.11.2010 15:31:50) Kreditko, pokud to je ale dobře uzavřené... tak by ani to maso nemělo vadit a prostě poznám mražené cukroví-má opravdu svou pachuť! Vím, že maminka dělala možné i nemožné... je fakt, že ve chvíli, kdy nebylo co sladkého do pusy, tak jsme slintali blahem z toho rozmraženého, ale na sváteční stůl bych to nedala šlo-li by to jinak.
|
arsiela, |
|
(9.11.2010 18:14:57) zerat a máš nějakej nápad,jak to mám vykonit?Jo taky neskáču nadšením,ale s termínem operace nehnu,i tak jsem ráda,že nečekám dva roky.Cukroví jsem loni zkoušela koupit stálo 300kč a byl to šílenej hnus,otřesné syntetické krémy,no skončilo to slepicím a rychle jsem dělala nakonec po nocích domácí.
|
zerat |
|
(9.11.2010 18:21:58) Arsielo, tohle je asi důvod proč ho upéct a zamrazit, ale určitě bych to dala do vzduchotěsných nádob- možná by tohle pomoct mohlo proti tomu pachu Pokud Ti teda nemůže vypomoct s pečením maminka, tchýňka nebo někdo z blízkých kamarádek, že by se nějaká nabídla upéct trošku víc a podělit se (příp. se zeptej za úplatu ). Ale rozumím Ti s tím pečením na objednávku - kamarádka byla vloni taky dost nešťastná a prosila mě o odprodej, ale já toho tolik zase neměla
|
zerat |
|
(9.11.2010 18:22:26) Ať Ti to s tou operací dobře dopadne, to je určitě nejdůležitější
|
|
|
|
|
|
|
|