| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Linecké slepované

 Celkem 16 názorů.
 Haaribo 


Téma: Linecké slepované 

(10.11.2010 13:07:22)
Tak rybí filé zkusím rozmrazit, v tom mám jasno. ~6~

Ale mám ještě jednu záhadu. Vyzkoušela jsem už několik receptů na linecké, ale prostě není měkké. Vím, že záleží na poměru mouky a tuku, ale prostě se nedaří. Máte nějaký opravdu osvědčený recept???
 berusa 


Re: Linecké slepované 

(10.11.2010 13:13:41)
30 dkg hl. mouky
8 dkg cukru moučky
18 dkg másla
2 žloutky
vanilkový cukr
citrónová kůra
 Beruška+J02A07T10 


Re: Linecké slepované 

(10.11.2010 13:13:59)
jj, mám už jsem ho dávala xlidem a všem strašně chutná - používám origo heru.

jsou prostě geniální už je dělám 4tým rokem
těsto dávám vychladit do lednice, bo s dětma se to jinak nedá vyválet :D rychle to jakoby vláční.

http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7w6hcv.cz.html?Search=true
 Winky 
  • 

Re: Linecké slepované 

(10.11.2010 13:27:59)
250g hladké mouky
120g Hery
80g cukru moučka(!)
1 vanilkový cukr (nebo vyškrabaný lusk)
1 vejce celé

Těsto zpracovat, zabalit do folie a nechat do 2. dne uležet v lednici (lze i déle)
Rozválet na tenko (!)
Péct na pečicím papíře
Slepovat kyselejší marmeládou
Slepené a nazdobené dát do plechové nebo papírové krabice (v té plastové mi tak nezvláčněly)

 romy 
  • 

Re: Linecké slepované 

(10.11.2010 13:45:05)
30 dkg hladké mouky
10 dkg ml. cukru
20 dkg másla
3 žloutky
trocha citronové kůry

je hned měkké, vonavé
Dělala jsem s děckama minulý týden u bylo hned pryč.
Já peču jenom z másla,nic není tvrdé.
A moc nechápu jak někdo může začít péct na vánoce už ted aby se to odleželo,to bych tak starý cukroví nejedla.
 Inka 
  • 

Re: Linecké slepované 

(10.11.2010 13:36:32)
Musí se nechat rozležet, pak změkne skoro každý. Nejlíp někde ve vlhku, takže v tomhle počasí venku na balkóně.
 Haaribo 


Re: Linecké slepované 

(10.11.2010 13:39:58)
Já ho měla snad z moduritu! ~t~
 Inka 
  • 

Re: Linecké slepované 

(10.11.2010 13:47:40)
Vloni jsem dělala tohle
Linecké
1 kg hladké mouky,
0,5 kg másla,
35 dkg cukru,
4 vejce,
vanilkový cukr,
popř. citronová kůra

Příprava:
Všechny přísady musí mít pokojovou teplotu, v robotu zaděláme a necháme do druhého dne v lednici odpočinout. Pak vyválíme a vykrajujeme tvary plné a s prostředkem. Po upečení slepujeme pikantní marmeládou (nejlepší je směs červený/černý rybíz).

Ale fakt to chce tak 3 neděle rozležet už namazaný.
Pak mám ještě recept ze solamylem, to je poměrě křehký hned, úplně se rozplývá v puse, večer to opíšu.
 Haaribo 


Re: Linecké slepované 

(10.11.2010 13:51:04)
Já mám děsně ráda cukroví z bílého vína, ale je teda hooodně křehké.
 cyanofix 


Re: Linecké slepované 

(10.11.2010 13:45:09)
Aby bylo opravdu parádní a měkké, patří tam sádlo. Nikdo mi to nechce věřit, ale linecké mi zmizí jako první.
 Paradox 


Re: Linecké slepované 

(10.11.2010 13:56:01)
Část mouky nahrazuju Solamylem a dělám pouze z másla. Je vždycky vynikající.
Fór je někdy v tom, že se musí rychle zpracovat, nehňácat ho v teplých rukách dlouho, ale opravdu co nejrychleji udělat těsto a dát do lednice.
 Inka 
  • 

Re: Linecké slepované 

(10.11.2010 14:16:54)
To je pravda, když se to dlouho žmoulá, tak to taje, pak se musí přidávat mouka a tvrdne to. To mi vždycky říkala babička.
 Paradox 


Re: Linecké slepované 

(10.11.2010 14:22:07)
Tuhle chybu dělala moje ségra, zpracovávala to vždycky, až byla modrá.~t~ Přitom měla ten můj recept.
Měla linecké tvrdé a povrch hrbolatý.
Pak jsme na to přišly. Někde jsem to četla a bylo to tím.
 zerat 


Re: Linecké slepované 

(10.11.2010 15:27:16)
Pokud se linecké promaže(dá do sáčku a chladu), tak není možné, aby nezměklo. Teda možná záleží i na síle na jakou to těsto vykrajujete. Dělám teňoučké a je to lahůdka, jen je trošku víc práce při vykrajování a pak při sundavání z plechu se musí opatrně a při mazání,ale je to prostě dobrota ~R^ Kolikrát vidím výstavní kousky nafocené, ale kouknu na sílu tvarů a vím, že bych to nejedla ~d~
 Tenna /2 


Re: Linecké slepované 

(10.11.2010 17:33:26)
Kromě poměru surovin záleží i na tom, jak se peče! Tvrdé může být např. proto, že je vysušené příliš prudkým pečením - stávalo se mi to, než jsem si vychytala ideální teplotu trouby (nemá cenu psát jakou, u každé trouby je to jinak). Tak si to zkus pohlídat.
 Binturongg 


Re: Linecké slepované 

(10.11.2010 17:59:33)
Hlavně do toho necpi Heru nebo jiný tuk toho druhu, cukroví je sice dobré, ale obyčejné. Máslové je o třídu lepší ~;)

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.