Mishaczek+Tygříci 07+Daník 10 |
|
(12.11.2010 21:05:42) Holky ,oje zlatý... Díky moc... Pórek zpracován do polívky dle receptu jedné z vás a byla to dobrota... Tak a teď mi ještě poraďte co s celerem... když to dám do polívky tak to stejně nikdo jest nebude. To je top v žebříčku nesnášené zeleniny :D Takže máte nějak recept jak to udělat? Mám ti dva... Díky moc
|
FialoFka |
|
(12.11.2010 21:07:24) Mish... hele řeknu ti, že já ač nkdy nerada silné aroma, tak obalovaný celer, klasicky posolený a obalený jako řízek... s kaší... tak to byla vždycky dobrota!!
Pokud špatné, tak s tou mrkví zase do polévek a omáček
|
FialoFka |
|
(12.11.2010 21:08:19) Musí se smažit zvolna, aby změkl, ale to uplně silné aroma se trochu ztratí a faktje to dobrota... my to vždycky jedli ještě k něčemu, řízků, sýru, čemukoli, ale i samotný je mňam.
|
daba+holčička |
|
(12.11.2010 21:09:49) to já taky můžu, jednou jsem to dělala z úplně mladých celerů a byla to lahůdka - něco mezi žampionem a mandlí
|
|
FialoFka |
|
(12.11.2010 21:10:03) Z celeru jdou i karbanátky, pomazánky, lívance....
a obalené jsou dobré i v sýrovém těstě ;-)
|
|
|
|
daba+holčička |
|
(12.11.2010 21:08:01) já ráda přidat celer k bramborám do bramborový kaše, ideální k rybě
|
|
Dáňula |
|
(12.11.2010 21:10:13) No zas když ho nedáš do polívky, tak ta polívka nebude taková úplná. U nás se taky jen vyvaří a pak vyhodí, nikdoho nejí, ale už jsem vařila polívku klasickou bez celeru a petržele(tu taky nejedí) a jíst se to teda moc nedalo. Takže ten celer bych spotřebovala do polívky jako základ. Jinak nevím, pokud ho máš dost a ještě víc mrkve, tak udělej svíčkovou, k tomu pár petrželek, cibulu, koření a hotovo.
|
štěpánkaa |
|
(12.11.2010 21:11:36) a když se do polívky nastrouhá, tak se tam hezky rozvaří....
|
Dáňula |
|
(12.11.2010 21:14:41) NO to je fakt, ale oni jsou zvyklí na kolečka mrkve a k tomu strouhaný cosi ... to by mi nezbaštili, že jsou to fazolky či kapusta. Tam je ten blok spíš psychickej, než že by to nejedli.
|
|
|
Winky | •
|
(12.11.2010 21:18:24) to je fakt - celer z vývaru udělá dobrotu, a přitom ho po dovaření můžeš vyhodit a do polívky ho nedávat. Stačí si ho okrájet ze šlupky, nakrájet několik plátků a ty dát zmrazit - pak si pohodlně jeden hodíš při vaření do polívky a zase stejně elegantně ho z ní vylovíš
|
|
|
Dandy+Vojtíšek a 3 Mušketýři |
|
(12.11.2010 21:10:24) miluju celerové karbanátky (a nikomu nemusíš říkat že jsou z celeru - není to tam poznat jak je to dobré!)
|
Kubula K. |
|
(12.11.2010 21:12:28) Vařit s trochou petržele a trochou mrkve, pak rozmixovat a přidat kyselou smetanu. Nějaký koření případně. Taková pikantnější "svíčková" polívka, jed to i můj manžel, kterej při zaslechnutí slova celer bledne a blinká.
|
|
|
sojka+07+09 |
|
(12.11.2010 21:11:26) zpracovat ho jako celerovou pomazánku- celer s majonézou, sůl pepř a je to kouzlus mňamozus
|
Leňula, Andělka a Emilka |
|
(12.11.2010 21:14:59) My do ní ještě lupeme vajo a nastrouhanej točeňák ...... lepší pomazánku neznám ..
|
sojka+07+09 |
|
(12.11.2010 21:20:31) no a nebo se do ní dá dát sýr. Opravdu je to naprosto delikatesní pomazánka, kterou děláme téměř na všechny večírky a ihned je pryč.
|
daba+holčička |
|
(12.11.2010 21:22:28) falešnou humrovku žereme ve velkým
|
|
sojka+07+09 |
|
(12.11.2010 21:22:59) http://ona.idnes.cz/celer-ruzickova-kapusta-a-sipky-aneb-listopad-na-vasem-taliri-pt8-/recepty.aspx?c=A101111_155323_recepty_job
|
|
|
|
|
Inka | •
|
(12.11.2010 21:11:48) Falešněj humrovej salát. Ale jestli ho nemáte rádi, tak je to plýtvání energií, dej ho někomu kdo ho má rád.
|
aachje skunk a tři holky |
|
(12.11.2010 21:14:12) jenom pozor..na syrovej bývá silná alergie..
|
|
|
Teraza Horáková |
|
(12.11.2010 21:21:57) celer do polívky - jako holky - jen vyvařuju a občas letmo utrousím do karbanátků nebo pomazánek, tady nepoživatelný.
|
|
Miri30 |
|
(12.11.2010 21:29:03) obalovaný na řízek, dopředu předvařím FAKT MŇAMKA - můžeš třeba spojit dva tenčí plátky párátkem dohromady a vložit plátek šunky a sýra, pak obalit v trojobalu nebo těstíčku (třeba pivním) jinak pod pečené maso nebo do omáčky ála svíčková
|
|
KlaudieS+M+E |
|
(12.11.2010 21:35:17) Celer jako řízek, předem povařit
Celerové karbanátky
Celerová pomazánka
|
|
Adina,kluk 08 | •
|
(12.11.2010 21:41:04) já celer nakrájím na plátky, uvarím ve vodě (asi jako vaříš kveták)když trošku změkne,tak ho vyndám,nechám vychladnout a obalím jako řízek a osmažím je to výborné.dělám k tomu bram.kaši a je to mnamina.
|
|
lipoo |
|
(12.11.2010 21:41:37) celerový salát..bohužel neznám ten pravý recept..co jsem dělala,nebylo to ono..ale když jsme byli v Rakousku,tak jsme ho mívali každý den k večeři-a byl výýýýýýýborný...nutno dodat,že tam mi ale chutnala i hrachová polívka,jak ji normálně nesnáším...tak nevím-jestli jsem měla takový hlad?
|
|
EvaMarie |
|
(12.11.2010 22:28:30) Ahoj, veškerou nepopulární zeleninu s úspěchem propašuju do placiček z bulguru nebo slaného nákypu. Recept je jednoduchý: 250g bulguru, 120g červené čočky, trocha cibulky, jakákoliv zelenina (teď v zimě převážně kořenová včetně celeru nebo růžičková kapusta), zeleninový (bio) bujón. Cibulku nechat zesklovatět, vhodit nastrouhanou zaleninu, bulgur, čočku a cca 1l vývaru. Vařit až se tekutina vsákne, pak přidat 2 vejce a popř.strouhnku nebo trochu mouky. Uplácám placičky a na trochu oliv.oleje smažím, pak nechám přebytečný olej vsáknout do papírových utěrek.Taktéž možno směs zapéct. Jako příloha na podzim vhodné grilovaný lilek (kolečka) a papriky,popř.naložené papriky, dobré pečivo a nějaký jogurtový dressink.
Dobrou chuť
PS: taky dělám z celeru salát, jen místo majolky používám kys.smetanu nebo jogurt s trochou majonézy
|
|
červík + V. 6/03 + L. 5/08 |
|
(12.11.2010 22:36:06) najemno nastrouhej celer a mrkev (na váhu 50:50) spoj to majonézou, dle chuti dosol dávám na jednohubky a chlebíčky, zdobím červenou paprikou
|
|
foxina |
|
(13.11.2010 8:58:31) celerová polévka (krém)! ale rozmixovaná! nastrouhaný celer dej vařit, ochutit to solí a tak a nakonec, když je celer vařený, tak to ponorným mixerem rozmixuji! je to fakt dobrota a i náš taťka který nad celerovkou kdysi ohrnoval nos,tak tahle rozmixovaná varianta mu chutnala. no a nahoru to posypu opečenou houskou, ale lepší je chleba!
|
|
wer |
|
(13.11.2010 14:49:50) já radím zmrazit pár koudků do vývarové polívky,jenom vyvaříš a pak vydodíš, a nebo nastrouhat a přidávat jenom trošku do polívek kde se ztratí,strouhaný je výborný i v sekané nebo v nádivce do kuřete
osmažený mňam
|
Habina |
|
(11.3.2011 7:58:56) Já se přidávám povařený, obalený a osmažený. Skoro jako květák. Nevím jak teď, ale myslím si že i levnější.
|
|
|
|