| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Cukroví a tuk Omega

 Celkem 24 názorů.
 balka+Marťa10/06+Marek08/08 


Téma: Cukroví a tuk Omega 

(19.11.2010 17:06:28)
Máte někdo zkušenosti, dá se použít např. do těsta na perníčky?
Děkuji.
 Ivuljenka 


Re: cukroví a tuk Omega 

(19.11.2010 17:08:16)
raději heru,Omegu spíš do polevy čokoládové
 Insula 


Re: cukroví a tuk Omega 

(19.11.2010 18:00:35)
Taky raději Heru. Omegu dávám jen do rafaela.
 *Niki* 


Re: cukroví a tuk Omega 

(19.11.2010 17:11:57)
Nejsem pekařka dobrá, ale nedala bych. Je to ztužený tuk, takže spíš do polevy.
Já dávám vždy všude klasické máslo.
 remus 


Re: cukroví a tuk Omega 

(19.11.2010 17:40:11)
Taky dávám jedině máslo, ta chuť je úplně jiná, i do polevy.
 malvínka 


Re: cukroví a tuk Omega 

(19.11.2010 17:41:27)
Omegu ne, ta se opravedu do těsta nehodí. Někdy dávám máslo samotné, nekdy s Herou na půl. Omega je do čokolády apod, na polevu apod.
 HelenaPa 


Re: cukroví a tuk Omega 

(19.11.2010 17:13:56)
Omegu dávám do vařeného krému, kterým cukroví slepuju.
 Margot+1 


Re: cukroví a tuk Omega 

(19.11.2010 17:18:29)
Podle mě pokud není v cukroví máslo, nemá cenu ho vůbec dělat. To si dám radši málo a pochutnám si, než mít hory amorfní hmoty bez chuti a zápachu (jak vychází třeba linecké z Hery)
 Adina,kluk 08 
  • 

Re: cukroví a tuk Omega 

(19.11.2010 17:31:21)
do perníčků se má dávat 100% tuk,takže omegu dávám a jsou výborné.
jinak do ostatního cukroví volím bud celou heru nebo pul hera,pul máaslo.
 balka+Marťa10/06+Marek08/08 


Re: cukroví a tuk Omega 

(19.11.2010 17:35:12)
Adino fakt? Tak dám na tebe a risknu to. Já dávám do všeho Heru, máslo ne, po něm se mi cukroví lepí a špatně zpracovává. Ale Omegu mám poprvé.
 malvínka 


Re: cukroví a tuk Omega 

(19.11.2010 17:43:11)
Jejda to slyším poprvé, že se dává do perníčků stoprocentní tuk.. já dávám máslo a jsou výborný
 bibianna 


Re: cukroví a tuk Omega 

(19.11.2010 19:49:09)
A nejsou ty Omegy dva druhy? Tak jako Lukana nebo Stella? Protože je žlutá (jako třeba Hera) a pak je bílá (to je 100% tuk), která je vhodná právě např. na tu polevu.....
 Paradox 


Re: cukroví a tuk Omega 

(19.11.2010 17:44:30)
Ahoj Balko~3~, z Omegy dělám šlehačkové cukroví, poměrně známé a dobré-tam se používá výhradně 100% tuk.
A potom mám ještě recept na pracky ze 100% tuku, ale jsem líná jak veš, nechce se mi s těma formičkama drbat, tak to vykrajuju. Je to výborné.
 červík + V. 6/03 + L. 5/08 


Re: cukroví a tuk Omega 

(19.11.2010 19:03:43)
Omega je 100%tuk - používám na polevu
do cukroví dávám Heru
 Leny+3 


Re: cukroví a tuk Omega 

(19.11.2010 19:19:42)
Zrovna dneska jsem dělala těsto na perníčky, poprvé a mám recept právě s Omegou, péct je budu v neděli, ale prý jsou výborný, tak uvidíme~;) Jinak do ostatního cukroví dávám máslo, má to úplně jinačí chuť než s Herou a to tak o 200% lepší, Heru už nikdy~j~
 Inka 
  • 

Re: Cukroví a tuk Omega 

(19.11.2010 20:08:51)
Ne, jenom tam, kde je předepsaná. Do cukroví máslo nebo Heru.
 Adina,kluk 08 
  • 

Re: Cukroví a tuk Omega 

(19.11.2010 20:30:29)
balko písnu ti recept na perníčky s omegou,mám ho od kolegyne a peču perníčky již po několikáté a jsou výborné.
65dkg hladké mouky,
25dkg prášk.cukru,
25 dkg 100% ztužený tuk
1/4 lžičky koření do perníku Kotány-může být i více
3/4 lžičky skořice
1 1/2 dkg jedlé sody
4 vejce
13 dkg medu

vše zrpacovat a dát do mikrotenu ,do lednice na 25 hodin uležet.
 Adina,kluk 08 
  • 

Re: Cukroví a tuk Omega 

(19.11.2010 20:34:24)
holky potřebuji poradit,nemám moc vlašáků ořechu,
můžu je nahradit lískáčema?? do těsta - máte s tím zkušenost?
 malvínka 


Re: Cukroví a tuk Omega 

(19.11.2010 20:56:09)
Klidně nahrad, dle mého jsou lískáče ještě chutnější než vlašáky. Akorát já většinou mívám doma ty vlašské ořechy (i když letos je výjimka, neurodilo se) a taky se mi nechce lískáče loupat, je to pracnější. Chuťově však jsou super.
 Adina,kluk 08 
  • 

Re: Cukroví a tuk Omega 

(19.11.2010 21:03:44)
Malvinko my máme práve málo vlašáku letos,tak jsme koupili lískáče,no o tom loupání mi povídej,do toho se asi vrhnem zítra.
 malvínka 


Re: Cukroví a tuk Omega 

(19.11.2010 21:15:39)
JO jo, máme na zahradě obrovský ořecháč, vždycky je plno beden ořechů a letos hrůza. To co bylo zčernalo už na stromě, takže mám taky prd. Ale zase bude fajnovější cukrovíčko z lískáčů ~;)
 Stáňa+Ondra (* r. 94) 


Re: Cukroví a tuk Omega 

(19.11.2010 22:59:57)
Já peču cukroví jen z lískáčů - manžel vlašáky nerad a vadí mu i v pečeném...
 Pája+2 


Re: Cukroví a tuk Omega 

(19.11.2010 23:00:15)
Jeden rok ořechy taky nějak prudce zdražily a cukrárny to tehdy řešily, aby nemusely zdražovat cukroví tak, že místo vlašáků dávaly do cukroví arašídy. Ochutnala jsem a mám pocit, že jsem nikdy nejedla lepší ořechové cukroví :-)!
 balka+Marťa10/06+Marek08/08 


Re: Cukroví a tuk Omega 

(21.11.2010 11:15:36)
Tak mám odzkoušeno - podle vlastního receptu, tedy lépe řečeno receptu z Ikey na ty jejich perníčky. Dala jsem Omegu a jsou jako vždy výborné, myslím ani není rozdíl oproti Heře chuťově, fakt vynikající.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.