tinas |
|
(3.12.2010 10:03:01) AHoj nemáte náhodou někdo dobrý,jednoduchý a ozkoušený recept na kokosky. Synek chce kokosky,ale nemyslí tím takové ty jakoby sněhové pusinky s kokosem,ale opravdické kokosky takové ty zlaté. Kdysi jsem mu je dělala,ale už nevím,kde skončil ten recept.
Předem děkuji.
|
Kopřiva Dvoudomá |
|
(3.12.2010 10:47:37) Kokosky hnedle měkké:
4 bílky, špetka soli, 150 krupicového cukru, 1 vanilinový cukr, 70 g měkkého tvarohu (z kostky, ne z vaničky), 200 g kokosu
Bílky se špetkou soli ušleháme skoro do tuha, pak přidáme cukry a ušleháme lesklý tuhý sníh. Pak opatrně vmícháme kokos a tvaroh. Lžičkou klademe na plech ( pokrytý papírem na pečení) malé hromádky. Pečeme při 150 st. ( horkovzduch 130 st.) asi 15 minut do zlatova.
Zdroj: Apetit prosinec 2006
Tvaroh je skvělý fígl, není tam znát, ale kokosky jsou hned měkké (ale i vydrží).
|
Senedra |
|
(3.12.2010 10:51:00) Kopřivo, njn, jsi rychlejší
|
|
tinas |
|
(3.12.2010 11:10:44) Děkuji
|
|
|
oliff |
|
(3.12.2010 11:40:26) Kopřivo a když tam dám ten tvaroh, vydrží až do vánoc? Zní to dobře.
|
Mikita.miki+Zd10/10+J+J06/13 |
|
(3.12.2010 11:52:00) já dělám bez tvarohu, ale pravda je, že s tvarohem sou dýl vláčnější. páč jinak kokosky dělám tak týden před štědrým dnem, jinak už nejsou tak dobrý a tvrdnou, ty tvarohový ne, sou vláčnější a neboj, v chládku vydrží. jinak je to nejlepší možnost, jak zpracovat bílky, co zbudou z dělání těst, kam se dává jen žloutek
|
|
Kopřiva Dvoudomá |
|
(3.12.2010 11:55:23) Vydržej určitě, i když u nás se většinou hned sežerou a musí se dělat druhá dávka...
|
oliff |
|
(3.12.2010 12:04:35) díky díky kuchařinky, tak zase budeme po vánocích o něco tlusčí:)
|
|
|
|
|
Horama |
|
(3.12.2010 11:58:07) Kokosky
4 bílky, špetka soli, 150 g krupicového cukru, 1 vanilkový cukr, 70 g měkkého tvarohu, 200 g kokosu
1/ Předehřát troubu na 150°C. Plech si vyložit pečícím papírem. 2/ Bílky se špetkou soli ušlehat do polotuha (špičky by se po vytažení metly měly ještě ohýbat dolů). Poté přisypat krupicový a vanilinový cukr a vyšlehejte lesklý tuhý sníh. 3/ Nakonec opatrně vmíchejte tvaroh a kokos. (Ale zase to s tou opatrností nepřehnat, aby tvaroh nezůstal v několika hrudkách jen v části směsi, musí se rozprostřit rovnoměrně.) 4/ Ze směsi pomocí dvou lžiček tvarovat hromádky zhruba o velikosti vlašského ořechu a pokládat je na plech s pečicím papírem. 5/ Péct tak dlouho, aby byly kokosky navrchu krásně zlaté. (Bude to něco mezi 15 a 30 minutami. Pokud by vám kokosky ve vaší troubě netmavly, zvyšte teplotu na 170°C.)
Poznámky: Na vmíchávání dalších ingrediencí do sněhu je lepší pohyb jakoby sekání kolmo dolů s mírným pohybem do strany než klasické míchání - aby sníh nespadl. Z této dávky může být zhruba 50 kokosek. Když se tvaroh dobře rozmíchá, není v chuti kokosek vůbec znát, ale udržuje je křehké a uvnitř vláčné.
|
Horama |
|
(3.12.2010 11:59:15) Koukám, že už tu jednou jsou. Ty z Apetitu.
|
|
|
ája | •
|
(3.12.2010 12:30:46) Ahoj, strašně se omlouvám, že vám lezu do diskuze o kokoskách, ale v normálním beztématu můj dotaz zapadl (já se v práci nemůžu registrovat). Prosím vás, kdy plníte krémem ořechy a vosí hnízda? budu dělat ten vařený od Simči (není tam mlíko). Může se to už teď, vydrží to nezkažené? Nebo až před vánocema? Díky moc za pochopení!
|
Gora |
|
(3.12.2010 14:17:57) Já krémy plním vždy až pár dní před vánoci. Pro jistotu. Teď plním jen marmeládou.
|
|
|
Helča + J+V+M |
|
(3.12.2010 21:35:00) Ahoj, nevím zda je to stále aktuální, ale osvědčený 50ti letý recept mé babičky:
3 bílky (šlehat v páře - dám kastrol s vařicí vodou a do něj mísu s bílky) - šlehat a postupně přidávám směs z
18 dkg moučkového cukru 10 dkg kokosu 2 polévkové lžíce hrubé mouky 1 polévková lžíce strouhanky
- je to tužší směs, lžičkou tvartuji hrudky na plech vyložený papírem na pečení a peču v troubě (no, spíš suším při co nejmenším plameni - mám plynovou troubu)
- měla jsem jich 3 pytlíky a dcerka (2,5 roku) je stačila už skoro všechny sníst (ale je hodná, dělí se i s bratrem)
|
|
Marca a Bob | •
|
(9.12.2010 20:37:44) Moc a moc prosím o nejaký super recept na kokosky. Tím super myslím jednoduchý, a pokud možno, aby výslekem byl dobré kokosky kokosové. Snažím se o ně již několiklet, ale buď to jsou placky, nebo neurčité patvary. /manžel je hodný a říká, že jsou dobré, ale já vím, že nic moc!!!/. Děkuji moc
|
Martina | •
|
(16.12.2010 15:06:11) Já dělám na jeden bílek 50g cukru moučka a 50g kokosu,ušlehám tuhý sníh,lžičkama kladu hrudky na plech a suším na 130 °c a potom přidám na zhnědnutí troubu na 150°c
|
|
|
|