Hana +2 |
|
(6.12.2010 3:49:54) Jste s tímto výrobkem spokojeni? Anebo spíše nedoporučujete? Uvažuji,že si o něj napíši ježíškovi,ale ráda bych prvně znala vaše zkušenosti a názory.Díky moc
Případně tip a značku
|
Simeona+3 |
|
(6.12.2010 6:55:19) Dostala jsem jako dárek a nemůžu mu přijít na chuť- když se v něm vaří, nesmí se zvedat poklice a míchat, protože by se doba vaření o hodně prodloužila. Když to ale neudělám, nahoře mi zůstanou oschlé kousky masa čouhající z vody kterou jsem maso podlila. ZElenina zůstane v kouscích, nerozvaří se jako např. v papiňáku a nezahustí šťávu. Navíc mám problém s načasováním-pomalý cyklus je moc rychlý abych nechala hrnec přes noc pracovat a rychlý cyklus je zase pomalý-když do něj nahážu suroviny ráno, budeme obědvat kolem 3.
Za mě radši tlakový hrnec který má vše za půl hodinky hotovo
|
Hudba Ainur |
|
(6.12.2010 7:55:43) Mám ho půjčený, abych se mohla rozhodnout, jestli ho chci, a taky jsem z toho rozpačitá . Hlavně ta doba vaření mi nesedí k našim potřebám - dlouhá je moc krátká a krátká moc dlouhá, přesně jak píšeš. Vadí mi nechat maso stát přes noc na lince s časovačem, takže jsem v sobotu vstávala v šest, abych to stihla připravit a spustit, a oběd mohl být v 11.30 A jak jsem byla rozespalá, tak jsem přismahla papriku do segedínu a bylo to celé na vyhození, jak byl hořký Manžel se na to těšil celé dopoledne, měl narozeniny a je to jeho oblíbené jídlo. Místo toho jsem ve 12 narychlo vařila brambory s hráškem na smetaně, aby byl vůbec nějaký oběd. Ale to už samozřejmě s pomaláčem nesouvisí, i když kdo ví? Možná kdybych to dělala klasicky, tak to ochutnám mnohem dřív a budu mít čas vytvořit místo toho něco slavnostnějšího než jenom brambory s hráškem.
|
|
|
Romana32 |
|
(6.12.2010 7:32:30) Jsem spokojenou majitelkou typu Kenwood CP 658. Vařím v něm často a hodně. Omáčky v něm nemají konkurenci a navíc vařím bez tuku. Polévkové vývary již jinak nevařím. Nic nehlídám, nic mi neteče na sporák. Problém se zapnutím a vypnutím hrnce vyřeší časovací zásuvka.
|
*S |
|
(6.12.2010 8:48:34) Možno by si viac inšpirácie našla tu. Na niektoré jedlá je super. Ja ho mám rada. http://diskuse.dama.cz/diskuse.php?d=5745
|
|
|
PJana |
|
(6.12.2010 9:29:41) Mám víc než dva roky a jsem moc spokojená. Naházím tam suroviny, zapnu a moc se nestarám. Za 3 hodiny mám hotovo (kuře, vepřové, jenom hovězí chce asi tak 4 hodiny), když pomalím na větší výkon. Lepší je pomalit na slabší výkon, ale to už je čas dvojnásobný a to moc nepoužívám. A otevírat během pomalení můžu klidně, míchat taky, podle potřeby ještě přidávám suroviny atd. Čas se tím v žádném případě neprodlužuje. Mám značku Bionaire. Když je kluk nemocný, ráno mu to zapnu, odejdu do práce a on má čerstvý oběd.
|
Hana +2 |
|
(6.12.2010 9:56:18) PJani,děkuji.Já ale nejsem moc dobrá kuchařka,tak aby investice nebyla zbytečná
|
PJana |
|
(6.12.2010 10:05:13) Pomalý hrnec není určený na nějaké kulinářské speciality, ale je výhodný na jednoduchá jídla typu: Na pánvičce osmahnu maso, přehodím do pomaláče, na pánvičce osmahnu cibulku, přidám k masu, maso okořením a nechám dělat 3 hodiny. Potom už jenom přidám jíšku a je hotovo. Samozřejmě se dají dělat taky složitější jídla. Výhodou je také to, že solí minimálně a s tukem je to stejné.
|
Romana32 |
|
(6.12.2010 11:25:18) My jsme spoustu let kvůli dietám zvyklý vařit bez tuku a to, že je jídlo z pomaláče (guláš, svíčková, segetín, rajská, kuřecí paprikáš,...) nepozná ani návštěva. mi dříve odmítal plněné papriky s rajskou a teď z pomaláče je jí. Nejsou rozvařený a jsou super. A pečená krůtí stehna?? Lahůdka.
|
|
Z+2 |
|
(6.12.2010 11:49:22) No nevím. Přestože v pomalém hrnci vaříme pár let skoro denně, tak jsme asi nikdy nic nepředsmažili ani jinak tepelně nepředupravili před nandáním do pomalého hrnce. Párkrát jsme něco na závěr zapekli. Není to potřeba pokud se nedělá celé kuře nebo kachna a člověk nemá chuť na propečenou kůžičku. Nejednoduší je do něj dát maso podlejt vodou a nechat ho udělat, nam se osvědčuje do vody přihodit nějaký masox (hodně solíme) a pokud jsme doma tak cca v půlce doby zvednout maso a dát pod něj brambory, případně rýži.
|
|
|
|
|
propiska |
|
(6.12.2010 10:06:38) jsem si najezila Kenwood pred pár lety sama....po pravde jsem byla zklamana. Mela jsem nactene informace z damy, spoustu receptu a hned prvni obed byl fiasko.... JIdlo z nej chutna uplne jinak a my jsme si na to nezvykly. Jednak se v nem opravdu nic nerozvari,ani cuketa po 8hod, nemas nic krupave, neorestujes cibuli apod...takze je lepsi pred pripravou jidlo nachystat..tj. udelatzaklad jak si zvykla a pak uz jen hodit do pomalace a nechat dojit do mekka.... Na vyvary je opravdu vynikajici, na nektere omacky take....ale takovy zazrak jak jsme si myslela to opravdu neni.A varit v nem kazdy den, tak to bych asi nemohla...pouzivame ho opravdu vyjimecne.
|
|
Z+2 |
|
(6.12.2010 11:23:51) My bez něj nemůžeme existovat. Vaříme z 90 procent v něm. Maso z něj je daleko měkčí a chutnější. Zvlášť u hovězího to všichni ocení. Manželka i já máme život strašně plný, takže je pro nás ohromnou výhodou minimální čas na přípravu. Je třeba se s ním naučit pracovat, jako se vším. Ráno naházet jídlo do něj a zapnout ho. Prakticky všechna jídla v něm děláme celá, bez jakých-koliv předvařování či doupravování. Doba přípravy jídla se smrskla na pár minut. Další výhodou je, že jídlo snese i dlouhé převaření. Příchod o 2 hodiny později není průšvih. Snad jen brambory jsou lehce rozvařené. Rozhodně doporučuji pořídit některý s typu s nádobou vhodnou k zapékání a ohřívání. My ji u prvního hrnce neměli a přendávání jídel před ohřátím byla jeho jediná nevýhoda. Nám šetří strašnou spoustu času. Navíc nám jídla z něj chutnají víc a nepochybně jsou dietnější a zdravější, než při naprosté většině jiných příprav.
|
|
Jirka24 |
|
(27.2.2013 11:46:17) Ahoj, dělám na fb stránku o pomalém hrnci, kdyby měl někdo zájem se inspirovat nebo ještě lépe přispívat svými výtvory budu velmi rád...
http://www.facebook.com/pages/Pomal%C3%BD-hrnec-recepty/107765346074464
|
|
|