| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Náplň do cukroví

 Celkem 17 názorů.
 Li. 


Téma: Náplň do cukroví 

(11.12.2010 1:05:12)
Přiznávám, že nejsem nejšikovnější hospodyní. Vlastně jsem vánoční cukroví začala péct až z donucení, kdy odrůstající syn o to žebronil. Vykrajované cukroví vždy slepuju jen marmeládou, letos bych se ale chtěla pokusit o slepení nějakými krémy. Takže:
- Máte nějaké zaručené recepty?
- Kdy zhruba cukroví krémy slepujete?

Díky za každou dobrou radu.
 Insula 


recepty 

(11.12.2010 6:24:53)
Toto mi poslala kamarádka na mail, tak se můžete inspirovat. ~t~

http://www.cukrovi.kvalitne.cz/ukazka_mych_vyrobku2.htm
 Cimbur 


Re: recepty 

(11.12.2010 9:12:38)
To kdybych upekla od každého jeden kousek, tak mám cukroví plnou špajz!
 Jana, 2/07+10/08+5/11 


Re: recepty 

(11.12.2010 10:11:20)
Tohle už jsem někdo dal jako soubor ve wordu, už jsem si to kopírovala. Je to úžasný ~R^, ale připadá mi to jako čirý masochismus ~e~ ~t~.
 Pavla D a T 


Re: Náplň do cukroví 

(11.12.2010 7:03:23)
Cukroví se dá slepit třeba i nugetou.
 Pája+2 


Re: Náplň do cukroví 

(11.12.2010 7:12:44)
Jednoduchý krém je třeba tento ořechový:

200g změklého másla
200g moučkového cukru
140g mletých ořechů
rum dle chuti

Vše ušleháš a plníš. Cukroví s krémem skladuji v chladnu a plním tak týden před Vánocema. Spolehlivě vydrží :-), teda pokud se dřív nesní ~w~~t~.
 Pája+2 


Re: Náplň do cukroví 

(11.12.2010 7:13:38)
Rum a máslo ať mají stejnou pokojovou teplotu, ať se ti krém nesrazí..
 KatVafi 


Re: Náplň do cukroví 

(11.12.2010 8:44:42)
tak ono stačí vzít změklé máslo - pokojové teploty, aby se nesrazilo( množství másla podle toho kolik máš cukroví), vyšlehej ho s prosátým moučkovým cukrem (cukru si dej dle chuti) a pak můžeš přimíchávat různé ingredience: vanilkový puding, mleté ořechy, nutellu, mleté mandle, rum. ale pozor, vždy platí vešlehávat DO másla a po troškách, jinak se krém srazí.
 Yuki 00,03,07 


Re: Náplň do cukroví 

(11.12.2010 11:49:47)
...a všechno musí mít stejnou teplotu, jinak se to srazí taky
 Jana, 2/07+10/08+5/11 


Re: Náplň do cukroví 

(11.12.2010 10:07:56)
Máme rádi Salkový krém: plechovku Salka dáš zavřenou vařit do hrnce s vodou, musí být potopená, ale plave, takže jí úplně nepotopíš. Vaříš dvě hodiny, hlídáš vodu, aby se nevyvařila, pak necháš vychladnout. Otevřeš a do té zkaramelizované hmoty vmícháš celé změklé máslo. To je všechno. Je to skvělé na ořechové cukroví. Je hodně sladký, takže navrch už dávám jen čokoládovou polevu bez cukru: 200g čokolády na vaření + 2 lžíce ztuženého tuku + 4 lžíce mléka rozpustit a smíchat ve vodní lázni. Dá se to vždycky trochu přihřát, když to ztuhne. Tohle je kombinace, kterou máme nejraději.
Cukroví slepuju a zdobím nejčastěji druhý den, nebo kdy se k tomu dostanu, až když je dobře vychladlé, ale ještě moc nezměklé, já musím rychle, mám hodně vlhký byt. A většinou to dělám prostě najednou při jednom binci.
 Li. 


Re: Náplň do cukroví 

(11.12.2010 10:25:17)
Díky všem za tipy - jen ještě jeden dotaz: když cukroví slepím krémem teď, nezkazí se to do vánoc? Jak dlouho tyhle krémové náplně vydrží?
(Cukroví skladuju na zatepleném balkoně).
 Simča, dcery *1988 a 1997 


Re: Náplň do cukroví 

(11.12.2010 11:48:08)
Používám na plnění a lepení vařený krém a vydrží dost - začínám plnit tak 15.12. a cukroví dojídáme v první dekádě ledna, takže 3 - 4 týdny a je to OK.
Simča ~b~
 zerat 


Re: Náplň do cukroví 

(11.12.2010 11:55:10)
Já dělám jiný, ale taky převaření ve vodní lázni. Ale ten můj se musí v robotu šlehat na syrovo skoro půl hodiny a trvanlivý je hooodně... recept teď nemám po ruce. Já budu krémy plnit už možná zítra, aby se medové trubičky stihly nasáknout...
 mmmoravankaaa 


Re: Náplň do cukroví 

(11.12.2010 12:18:24)
http://dorty.artmama.cz/forum/forum/kremy
 Annitta 


Re: Náplň do cukroví 

(11.12.2010 12:30:47)
teď jsem někde četla, že jstejně jako se dělá krém ze salka, tak se dělá i z Pikaa a když nad tím přemýšlím, tak v Lidlu mají tyhle zahuštěný mlíka snad i jahodový, ale určo mají kokosový... mohlo by to být moc zajímavé...

no a jinak u nás je oblíbený ořechový krém, spíš náplň...je to lehký, netučný a v čoko lineckých nebo v košíčkách mňamózní... jen se svaří mleté vlašské ořechy v mlíku a zahustí se to strouhankou. Osladí se to a přidá trocha rumu a je to...plníme klidně koncem listopadu a ok...cukroví necháváme na balkóně...stejně tak neřeším ani ten salkovej krém...když máte máslo v lednici, tak taky vydrží klidně 2 měsíce a je ok...pokud to teda není to se smetanovým zákysem...to plesniví po týdnu~a~
 zerat 


Re: Náplň do cukroví 

(11.12.2010 14:41:25)
Annito, nedá mi to, neber to jako rýpání~x~ Jen, že nic, co obsahuje ořechy není netučné a ani lehce stravitelné. Ono to tak vypadá, ale jinak ořechy jsou nic moc ve stravitelnosti a tučné jsou hodně.
 Annitta 


Re: Náplň do cukroví 

(11.12.2010 17:04:08)
zerat, to mi je jasný, nicméně tam není máslo a je to nastavený strouhankou...Já jsem na tučný hodně citlivá a tenhle krém je v poho...Nechtěj vědět, jak mi bylo, když jsem dort u manželových prarodičů...krém je pro ně máslo s máslem naředený máslem...trocha cukru....byla jsem zralá na :-© Tohle je fakt lehký~;) teda pokud ščlověk snese ořechy...nicméně té strouhanky je tam dost a i můj žlučník to v poho snese~;((

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.