| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Potírat nebo nepotírat vizovické pečivo před vložením do trouby?

 Celkem 8 názorů.
 0.3.0.3.4.5.6 


Téma: Potírat nebo nepotírat vizovické pečivo před vložením do trouby? 

(15.12.2010 12:38:09)
Pokud ano,čím? Vajíčkem?
 Simča, dcery *1988 a 1997 


Re: Potírat nebo nepotírat vizovické pečivo před vložením do trouby? 

(15.12.2010 12:51:18)
My potírali vajíčkem.

 Markéta, kluci 8 a 2 
  • 

Re: Potírat nebo nepotírat vizovické pečivo před vložením do trouby? 

(15.12.2010 13:43:13)
Simčo, máte to moc hezký! Mohla bys napsat, jak dlouho a na kolik jste pekli? Nám se to všechno nějak strašně nafouklo. Případně jak jste dělali těsto?
 Simča, dcery *1988 a 1997 


Re: Potírat nebo nepotírat vizovické pečivo před vložením do trouby? 

(15.12.2010 14:58:06)
Přesné údaje písnu večer z domu, tuším, že na kilo hladké mouky byl jeden a půl hrnku teplé vody a lžíce octa. Teď jsem v práci, nemám tu "recept". Jen vím, že se těsto musí stráááášně dlouho zpracovávat, vybouchat klidně o stůl - prostě aby se z něho dostal všechen vzduch (a neudělalo to ty bubliny). Propracovávala jsem ho asi hodinu, pak nechala přes noc zabalené ve folii dole v lednici a pak jsme si "hráli".
Po vytvarování jsme to nechali schnout na vzduchu do druhého dne, pak poltřeli vajíčkam a dali do trouby a pekli na 50°C asi 2 hodiny. Pak asi hodinu 80° a nakonec při 150° dopékali na požadovanou barvu.
Přeji mnoho úspěchů, já to jednou dokonce dělala z 5 kilo mouky a nesla mladší dceři do školy, když byla v páté třídě a tam to děti zpracovávaly v prac. vyučování :-). U toho jsme si vykládali o tradicích a bylo to moc pěkné - učitelka jim to pak upekla a měli krásné dárečky domů.
Simča ~b~
 Markéta, kluci 8 a 2 
  • 

Re: Potírat nebo nepotírat vizovické pečivo před vložením do trouby? 

(15.12.2010 16:56:29)
Díky díky, tak hodinu, ježíšmarjá!
 Simča, dcery *1988 a 1997 


Re: Potírat nebo nepotírat vizovické pečivo před vložením do trouby? 

(15.12.2010 22:38:01)
Jo, tak přesnýpoměr je na kilo moouky 4 dl vody. Jinak mouka má být co nejstarší (dříve se na toto pečivo smetaly zbytky ze dna truhly), protože stará mouka má více lepku. Takže jestli máš doma nějakou starší mouku, kup si na cukroví čerstvou a tu starou využíj na tohle. Simča ~z~
 Markéta, kluci 8 a 2 
  • 

Re: Potírat nebo nepotírat vizovické pečivo před vložením do trouby? 

(16.12.2010 20:13:17)
Tak já jdu na to.
 sally 


Re: Potírat nebo nepotírat vizovické pečivo před vložením do trouby? 

(15.12.2010 16:33:47)
Vajíčkem, jasně... bude to hezky lesklý...

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.