briliantacek+2(07,10) |
|
(25.12.2010 16:06:40) Ahoj.
Dostala jsem pod stromeček domácí pekárnu. Ale nějak si nemůžu vybrat z toho nepřeberného množství receptů na internetu a taky bych ráda nějaké opravdu vyzkoušené. Poradtě mi prosím nějaké dobré recepty, na nějaký jednoduchý chlebík. Manžel nejí tmavé, tak potřebuji na nějaký najběžnější světlý chléb. Mám pekárnu Eta Harmony. Manželovi ji doporučili kolegyně, tak je pak porposím o jejich vyzkoušené recepty, ale do práce jde manžel až po novém roce.
Moc vám děkuji za recepty (a prosím i o program, pokud je nějaký jiný než klasik). V pekárně jsem nikdy nepekla a kamrádky jí taky nemají .
|
Ananta |
|
(25.12.2010 16:10:10) Taky jsem dostala domácí pekárnu, ale asi se ji bojím zapnout vánočku jsem dělala růčo...
|
Jana + 3 rošťáci |
|
(25.12.2010 20:16:35) Tak právě domácí pekárna dělá to nej nej kynuté těstíčko!!!!! Pak si z toho udělám, co chci, někdy peču chleba v troubě a mám klasický bochník, nebo rohlíky, nebo tu vánočku.
|
Ananta |
|
(25.12.2010 20:31:24) Já to musím naštudovat, už jsem takhle zrušila nedávno novou mikrovlnku, dala jsem do ní zmraženou trvanlivou smetanu, zmáčkla ze dvou startů jeden, který nebyl na rozmrazování, navíc mi nedocvaklo, že je v té smetaně hliníková nebo jaká folie... ještě že jsem byla nablízku... ... ale musím se pochválit, vánočka je hezká a i dobrá i ručně dělaná
|
|
|
|
ChemicalJane + 4 |
|
(25.12.2010 16:12:23) já jsme teda jedla chleba z pekárny 1x... recept nevím, jen vím, že to byl nějaký celozrnný.. ovšem množství ingrediencí a pak výsledný výtvor mě od toho teda docela odradili... na to, že se tam toho dalo docela dost, byl chleba malej a chuťově mi to nepřišlo nějaký extra... nevim jak to popsat, cítila sjem z toho ty kvasnice, byl takový nevím, hutný... a to autorka tvrdila, že to má vychytaný.. tak nevim!
jen teda popřeju, aby byla zkušenost pozitivnější než ta moje!!!
|
Insula |
|
(25.12.2010 16:18:20) Taky mi chleba z pekárny nechutná. A to tchánovci dělali všechny možné i nemožné. I z předem připravené a stejně mě to nenadchlo. Koupený je úplně jiný. Tak přeji ať ti chutná víc než mě.
|
briliantacek+2(07,10) |
|
(25.12.2010 16:21:11) To mě mrzí, že ti nechutná, ale já se ptala na osvědčené recepty a ne na to, zda někomu chutná nebo ne... bez urážky
|
|
|
briliantacek+2(07,10) |
|
(25.12.2010 16:20:30) já jsem jedla chleba z pekárny párkrát a moc mi chutnal. ALe bylo to od vzdálených příbuzných :-(...
|
|
|
T_Ana |
|
(25.12.2010 16:35:24) 300 ml vody 2 lžíce oleje 2 lžičky cukru 2 lžičky soli 3 lžičky kmínu 300 g pšeničné hladké mouky 240 g žitné mouky 1 lžička sušeného droždí
Toto používám na klasický chléb. Mouka se dává předposlední a droždí úplně nahoru. Pokud chceš bílý chleba (a-la veka), místo žitné mouky použij polohrubou nebo hrubou pšeničnou mouku. Pozor, chleba pouze z pšeničné mouky hodně drobí, vylepšuji ho tedy tak, že trochu mouky nahradím škrobem - pak už se tam nedává žádný cukr, škrob je dost sladký sám o sobě, kvasnicím ke kynutí to stačí.
|
|
Romana32 |
|
(25.12.2010 16:43:17) Náš favorit je TENTO. Přeji hodně zdaru při pečení.
|
|
janula8152 |
|
(25.12.2010 17:01:48) Tak já za ty roky vyzkoušela milion receptů na chleba a u nás vyhrál jogurtový chleba, který mám přímo v knížce u pekárny. Mám taky etu, tak by jsi ho tam teoreticky měla mít taky. Jen mouku dávám půl na půl žitnou a pšeničnou. Jo a u všech receptů na chleba platí-jedna lžička droždí na půl kila mouky. U receptů bývá často psané celý pytlík atd, to je nesmysl-chleba by ti čapl. Jo a potom nedávám celou lžičku cukru-je pak měkčí kůrka.
|
|
sylvaina |
|
(25.12.2010 17:11:22) Já mám pekárnu teprve asi 2 měsíce a jsem velmi spokojená. Velké množství receptů najdeš na Dama.cz. Pokud se ti nechce experimentovat, tak kup hotovou směs na chleba v Lidlu, podle mě se nejvíc chutí podobají normálnímu chlebu. Jinak zatím používám recepty z dámy, doporučuji kynutý knedlík, dělala jsem ho úplně poprvé v životě a byl moc dobrý.
|
|
Barča, M 07 a E 10 |
|
(25.12.2010 18:12:37) http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=2494
tento recept je naprosto jednoduchy ozkoušený a naprosto super, byl první co jsme pekla a povedl se.
|
|
|