Sněhulka a sněhuláčci |
|
(2.1.2011 14:13:42) Ahoj v novem roce. Dostala jsem od jezury parni hrnec (phillips) a mam spoustu otazek. Urcite nekdo parni hrnec jiz vlastnite, tak budu moc rada za vsechny mozne poznamky k tomuto tematu. Momentalne tam mam prvni zkusebni varku a nejak se mi uplne nedari. Syrove brambory vubec nejsou hotove za tu dobu, co tam psali (25 min), zbytek jeste nevim... Co me ted behem prvniho pokusu napada za konkretni otazky: jak je to se soli? Dala jsem do takoveho toho sitka na koreni trosku koreni, ale sul ne - ta by se rozpustila dolu... pritom solit dovnitr se nema, ne?? Ja jsem to teda udelala, ze jsem vsechny ty pokrmy (mam dole rybu, pak brokolici a nahore brambory - tri misy) trochu posolila. Nicmene po ochutnani je to jak neosolene, takze nic moc... Dal: dolu se ma dat maso, ale co kdyz se ty horni potraviny maji varit delsi dobu, nez to maso? Jde to pak vlozit v prubehu pareni dospod? Dal: miska na polevku nebo ryzi - na polevku snad ani nemam ambice, ale tu ryzi - to se tam nasype ryze a dela se pak nasucho jen v te pare, nebo to zaleju v te misce vodou, nebo jak to je? PS: Klido piste i mimo tyhle otazky, zkratka co vas k tomu napadne a pokladate za uzitecne, sem s tim:)).
|
Sabrina | •
|
(2.1.2011 14:57:02) mam tefal vitacusine.....tak nevim jak se u tveho da poskladat jidlo....
nenasla si na googlu navod?
poradim ohledne ryze- musíš tam dát vodu- 150g ryze a 300ml vody-přiklad
solim pred podavanim do hrnce....
a urcite hlidej vodu a pozor at se ti nedostane voda pod hrnec- jednou mi takhle bouchnul
|
|
Maťa. |
|
(2.1.2011 15:00:17) ja mám Braun starší typ - jednopatrový, ale s vkládacími miskami..práve som dnes v ňom naparila kynuté knedlíky, brambory v tom mám hotové bežne za 20 min..k ryži tiež dávam vodu..
Záleží asi na typu hrnca, skús pogooglit typy priamo na Tvoj hrniec
|
Ajlina | •
|
(2.1.2011 16:19:17) brambory dám do misky a nasypu sůl a brambory v tom oválím...
|
Sněhulka a sněhuláčci |
|
(2.1.2011 16:27:55) Takze do toho hrnce davate jidlo normalne osolene? A proc to tedy nejde i s korenim? (Tam pisi, ze koreni se ma davat jen dolu na to sitko, nikoliv na ten pokrm).
|
Jája | •
|
(2.1.2011 17:09:51) Já taky solím a kořením přímo pokrm. Je třeba si hlídat, aby tam bylo vždycky dost vody, někdy je jí v hrnci hodně a je třeba i v průběhu paření vylít. Brambory mám za 25 minut hotové vždycky. Měla´s tam dost vody? Pokud ne, tak bez vody se to v páře fakt neuvaří.
Ber to tak, že ti praxe postupně ukáže.
|
Sněhulka a sněhuláčci |
|
(2.1.2011 20:00:33) Vody jsem tam mela stopro dost. Ale nejak mi prislo, ze docela dlouho trva, nez se vubec zacne neco dit, nekde jsem cetla, ze ty hrnce maji plny vykon za pet sekund, ale tady minimalne deset minut trvalo, nez se ten hrnec vubec zamlzil parou...
|
|
|
Ajlina | •
|
(2.1.2011 17:11:59) sůl i koření dáváme přímo na jídlo..jinak nahoru dáš to co se dělá nejkratší dobu, ale misky můžeš i přidávat,jinak základní pravidlo dole se to udělá nejrychleji a nahoře nejpomaleji
|
|
Loizička |
|
(2.1.2011 17:14:48) Záleží asi na typu jídla.... koření může být i na jídle, to sítko používám na hodně aromatické koření a na bylinky. Já to sítko moc nepoužívám. Vařím v tom ráda rybu, přílohy. Právě rýži (s vodou - tu solím), brambory a to proto, že to jen postavím, natožím minutku a nemusím to hlídat. Dávám těch 20 minut a pak buď ještě přidám, nebo už ne. Polívku jsem v tom taky ještě nedělala - asi proto, že jsem zvyklá dělat tak 5 litrů. A maso mám raději než vařené, tak smažené nebo pečené.
|
|
|
|
|
Hakai a Viki 11/2010 |
|
(2.1.2011 17:33:37) Ahoj, mě Ježíšek taky nadělil parní hrnec..a taky dost vyjukaně čučím, co vlastně s ním..našla jsem jsem na MMB recepty Teď jsem se s ním seznamovala a dělala jsem, jako asi každý poprvé, brambory, mrkev a krůtí plátky..Vše jsem pařila 25 min. Brambory jsem nesolila, mrkev také ne, maso jsem posypala trochou vegety.. A zdálo se mi pak dost slaný..Jako dieta super..chutě to zvýrazní nebo zachová...že jsem koukala Do misky na koření jsem dala česnek..
Mno..každopádně chci od pondělka zatočit s kily navíc, co mi zůstaly po listopadovém porodu, přítel chce jíst zdravě..tak se hrnec šikne
Používá se pak ta vypařená šťáva? Ta mi chutná
|
membri |
|
(2.1.2011 17:41:54) holky o jake misce na koreni to mluvite?
|
Hakai a Viki 11/2010 |
|
(2.1.2011 17:51:13) Ehm..já napsala mistička a ono je to sítko..dole uprostřed misky na šťávu.. Dává se tam koření pro zvýraznění chuti..ale třeba to všechny hrnce nemají?
|
membri |
|
(2.1.2011 18:20:45) hakai myslis takove to sitko jak pres to pronika para? ja to mam tak , ze mam tamjako vyvysene misto, a po stranach toho mista jsou dirky kde unika para, a vrsek je bez der.. takze to je ono?
|
|
membri |
|
(2.1.2011 18:26:55) vlozm ti sem fotku toho meho
|
Loizička |
|
(2.1.2011 18:56:31) To sítkomají hrnce Philips - jak je ta vyvýšenina, tak philips má tu plochu z jemného sítka. Je to v patře, které se dává nad zásobník s vodou - padá do toho pak vlastně šťáva, která vznikne z paření. A na tohle patro se pak dávají nádoby s děrovaným dnem....
Tady je to trochu vidět: http://www.philips.cz/c/vareni/pure-essentials-collection-900-w-objem-9-l-s-optimalnimi-predvolbami-casovani-hd9140_90/prd/
|
|
|
|
|
Sněhulka a sněhuláčci |
|
(2.1.2011 19:59:33) Hakai, a kde jsi nasla na mmb ty recepty? Muzes sem hodit odkaz? Diky moc! :)
|
Hakai a Viki 11/2010 |
|
(2.1.2011 20:06:50) http://www.mimi bazar.cz/recept.php?id=40464
Držím palce, ať se daří Zítra zas něco vyzkouším..
|
|
|
|
Romana32 |
|
(19.1.2011 11:05:45) Mamka má ten samý co ty a zamlžený je skoro ihned, ale mrkni na rady na diskusi na Dámu. Jsou tam i recepty a určitě Ti někdo poradí víc. Já mám jiný typ a teprve pár dní.
http://diskuse.dama.cz/diskuse.php?d=7185
|
|
|