2.1.2011 14:13:42 Sněhulka a sněhuláčci
Parní hrnec - praktické rady
Ahoj v novem roce
. Dostala jsem od jezury parni hrnec (phillips) a mam spoustu otazek. Urcite nekdo parni hrnec jiz vlastnite, tak budu moc rada za vsechny mozne poznamky k tomuto tematu.
Momentalne tam mam prvni zkusebni varku a nejak se mi uplne nedari. Syrove brambory vubec nejsou hotove za tu dobu, co tam psali (25 min), zbytek jeste nevim... Co me ted behem prvniho pokusu napada za konkretni otazky: jak je to se soli? Dala jsem do takoveho toho sitka na koreni trosku koreni, ale sul ne - ta by se rozpustila dolu... pritom solit dovnitr se nema, ne?? Ja jsem to teda udelala, ze jsem vsechny ty pokrmy (mam dole rybu, pak brokolici a nahore brambory - tri misy) trochu posolila. Nicmene po ochutnani je to jak neosolene, takze nic moc... Dal: dolu se ma dat maso, ale co kdyz se ty horni potraviny maji varit delsi dobu, nez to maso? Jde to pak vlozit v prubehu pareni dospod? Dal: miska na polevku nebo ryzi - na polevku snad ani nemam ambice, ale tu ryzi - to se tam nasype ryze a dela se pak nasucho jen v te pare, nebo to zaleju v te misce vodou, nebo jak to je?
PS: Klido piste i mimo tyhle otazky, zkratka co vas k tomu napadne a pokladate za uzitecne, sem s tim:)).
Odpovědět