Myšička21 |
|
(18.2.2011 12:14:25) Nevíte někdo prosím jak zabránit hnědnutí ovoce? Chci na oslavu udělat nějaké ovocné jednohubky pro děti nebo prostě jen ovocnou mísu a k tomu dát takové ty pidi vidličky ať si každý dá co mu chutná, ale nevím jak zabránit třeba hnědnutí banánů, jablíček, hrušek... citrusy nevím jestli budu dávat a jestli jo, tak ty hnědnout snad nebudou Nějak to jít musí když to dělají v hotelech a restauracích... Předem díky za tipy
|
angrešt |
|
(18.2.2011 12:18:17) Přímé pokapání citronovou šťávou, nebo až do podávání mít ovoce v nádobě s vodou a hodně citronem a vyndat před použitím. Ve velkém se používají různé přípravky, jako třeba Bělka http://www.koreni-gastro.cz/belka-belka
|
|
fisperanda |
|
(18.2.2011 12:21:24) Myšičko, nevěřila bych, že budu propagovat nějaký výrobek, ale teď sem koupila v Albertu takový misky... nevím přesně název... něco Fresh. Né že bych tomu věřila, ale potřebovala sem misečky. Byly dost levný. Dala jsem do toho nakrájený jabko, jenomže dcerka ho nechtěla a tak sem ho nechala týden v lednici, než sem si toho všimla. A po tom týdnu bylo jabko jako živý :) Teda čerstvý, neokoralý, nezhnědlý, šťavnatý. Normálně sem zírala, ono to fakt funguje.
|
|
sarmi |
|
(18.2.2011 12:25:09) jeste pred tim citronem bych ovoce nakrajela keramickym nozem (mas-li). mame ho od vanoc, hodi se prave na ovoce a zeleninu, po rozkrati jablka opravdu nehnednou. ale jestli vydrzi delsi dobu nevim.
|
Myšička21 |
|
(18.2.2011 12:33:47) Holky a tím citronem můžu pokapat i banán?
|
angrešt |
|
(18.2.2011 12:35:15) Ano- Ale samozřejmě je ten citron na chuti trošku znát, u každého ovoce.
Ovoce pokapané je potřeba ještě navíc do oslavy zakrýt - hnědnutí je způsobené oxidací, takže čím míň přístupu kyslíku, tím lépe.
|
|
Inka | •
|
(18.2.2011 12:59:34) Pokapat můžeš všechno, ale nevím jestli to pro děti nebude moc kyselý.
|
|
|
Myšička21 |
|
(18.2.2011 12:35:06) Sami, keramický nůž nemáme, při mé šikovnosti by vydržel tak den naši ho mají a když jsem u nich, tak mi ho nesvěří... Známá je jak já a vydržel jí týden, ono jim to "bum, bác" na podlahu nedělá nejlíp
|
|
|
Marta | •
|
(18.2.2011 13:15:52) V cukrárnách nekapou citrón, protože je to pak kyselé, ale potírají ovoce želatinou. Rozpustíš si průhlednou želatinu na polévání dortů a ovoce pak potřeš štětečkem nebo mašlovačkou, podle toho, jak je to velké.
|
|
Insula |
|
(18.2.2011 13:47:30) Nevím, co radily holky, ale buď pokapat citrónem nebo potáhnout želatinou.
|
|
|