hankuba/Kubík06/Eliška09 |
|
(4.3.2011 11:22:03) Dostala sem od mé tety velký koš jablek. Chtěla bych zkusit pečený čaj,máte někdo opravdu vyzkoušený recept?Pokud ano,prosím napište mi ho a i s návodem pro blbce Díky
|
Parappa |
|
(4.3.2011 11:24:13) Ahoj
Nedělám jen jablečný, ale s více druhu. Pokrájím ovoce na kousky, dám na plech, přidám hřebíček, bayán, skořici, cukr promíchám. Ještě pokapu troškou rumu a šup do trouby. Peču já nevím, tak pul hodiny, možná víc. Prostě až ovoce pustí štávu, naplním do sklenic, otočím dnem vzhuru a je to.
|
|
Sharien |
|
(4.3.2011 11:31:33) Bacha na to, abys nemela presnidavku jako ja, nektera jablka proste jsou syrova a pak kase, mozna bych vyzkousela, zda to jabko lze uvarit na caj ))
|
|
Cheerio |
|
(4.3.2011 11:37:09) Taky se pridam, dalsi blbec
Do te sklenice se nalije jen ta stava nebo jeste musim pridat vodu ?
|
Parappa |
|
(4.3.2011 11:41:45) Do sklednice nacpes cely obsah plechu. ovoce, i šťávu. 6ádnou vodu nepřidávám. Když ho chceš už na pití, dávám tři lžičky té upečené směsi a zalívím horkou vodou
|
Cheerio |
|
(4.3.2011 11:53:27) Dekuji za vysvetleni. Obzvlaste pri patku potrebuju vsechno pekne po lopate Tak co Hani, budeme pect
|
hankuba/Kubík06/Eliška09 |
|
(4.3.2011 11:55:07) No snad najdu odvahu A jaké jiné ovoce krom jablek se tam dá dát?Pomeranče,citron?co dalšího?co třeba rybíz?
|
Beruška+J02A07T10 |
|
(4.3.2011 12:13:26) ovoce můžeš dát jaké chceš.. já dávám jako základ buď jabka nebo hrušky.. oni nejsou moc výrazný, ale na udělání té masy je to právě dobré... potom přidávám třeba mražené jahody a borůvky... a jinak s pomeranči je taky super, pokud máš slušné, tak bych pořádně vydrbala a dala pomeranč i s kůrou nebo koupit bio.
JInak černý rybíz... šípek... ananas...
já na dvě kila ovoce dávám kilo cukru.
Všechno nakrájím na stejné kousky, nasypu na hlubší plech, zasypu cukrem a peču.. žádnou skořici a nic už nepřidávám, to bych dala jen pokud bys to dělala jen z jablek, to by asi totiž bylo dost fádní.
Peču, až to prostě začne hezky vonět a tak to jakoby zhoustne - prostě ovoce pustí štávu a cukr se rozpustí a zahustí ji, odhaduji tak 30-50minut.
pak dávám do sklenic - já to dělím na dvě půlky - do jedné přidám ještě rum dle chuti - to je pro dospělé a do druhé rum nedávám. Naliju do čistých sklenic, otočím dnem vzhůru a pak už jen konzumovat... tři lžičky do hrnku a zalít horkou vodou.
|
lipoo |
|
(4.3.2011 12:28:31) já skořici ano-bez toho to není ono,ale záleží jak kdo co má rád..a hlavně troška toho rumu
|
|
|
lipoo |
|
(4.3.2011 12:27:42) můžeš tam dát cokoli..a jinak-recepty na netu jsou asi všechny podobný..já dělala podle některého-už nevím jakého,a bylo to super...čaj se vyžahl za chvilku.Dávali jsme všechno možný-nektarinky,hrozny,rybíz/ten byl mražený/,maliny,jahody-prostě všechno co bylo.
|
|
|
|
boba | •
|
(4.3.2011 12:36:32) A do toho trochu slivovice a je to skvělej zimní nápoj
|
lipoo |
|
(4.3.2011 12:52:38) slivovice néééé,rum krásně voní...
|
|
|
|
|
lipoo |
|
(4.3.2011 12:30:54) tady to máš i s fotkama http://www.mamincinyrecepty.cz/teple-napoje/peceny-caj
|
Parappa |
|
(4.3.2011 12:32:16) Jen teda ne banány.
|
lipoo |
|
(4.3.2011 12:33:04) jojo,prostě to,co je trošku šťavnatý
|
|
|
|
|