Re: Pečený čaj
ovoce můžeš dát jaké chceš.. já dávám jako základ buď jabka nebo hrušky.. oni nejsou moc výrazný, ale na udělání té masy je to právě dobré... potom přidávám třeba mražené jahody a borůvky...
a jinak s pomeranči je taky super, pokud máš slušné, tak bych pořádně vydrbala a dala pomeranč i s kůrou nebo koupit bio.
JInak černý rybíz... šípek... ananas...
já na dvě kila ovoce dávám kilo cukru.
Všechno nakrájím na stejné kousky, nasypu na hlubší plech, zasypu cukrem a peču.. žádnou skořici a nic už nepřidávám, to bych dala jen pokud bys to dělala jen z jablek, to by asi totiž bylo dost fádní.
Peču, až to prostě začne hezky vonět a tak to jakoby zhoustne - prostě ovoce pustí štávu a cukr se rozpustí a zahustí ji, odhaduji tak 30-50minut.
pak dávám do sklenic - já to dělím na dvě půlky - do jedné přidám ještě rum dle chuti - to je pro dospělé a do druhé rum nedávám. Naliju do čistých sklenic, otočím dnem vzhůru a pak už jen konzumovat...
tři lžičky do hrnku a zalít horkou vodou.
Odpovědět