Jája s čápátkem |
|
(1.5.2011 17:29:43) Pěkné odpoledne, nevím, kde se zeptat, proserfovala jsem už google a neporadil, tak mne napadla tato diskuse... Vrátila jsem se právě z Liverpooolu, kde jsem v hospůdce jedla jablkový crumble s jakýmsi pudinkem. Nemůžu nikde najít recept na ten pudink. Setkala se s tím některá z vás? Případně prosím připojte recept na crumble, protože jsem jej našla několikrát jinak. Zasadní rozdíl vidím v tom jestli jablka před pečením povařit ve sladké vodě, nebo ne - a z jakého důvodu. Děkuji moc předem za odpovědi.
|
tinas | •
|
(1.5.2011 17:39:48) Švestkový crumble miluju. Nedělám ho ovšem s pudinkem. Recept jsem našla kdysi tuším v Apetitu.
|
|
Len |
|
(1.5.2011 17:40:40) Tady: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/pearandapplecrumblew_89837
Dle meho je nejlepsi michat jablka a hrusky, pripadne jakkekoliv berries, nez jen s jablkama, ale to je na chutovych bunkach dotycneho. Ja treba delam i strudl mix jablka a hrusky. No a s tim varenim, me nejvic chutna to ovoce predpripravene tak, jak je to v tom receptu.
|
HelenaPa |
|
(1.5.2011 18:34:29) No jo, jenže u nás seženeš šlehačku max. 33% ne 48 (double cream)
|
Len |
|
(1.5.2011 18:36:40) V Tescu maji asi 42%, uz jsem ji tam kupovala na jiny anglicky recept, to uplne staci. A staci i normalni, jen to bude min tucne, nic jineho se nestane.
|
HelenaPa |
|
(1.5.2011 18:38:59) Tak bezva, to je pro mě novivka, musím ji někdy vyzkloušet. Díky.
|
|
|
angrešt |
|
(1.5.2011 18:39:38) Kunín vyrábí šlehačku de luxe, má myslím 45%.
Na cukrářském kurzu jsem okoukla u creme patissiere (velmi podobné jako custard), že dávali normální zde dostupnou šlehačku 33% a přidávali několik lžic sušené smetany. Fungovalo to.
|
angrešt |
|
(1.5.2011 18:46:13) A jinak zrovinka vyrábím rebarborový crumble, byť bez custardu, dáme si k němu pak kopeček zmrzliny.
Asi jsou dnes chuti na crumble všichni elementálové příznivi
|
angrešt |
|
(1.5.2011 19:57:05) tak už mi voní z trouby, mhm
|
angrešt |
|
(1.5.2011 20:33:28) Už o něm lze hovořit pouze v minulém čase Ale BYL výborný.
|
malvínka |
|
(2.5.2011 9:23:28) Angrešte, mám zrovna rebarboru na zahradě, dáš recept na crumble??
|
|
|
|
|
perdita |
|
(1.5.2011 18:48:42) http://www.bbcgoodfood.com/recipes/1951/rhubarb-and-strawberry-crumble-with-custard
|
|
|
|
|
sedamyska |
|
(1.5.2011 22:03:55) Jájo, pokud chceš rychlou verzi, tak stačí připravit ovoce jak chceš - mě se většinou nechce patlat předem a dusit ovoce, takže jen nakrajím jablka na drobno, přidám další ovoce, když je (třeba maliny nebo už zmíněná rebarbora), dáš do zapékací mísy a navrch posypeš crumble. Dělám od oka - mouka, cukr, máslo, jako posypka na buchty. Pokrýt, zahladit a zapéct. Cukr je dobrý hnědý na šmak. Do posypky můžes přidat dle chuti a momentální dostupnosti ovesné vločky, oříšky apod. Custard se dá někdy v tescu nebo MandS koupit v prášku, když se ti nebude chtít vařit, poslouží třeba vanilková omáčka, jako je na buchtičky s krémem, zmrzka nebo smetánka na polití.
|
|
|