Dalalmánek |
|
(13.6.2011 8:25:48) Vypeckovala jsem košík třešní z takové té staré chrupky, nádherného stromu s rychle se kazícím ovocem. K zavařování vcelku se nehodily, jsou už měkké. Jenže jsem měla rozlítaný den, tak se mi je nechtělo ani pasírovat, ani mlít a rozvařila jsem je tak jak byly - nejdřív s trochou cukru rozvařila a pak dodělala podle návodu. Cukr jsem dala celkem 0,5kg na kg ovoce a želírovací přípravek 2:1. Teď ale nevím, jestli se to nebude kazit, jestli nemám dát ty skleničky raději rovnou do lednice. Jestli ty velké kusy ovoce nevadí.
|
zerat |
|
(13.6.2011 8:35:34) Cimbur pokud se chytilo víčko a pokud jsi je dostatečně povařila, tak by neměl být vůbec problém. Tchýně dělá džemy tradičně višňovou marmeládu z půlek višní a v pohodě to drží a nekazí se
|
|
remus |
|
(13.6.2011 8:36:21) Velké kusy ovoce rozhodně nevadí a ono se ti to nerozvařilo? Bude se to hůř mazat, ale jinak na kazivost džemu to opravdu nemá žádný vliv. Není ta marmeláda moc sladká? Já z třešní chce dnes spíš udělat dřeň.
|
Dalalmánek |
|
(13.6.2011 8:51:21) Možná se část rozvařila, ale kousky zůstaly plavat při povrchu. Tam jsem to rozdělovala do skleniček, aby bylo v každé podobně. Sladké to asi bude, ale 3:1 jsem doma nenašla a do obchodu nebyla cesta, i ten cukr jsem vysypávala i z cukřenky.
|
remus |
|
(13.6.2011 13:43:34) , já ho dneska taky zkusím, chci dělat šťávu, tak udělám i marmošku a dřeň
|
|
|
|
tinas | •
|
(13.6.2011 8:37:05) Cimbur, když dělám marmeládu nechávám záměrně v každé skleničce pár kousků jahod nerozvařených. Nemá to jiný důvod,než,že to hezky vypadá. Nic se mi nezkazilo.Marmeládu mám ve skříni a v lednici jenom tu otevřenou.
|
|
Xantipa. |
|
(13.6.2011 9:18:42) Marmelády či džemy /netuším, jak se správně nazývá to, co dělám/ mám vždycky s kousky ovoce - máme to raději. Důkladně prolisovanou dělám jen z rybízu - aby tam nebyly kousky a taky protože tato jde na cukroví a tam kousky nemohou být.
|
|
Luc. |
|
(13.6.2011 10:21:11) Nezkazí. Děláme to takhle z třešní už léta, větší kousky úmyslně, je to moc dobrý.
|
|
Hana Koubková, dvě děti, 1 vnučka | •
|
(27.6.2012 12:31:43) Třešňový džem s celých třešní je úplně perfektní, také ho dělám, v kazivosti se neliší od jiných džemů. Je samozřejmě řidší, protože samotné třešně špatně želírují, ale já ho ráda využívám do moučníků.Perfektní je třeba do dortu pod nugátový krém.
|
|
|