| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Zmrazené kosti na polévku

 Celkem 16 názorů.
 jirkajurka 


Téma: Zmrazené kosti na polévku 

(14.6.2011 11:35:05)
Když z mrazáku vytáhnete kosti nebo maso na polévku, čekáte až rozmrzne a pak ho dáte vařit nebo ho dáte rovnou do studené vody na šporák a začnete zahřívat?
 Sisqi 


Re: zmrazené kosti na polévku 

(14.6.2011 11:36:10)
Hážu rovnou do studený vody a pomalu zahřívám...
 jjenny+Jeníček 02/2008+Filípek 


Re: zmrazené kosti na polévku 

(14.6.2011 11:36:42)
taky tak~R^~o~
 jjenny+Jeníček 02/2008+Filípek 


Re: zmrazené kosti na polévku 

(14.6.2011 11:36:56)
ježíš pardton, ten váleček tam být neměl ~8~
 monika+09/11+04/98 


Re: zmrazené kosti na polévku 

(14.6.2011 12:43:58)
Taky do studené vody a zeleninu orestuji na troše másla, dá to polévce báječnou chuť~w~
 Líba 
  • 

Re: zmrazené kosti na polévku 

(14.6.2011 13:35:11)
Rovnou do vody a někdy, když pospíchám to vařím i v tlakáči!
 Luc. 


Re: zmrazené kosti na polévku 

(14.6.2011 11:36:27)
Já dávám rovnou do studené vody a začnu vařit.
 angrešt 


Re: zmrazené kosti na polévku 

(14.6.2011 11:42:51)
Vytáhnu den předem, v lednici nechám rozmrznout.
Vývar začnu opečením všech kostí, masa a zeleniny buď v hrnci, když je toho málo, nebo to dám na pekáč do trouby a zapeču, když je toho na hrnec moc nebo je to "neskladné" jako kuřecí skelet.
Pak zasmahnu rajským pyré a zaliju studenou vodou, přivedu k varu, seberu pěnu, vložím koření a vařím - probublávám cca 6 hodin.
 Elíláma 


Re: zmrazené kosti na polévku 

(14.6.2011 11:47:33)
angrešt: a co způsobí to zapečení, sím sím?
 angrešt 


Re: zmrazené kosti na polévku 

(14.6.2011 11:50:39)
hlavně chuť - Maillardova reakce~:-D
A pak také to, že se povrch masa rychle zkoaguluje a pak se z něj jen pomaluvyvařují jednodušší peptidy a neuvolňuje se tolik celých bílkovin, které pak ve vývaru zkoagulují a udělí tu pěnu, která, když se nesebere, se rozptýlí ve vývaru a zakalí ho (což vadí vzhledu), ale hlavně zvýší jeho kazivost.
 Elíláma 


Re: zmrazené kosti na polévku 

(14.6.2011 12:01:14)
angrešt: aha, skvělý! Tak příště to tak udělám! To jsou super tipy, díky!~x~~x~~x~~x~~x~
 Mrej 


Re: zmrazené kosti na polévku 

(14.6.2011 13:09:52)
teda angrešt, už jsem jednou žasla nad precizností tvého výkladu, co ty jsi vzděláním či profesí, potravinářský chemik či čo?
 jirkajurka 


Re: zmrazené kosti na polévku 

(14.6.2011 12:05:12)
Díky, tohle dělám taky, když mám tu správnou vařící náladu a čas. Dnes přemýšlím o zrychlené variantě a jak vidím, tak to jde hodit do vody i zmrzlý....
Díky všem......
 Haňul :) + Alex 3/09+Marie1/12 


Re: zmrazené kosti na polévku 

(14.6.2011 11:55:56)
davam varit jeste mrazene
 Mája+M(7/11) 


Re: zmrazené kosti na polévku 

(14.6.2011 13:46:21)
Obojí je možnost. Maso vytahuju večer (i kosti na polévku), takže ráno jsou rozmrzlý, ale když si vzpomenu až dopoledne, tak hodím zmrzlou kost rovnou do tlakáče, přihodím zeleninku a vařím. Nic se nestane.
 Insula 


Re: Zmrazené kosti na polévku 

(14.6.2011 17:53:49)
Hážu do papiňáku.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.