rišulka |
|
(25.6.2011 19:35:55) Mám z jednohu stromu na zahradě horu třešní, upekla jsem už třetí bublaninu a rozdala ji po sousedech, doma jsme přejedeni. Máte prosím tip, co s tím nezpracovným kýblem. Můžu zamrazit hotovou upečenou buchtu-bublaninu? Nebo nadělat kompot - ale to nevím ani jak se dělá ani jestli bude mých chlapům chutnat, k tomu prosím taky radu, jak s kompotem naložit. Díky
|
daba+holčička |
|
(25.6.2011 19:42:30) a co marmeláda? jinak bych zamrazila vypeckované třešně - budete mít bublaninu celý rok
|
|
ChemicalJane + 4 |
|
(25.6.2011 19:42:38) kompot je zcela jednoduchý - naplníš sklenice třešněma (sklenice musí být čistá, to je snad logické), dáš do ní 3 polévkové lžíce cukru, špetku kys. citrónové a zbytek doliješ vodou. Důkladně zavřeš a do předem předehřáté trouby na 250st. tam dáš hluboký plech s těma sklenicema, na dno plechu plenu nebo utěrku a naliješ tam vodu, cca 2-3cm. Necháš to tam cca 12min. Vyndáš, otočíš dnem vzhůru, během 24h párkát otočit zase na dno a na víčko, aby se cukr hezky rozpustil.. děláme takhle všechno ovoce a změna pro jablka, hrušky - přidat jeden hřebíček..
no a jinak bych to zamrazila, případně udělat marmeládu..
|
lesley |
|
(25.6.2011 19:45:33) Rozhodně třešňovou marmeládu .
|
|
|
anemon | •
|
(25.6.2011 19:45:47) Loni jsem měla neplánovaně horu třešní, vypeckovala jsem je a s trochou vody a cukru svařila a zmrazila, je to dobrý přelít třeba přes tvarohové knedlíky, nebo s želatinou na korpus.
|
|
Mikita.miki+Zd10/10+J+J06/13 |
|
(25.6.2011 19:46:23) od každého trochu bych udělala. nadělala bych pár sklenic kompotu, děti ho mívají rády, návod už tu koukám je část vypeckovala a zamrazila na kláče a bublaninu a z části bych udělala marmeládu. lze i samotnou třešňovou, ale doporučuju s jahodama nebo rybízem, asi 2/3 třešní a 1/3 jahod nebo rybízu. a pak už jen pektogel a cukr a ani nemusíš zavařovat, uvaříš a dáš do důkladně horkou vodou bymytých sklenic, zavíčkovat a otočit víčkem dolů.
|
|
dajmab |
|
(25.6.2011 20:19:14) Další tip: uvař si z několikanásobné dávky třešňové knedlíky a po vystydnutí zamraž. V zimě budeš mít rychlý oběd bez práce, stačí jen nechat provařit v horké vodě a hotovo. Jinak lze ještě udělat třešňová šťáva(nech 2 dny v teple vypeckované třešně, potom slej tu šťávu, co pustí, přidej cukr - na litr št´ávy ca 1.7kg - a trochu kys.citrónové, nech provařit a plň skleničky, zavíčkuj a nech chvíli stát víčkem dolů). Dobré je taky plnit sezonní ovoce po vrstvách do velké sklenice asi 4l, začneš třešněmi, vrstvu zasypeš cukrem a zaleješ rumem, pak přidáváš ovoce, co zrovna dozrává - tedy rybíz, broskve, meruňky atd..., vše postupně zacukrovat a zarumovat, uchovat v temnu a chladu).
|
|
Simeona+3 |
|
(25.6.2011 20:19:58) Můžeš udělat i třešňovou marmeládu nebo mě napadlo třšně usušit, ale s tím nemám zkušenost.
|
|
zerat |
|
(25.6.2011 20:32:59) Jdu pročíst, jaké nápady, kdo má, protože tu mám teď kýbl třešní a za pár dní bude další a už 2x jsme měli bublaninu a zatím zatvrzele odmítám vařit marmeládu
|
Maťa. |
|
(26.6.2011 0:47:40) Vypeckuju a mrazím. Vždy do sáčkov tak, aby som na jednu buchtu mala jeden sáček Tak to robím i s borůvkama, švestkama... a celý rok je ovoce do buchet.
|
zerat |
|
(26.6.2011 9:25:54) Maťo, díky. To mě napadlo taky, ale mrazák mám malý a plný Budu to muset nějak pořešit, asi napeču kynuté buchty z třešní a něco nakonec asi fakt zkusím udělat v pekárně marmeládu - nikdy jsem jim v ní nedělala, tak zkusím premiéru
|
|
|
|
ChemicalJane + 4 |
|
(25.6.2011 20:57:32) ještě mě napadá jak ozvláštnit bublaninu - pekly jsme ji teď v týdnu s dcerou a než jsme donesla kypř.prášek, tak mi tam madam vysypala celej pytlík potr.barviva červeného.. takže jsme měli rudou bublaninu psychologický efekt super, měli jsme něco nového, jenom teda moje značně potrhlá tchýně se toho ani nedotkla, že jí chceme otrávit
|
zerat |
|
(25.6.2011 21:40:40)
|
|
|
|