Mysterious |
|
(14.7.2011 7:49:59) Zavařovali jsme okurky, poslední dvě várky jsem jeden den připravila do sklenic a až druhý den odpoledne zalila nálevem a zavařila. V některých z nich nálev jakoby zbělal, nebudí to ve mně důvěru. Co s tím? Vyhodit? Vylít nálev, dát nový, zavařit znova?
|
Eileenn |
|
(14.7.2011 8:18:14) Zakalené okurky jsou prostě zkažené...když je necháš tak, za chvíli se nafoukne víčko, lupne a můžeš mít i vymalováno, my když se to stane je normálně otevřeme, vylejeme do záchoda. Nic jiného s tím už nejde. Je to tím, že jsi je dala do sklenic o den dřív než jsi zavařovala.
|
|
Rina+2 |
|
(14.7.2011 8:26:10) Oni kvasi, zkazene jakoby nejsou, snezte jako kvasaky, nebo vyhodit.
|
|
angrešt |
|
(14.7.2011 8:35:50) Mysterious, to už jsou bohužel zkažené. Buď začínají kvasit nějakou kontaminací, která se tam pomnožila během doby odložení sterilace, nebo taky někdy nálev zbělá, když špatně drží víčko a do sklenice se dostane voda. Nejíme ani jednu z těchto závad a vyhazujeme.
|
|
magrata1 |
|
(14.7.2011 9:05:22) Když odkládáš zavařování, vždy zalij nálevem. To klidně vydrží24 hod (a určitě i déle), konzervuje to ten nálev. Jakmile okurky umyješ, rychle se kazí, nenechala bych to ani 2 hod. v tomto horku. Nejdřív vařím nálev, až pak myju okurky a cpu do sklenic.
|
Mysterious |
|
(14.7.2011 9:12:31) Tak díky všem , odpoledne budu vyhazovat
|
remus |
|
(14.7.2011 9:22:40) Jo, je to tak, neomyté okurky vydrží, ale jakomile je omyješ, tak se musí ještě ten den zalít nálevem, já také zavařuji až druhý den, nechávám je v nálevu rozležet, ale vždy jsou zalité a zavíčkované.
|
|
|
Meta |
|
(14.7.2011 11:21:34) Přesně to jsem chtěla napsat. Nálev se nekazí, dá se udělat do zásoby. Je třeba ho mít hned po ruce, jakmile se zelenina ocitne ve sklenici. Zavařovat druhý den jde, ale musí to být v nálevu.
|
|
|
Lenka Nová, tři dospívající dcery | •
|
(8.8.2012 21:58:33) staci vymenit nalev ;-) nevidim duvod, proc to vyhazovat
|
|
|