Pufík |
|
(19.7.2011 19:14:25) Dobrý večer, prosím o radu - chystám se dělat meruňkovou marmeládu v domácí pekárně. V předpisu stojí, že se do směsi dá jen 500 g meruněk a 400 g cukru. Ale nikde ani slovo, že by se tam přidával nějaký GelFix nebo něco podobného... Ztuhne to i tak? Od GelFixu si totiž slibuji, že by se snížilo množství použitého cukru... Co vy? Dáváte ho tam, nedáváte? Moc děkuji, jsem začátečník
|
K+H | •
|
(19.7.2011 19:32:04) Davala jsem zelirovaci cukr... ale treba by to slo i s normalnim, kdo vi
|
|
Táni+dvojčátka 7/08 |
|
(19.7.2011 20:03:47) Dámvám kilo ovoce a želírovací cukr (buď 500gr nebo 250, podle toho, který seženu, ale oba jsou na kilo ovoce). Ke gelfixu jsem dávala 350gr cukru.
|
Boubí |
|
(19.7.2011 20:35:06) taky tak nějak - z kila ovoce a k tomu buď želírovací cukr, nebo normální cukr plus Gelfix v poměru, co je na sáčku - 2:1 nebo 3:1. Bez toho želírovacího teda nevím, jak by to zhoustlo, to jsem nezkoušela, ale třeba někdo má zkušenost.
|
Pufík |
|
(19.7.2011 21:11:35) Moc všem děkuji, asi tam ten Gelfix raději přidám a uvidím... Tak mi držte palce
|
|
|
|
Jája | •
|
(20.7.2011 8:48:12) Dej tam cukr podle návodu a Gelfix. Gelfix je pektin a přidává se k takovému ovoci, které samo dobře neželíruje, třeba k višním nebo právě k meruňkám. Nemusí se dávat třeba k rybízu nebo méně zralým jablkům. Obecně vzato méně zralé ovoce zželíruje snadněji, zralé a přezrálé bych jistila Gelfixem.
|
|
|