splechtulka & M+J+R |
|
(22.7.2011 10:05:14) Dobrý den, mám tu kyblík josty, kterou nás obdarovali příbuzní. Čerstvá chutná jenom mě a nejsem schopná to celé sníst. Máte recept na džem, buchtu nebo cokoli jiného jedlého z josty? Díky moc!
|
FialoFka |
|
(22.7.2011 10:09:18) Džem:
http://www.toprecepty.cz/recept/6197-dzem-z-josty/
Šátečky:
http://www.toprecepty.cz/recept/14682-satecky-s-tvarohem-a-jostou/
|
|
AgataFík |
|
(22.7.2011 10:10:25) Jostu využívám jako rybíz máme rádi s nim bublaninu.
|
|
sarmi |
|
(22.7.2011 10:15:16) bublaninu, drobenkovy kolac, kompot...
|
|
Monalíza |
|
(22.7.2011 10:46:03) já udělala marmelády
|
|
tinas | •
|
(22.7.2011 10:52:10) Dnes o ní píšou v MF Dnes.
http://ona.idnes.cz/znate-jostu-toto-sladkokysele-ovoce-vyuzijete-na-kolac-i-do-salatu-1f1-/recepty.aspx?c=A110719_164704_recepty_job
|
|
Meta |
|
(22.7.2011 11:31:59) Cokoliv, co se dá dělat s rybízem nebo angreštem .
|
|
KoproFka |
|
(22.7.2011 12:24:22) přesně tak, jako černý rybíz. Před 14-ti dny jsem z ní s babičkou dělala marmošku - na 5 litrů josty bylo potřeba 1,5 kg cukru - je kyselejší.
Jinak u nás všechny tyhle bobule (i borůvky) mrazíme a pak z nich děláme celý rok bublaniny, koláče atp. - mňam!!! U nás je ta úroda vždycky mega, takže ty marmošky by se nesnědly.
|
|
štěpánkaa |
|
(22.7.2011 14:32:52) používáme stejně jako rybís a angrešt. jen se nám letos moc nevydařila
|
štěpánkaa |
|
(22.7.2011 14:33:30) rybíZ
|
|
|
zerat |
|
(22.7.2011 15:19:11) Asi to nevyužiješ, protože asi nemáš angrešt, ale moje mamka se sestrou z ní v kombinaci s angreštem a rybízem dělají marmelády a hrozně moc si je chválí do lineckého
|
|
|