Shayla a 3 kluci |
|
(25.7.2011 9:37:54) Chtěla bych z meruněk vyrobit marmeládu slazenou koncentrovanou jablečnou šťávou, hroznovou jsem asi nikde neviděla. Něco jako prodává St.Dalfour. Nevíte, jak na to? Díky moc.
|
Lei |
|
(25.7.2011 10:26:23) Shaylo, asi bych meruňky vypeckovala, pokrájela (já tedy krájím na čtvrtky) a s částí té jablečné šťávy promíchala v míse a nechala chvíli odležet (jako se proslazuje cukrem), pak toto uvedla do varu, přidala zbytek šťávy a vypařovala do potřebné hustoty (až vařečka nechá v hrnci cestičku ).
Otázkou je dávkování, které Tě asi zajímá víc než postup, co . Hanka Zemanová píše ve své kuchařce, že na kilo borůvek dávala 150ml sirupu z agáve, ale ten už je zahuštěný, takže jistě koncentrovanější...
Autorka tohoto článku http://www.varimezdrave.cz/zavarovat-ano-ci-ne píše v diskusi, že vyrábí meruňkový džem s jablečnou šťávou, fruktózou a agar-agarem - šlo by jí napsat - a ta inzerovaná kniha na té stránce vypadá taky zajímavě, asi se po ní poohlédnu. Já letos zavařila pokusně meruňkovou přesnídávku úplně bez cukru, do některých skleniček špetku soli, a uvidím v zimě...
|
Shayla a 3 kluci |
|
(25.7.2011 11:50:29) Jo, tohle jsem našla, ale nemá tam poměry surovin Zkusím to nějak na menším vzorku od oka, jestli to vůbec zmarmeláduje a uvidím.
|
|
Lei |
|
(25.7.2011 11:51:04) Hlavně že je tu obří nadpis, že jde o šťávu koncentrovanou . Tak možná by to dávkování šlo přirovnat k tomu sirupu???
|
|
|
|