Alternativní kvočna |
|
(13.9.2011 10:29:03) Běžně dělávám sirup jitrocelový (jitrocelové listy namačkané ve sklenici, proložené cukrem a dozrálé několik týdnů pod zemí)...
Máte někdo osvědčený recept na sirup z mateřídoušky či tymiánu - mám pocit, že ten se dělá jinak. Díky...
|
Ajlina | •
|
(13.9.2011 10:49:19) můžeš sem dát recept na ten jitrocelový :o))), díky.
|
Alternativní kvočna |
|
(13.9.2011 11:10:18) jednoduše: natrhané jitrocelové listy dáš po vrstvách do sklenice, vždycky vrstva jitrocelu, vrstva cukru, hezky to tam pěchovat, ono si pak dost sedne, naposled dosypat cukrem, já nechávám ještě pár dní a vždycky každý den ještě doplňuju jitrocelem (sesedne se) dobře zašroubuju a zakopu do země tak na 4-6 týdnu, pak vykopu, sirup sleju a stočím do lahviček
konzervovat netřeba, nekazí se, ale použít bílý cukr, ne ten hnědý
konzultováno s dětskou Mudr., říkala, že lepší než z lékárny...
|
Ajlina | •
|
(13.9.2011 11:23:05) to je zajímavý, akorát nevím jak zakopat od země, do jaké hloubky? a co když to pak nenajdu :o), nestačil by sklípek?
|
Alternativní kvočna |
|
(13.9.2011 11:43:21) tak to je lepší pak dát na hezky sluníčko...:) akorát teď už asi nebude mít takovou sílu, v létě je lepší...
do země stačí tak na půl metru - i když jestli budeš dělat teď, tak spíš hlouběji, mají už přijít první mrazíky. já si pak místo označím - položím na něj starou kachličku nebo velký kámen.
|
Kudlanka |
|
(13.9.2011 14:23:16) Tamiánový sirup: 250 ml vody a 200g cukru svařit 20 minut, pak přidat tymián cca 10 g a nechat vychladnout. Přecedit a užívat po lžičkách.
|
|
|
|
|
|
|