Nika89 |
|
(9.11.2011 11:52:30) Mám doma cizrnu, červenou čočku, jáhly i kuskus. Bohužel to umím upravit jen na pár způsobů-cizrnu i čočku jako kaši s párkem, jáhly jako kaši, max. jahelník a kuskus jako přílohu, max. salát. Štve mě, že neumím vařit z těhle levných, chutných a zdravých surovin. Viděla jsem pod pokličkou o izraelské kuchyni a oči mi přecházeli-takový rychlý, nádherný a zdravý jídla a já se furt pachtím s omáčkama, zapečenýma těstovinama a bramborákama (samozřejmě toho umím víc, ale všechno mi to přijde na jedno brdo-složitý, hodně surovin a ne moc zdravý)
|
Kopřiva Dvoudomá |
|
(9.11.2011 12:00:17) www.labuznik.com, vyfiltruj si recepty uživatele Jolana. Je to Slovenka žijící myslím v Jordánsku a má tam neskutečný bašty z těchhle obyčejných surovin, z luštěnin atd.
|
Nika89 |
|
(9.11.2011 12:05:49) Uáá, to je ono
|
|
aprilka |
|
(9.11.2011 13:15:32) Kopřivo, na labužníku mi to hlásí, že od autora Jolana se nepodařilo najít žádný recept. Dělám něco špatně ?
|
Kopřiva Dvoudomá |
|
(9.11.2011 13:36:41) Aprilko, a jsi na labuznik.com? Nejsi náhodou na labuznik.cz? Ten taky existuje, ale zdaleka tam nejsou tak znalí přispěvatelé.
|
aprilka |
|
(9.11.2011 15:55:25) Jo, byla jsem správně, ale asi měli polední pauzu , teď už to našel. Recepty vypadají dobře. Už se chystám na bulgur s lilkem . Díky.
|
|
|
|
|
Lili | •
|
(9.11.2011 12:00:52) Z cizrny delam karbanatky falafel, je to sice smazeny, takze asi ne uplne nejzdravejsi, ale desne dobry.
|
Nika89 |
|
(9.11.2011 12:06:40) To je jedno, jednou za čas smažený neuškodí, děkuji
|
|
|
Jana Z. |
|
(9.11.2011 12:06:20) No pouzij google vyhledavani, zadej surovinu, vypadne tuna receptu.. ;))
Kdyz zminujes izraelskou kuchyn, tak falafely z cizrny jsou jedinecne..(recept najdes na netu, nebo i tady pres vyhledavani, nekolikrat jsem ho vkladala)
Kuskus preliju vetsinou jen horkou vodou, pridam trochu ol. oleje a soli a necham to zmeknout a bud udelam salat a nebo jen pridam jako prilohu ke kureti..
Cervena cocka - najaa:)), tam je nejlepsi sahnout do indickych receptu, bud polivka z kokosovym mlikem(a hokkaido dyni), nebo cocka s kokosem a garam masala... atd
Jahly pouzivam nejmene - spise z duvodu sehnani..
Ale hodne pouzivam jeste pohanku..
|
Nika89 |
|
(9.11.2011 12:10:42) Pohanka mi moc nechutná, doma ji sice mám taky, ale nemůžu se odhodlat ke zpracování
|
Jana Z. |
|
(9.11.2011 12:14:52) Zaleju horkou vodou, nevarim ji..
Prisypu treba ke kvetaku, kdyz delam "kvetakovy mozecek"..
Delame i jenom pohankove karbanatky, pohanka ma takovou oriskovou chut, nam strasne chutna i samotna, mozna to je i o zvyku..
|
Nika89 |
|
(9.11.2011 12:36:26) Asi je, mamka ani babička z toho moc nevařily, já se to neměla kde naučit. Teď ji mamka občas přisype do polívky.
|
|
|
|
|
Nika89 |
|
(9.11.2011 18:46:22) tak na googlu je to celkem obsáhlý, že. chtěla jsem i vlastní zkušenosti
|
|
|
due soli |
|
(9.11.2011 18:44:18) Cizrnová vynikající polévka: Naliju celou lahev i s lakem do hrnce a přidám ještě vodu. Nastrouhám mrkev, petržel kořen, a přidám zeleninový Knor bujón (ten rosolovitý), lehce povařím. Až se povaří zelenina, vyjmu asi 2 polévkové lžíce celé cizrny, zbytek rozmixuji ponorným mixérem. Celou cizrnu vložím zpět. Nesolím ani nijak nedochucuji. Na talíři posypu zelenou petrželkou. Cizrnu kupuji v DM.
|
|
|