| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Jak zamrazit květák?

 Celkem 16 názorů.
 Katka+Jáchymek 9/08 


Téma: Jak zamrazit květák? 

(9.12.2011 11:51:59)
Prosím, když chci zmrazit květák, mám ho uvařit nebo nechat syrovej? Docela tápu. :-) Díky.
 rozmarynek 


Re: Jak zamrazit květák? 

(9.12.2011 11:54:03)
syrovej, když ho uvařiš a zamraziš po rozmraztení z toho bude kejda...
 Analpa 


Re: Jak zamrazit květák? 

(9.12.2011 11:54:05)
Já ho vždycky chvíli povařím, do poloměka a pak zmrazím.
 Jana, 2/07+10/08+5/11 


Re: Jak zamrazit květák? 

(9.12.2011 11:54:46)
Já jsem ho vařila a byl pak jak bláto. ~Rv Mrazili jsme ho obalovanej. Dneska bych ho asi obalila syrovej a zamrazila ho.
 angrešt 


Re: Jak zamrazit květák? 

(9.12.2011 11:57:42)
nejlépe blanšírovaný - tj. povařený minutu a pak rychle zchlazený studenou vodou.
 samyce 
  • 

Re: Jak zamrazit květák? 

(9.12.2011 11:57:58)
Rozhodně nevařit,je pak jak bláto,hnědej a smradlavej.Zamraz to syrový.
 X E N A 


Re: Jak zamrazit květák? 

(9.12.2011 12:00:53)
Hlavně ne syrový! Je to strašnej humáč po rozmrazení.
Rozhodně minimálně blanšírovat nebo částečně povařit.
 samyce 
  • 

Re: Jak zamrazit květák? 

(9.12.2011 12:03:11)
Když to hodíš zmrzlý rovnou do vroucí polívky,tak nepoznáš rozdíl.Ale nechat syrovej rozmrznout a pak ho třeba obalovat,to zas teda nee
 boží žena 


Re: Jak zamrazit květák? 

(9.12.2011 12:01:12)
já ho zamrazila normálně uvařenej
a pak ho dala ještě zmrzlej normálně do polívky, byl dobrej
na mozeček by asi taky šel
 matesin 11/99,11/05,11/09 


Re: Jak zamrazit květák? 

(9.12.2011 12:07:01)
Katko,chvili povarit,hned zchladit studenou vodou,okapat,pak dam na plech po ruzicce,dam dom mrazaku a pak zmrzle do krabičky a mam kazdou ruzicku zvlast
 Staronová.luc 


Re: Jak zamrazit květák? 

(9.12.2011 12:10:25)
Nechat přejít varem, pár vteřin, okapat, zamrazit.
 Staronová.luc 


Re: Jak zamrazit květák? 

(9.12.2011 12:13:31)
Aby se zničily enzymy způsobující zkažení a zachovala se barva, chuť, struktura a živiny, je nutné zeleninu blanšírovat = spařit zeleninu ve vroucí vodě.

Doba blanšírování u jednotlivých druhů zeleniny

Chřest 2-4 min

Lilek 4 min

Zelí 1,5 min

Mrkev 3-5 min

Květák 3 min

Celer 3 min

Paprika 3 min

Cuketa 1 min

Fazole 2-3 min

Tykev 3 min

Cibule 2 min

Petržel 2 min

Špenát 2 min

Hrášek 1-2 min
 Ivuljenka 


Re: Jak zamrazit květák? 

(9.12.2011 12:14:37)
Bingo ~R^ To je krásná tabulka
 Ivuljenka 


Re: Jak zamrazit květák? 

(9.12.2011 12:14:14)
já ho jen spařím, nevím kde jsem to četla, ale květák, celer atd. by se neměli mrazit syrové,ale právě lehce povařené. Takže staší ponořit třeba v cedníku do vroucí vody na minutu dvě
 KoproFka 


Re: Jak zamrazit květák? 

(9.12.2011 12:15:56)
mrazím syrovej, nakrájenej na kousky/růžičky.
Pak nerozmrazuju, ale rovnou vařím -přidávám např. do polévky, do nákypů, event zapékám v MV se sýrem atp.

Zmrazenej květák nepoužívám na obalování.

Obalovaný květák mi nejvíc chutná takový, který se obalí za syrova a hned upeče - jinak ho v podstatě už vůbec nedělám (neovařuji)...
 Katka+Jáchymek 9/08 


Děkuji :-) 

(9.12.2011 12:30:24)
Za názory a tipy. ~x~

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.