Franty |
|
(19.12.2011 15:25:02) Prosím, jak dlouho vydrží krém v cukroví. Zvrzla jsem to, neb jsem dostatecne dlouho neslehala vejce s cukrem nad parou :-( pry pul hodiny,tak to ja chvilku,jeste el.slehacem, no huste to bylo, ale .....cukrovi je tim uz namazane, jak dlouho vydrzi cerstve, aby nikdo nemel behacku ? dekuji
|
angrešt |
|
(19.12.2011 15:38:12) Pokud byla vejce kontaminovaná, tak je nějaké krátké šlehání nad parou nezlikvidovalo a prostě tam jsou.
Pokud vejcím nic nebylo, tak trvanlivost mají cca 2 dny, tj. cukroví zmrazit a vyndat aź na Vánoce.
Ovšem jak poznat, zda vejce neobsahovala salmonely, toť otázka. Pokud šlo o kupovaná klecová vejce, tak je to poměrně bezpečné, ta jsou velmi čistá a kontrolovaná. Pokud vejce domácí, tak je pravděpodobnost kontaminace salmonelami cca 40%.
|
8.11Černá13 |
|
(19.12.2011 15:48:33) Angrešte, trošku mimo. Jen jsem se chtěla zeptat - bydlíš v tom větším projektu od ING nebo v jednom z těch dvou menších? Jestli nechceš, neodpovídej
|
angrešt |
|
(19.12.2011 17:28:34) velkém Ty taky někde tu? Taky tu?
|
8.11Černá13 |
|
(19.12.2011 20:31:20) Nemáš email? Napsala bych ti
|
|
|
|
alzbeta | •
|
(19.12.2011 16:03:36) jestli se muzu angreste taky zeptat - jak se zloutky ve vajecnem konaku? vaham, podle ktereho receptu pripravit, jestli slehat v parni lazni nebo jen za syrova rozmixovat, nazory se ruzni, ale taky mi jde o zdravotni nezavadnost (vejce na to koupim podle Tve rady). jak dlouho to pak v lednici muze vydrzet? hraje nejakou roli konzervace alkoholem? vuci salmonelozam asi ne, co. diky
|
angrešt |
|
(19.12.2011 17:32:13) alzbeto, alkohol salmonely neničí. Ale v kupovaných klecových vejcích nejsou téměř určitě, ta jsou opravdu nejbezpečnější. Z těch bych si klidně troufla i nevařený. Však těhotné a malé děti to pít nebudou, že? Já sama vejce na vaječňák třu s cukrem v páře. Ale používám domácí, ta jsou nejrizikovější.
|
angrešt |
|
(19.12.2011 17:36:08) Jo, mimochodem, v Makru se dají koupit pasterované žloutky, což problém zcela řeší, ty se pak dají používat na cokoli bezproblémově.
|
alzbeta | •
|
(19.12.2011 22:12:28) tisicere diky za tip, Ty vzdycky vyborne poradis, smekam :)
|
|
|
|
|
Girili |
|
(19.12.2011 17:47:38) Coze? Kde jsi prisla k tak hroznemu cisli 40% u domacich vajec? :-o Se divim, ze n ejsme davni mrtvi, resp. nikdy problem se salmonelou a to jina vejce nez domaci nekonzumujeme a ne vzdy uplne tepelne upravena. ;-)
|
|
Simča, dcery *1988 a 1997 |
|
(19.12.2011 23:59:36) angrešte - tak pokud je 40% domácch vajec napadeno salmonelou, tak jsme asi hooodně odolná rodina. Dělám běžně majonézu ze syrových vajec a to asi tak 25 let... A nikdy nic.... Asi jsme už promořený... Simča
|
|
|
zerat |
|
(19.12.2011 16:08:57) Podle mého záleží, jak dlouho jsi to nad parou držela? Prošlo to varem? Pokud ano, tak bych se ničeho nebála
|
zerat |
|
(19.12.2011 16:10:58) Pokud varem prošel, tak vydrží vpohodě týdnů několik máš-li to uskladněné v lednici. Jinak vejce kupuju v Globusu nebo Albertu - nikdy jsme z nich žádný problém neměli a navíc tento krém dělám dá se říct výhradně v zimě, kdy vajíčkům nebude vadit ani když budou stát někde na paletách, protože je všude zima
|
|
angrešt |
|
(19.12.2011 17:35:19) zerat, to máš pravdu, já to pochopila tak, že zakladatelka to nad parou jen protáhla bez dosažení dostatečné teploty (ta je mimochodem nižší než var, není to úplně jednotné všude, ale řekněme 80st. už je bezpečná teplota - ona už vpodstatě i nižší, ale to musí být v celém objemu, což ne vždy je, tak se uvádějí jako bezpečné raději trošku vyšší)
|
|
|
|