Mamisek |
|
(5.2.2012 12:43:01) Krásnou neděli. Využívám toho, že jsou děti u babičky a je tu klid a dělám si zásoby jídla. Zrovna dopékám celozrnné sušenky a je jich docela dost. Přemýšlím, jak je uskladnit, nerada bych, aby se do nich rodinka pustila a za odpoledne je zchrupala. Chci je mít v zásobě dceři do školy, k malým svačinkám, na bruslení, plavání, když nás honí mlsná apod. Aby mi vydržely alespoň týden (lépe 14 dní). DO čeho je mám dát, aby se mi nezkazily, třeba nesplesnivěly...Dříve jsem je nechávala normálně na misce, ale to pak moc rychle mizely :-DDD Prosím poraďte.
|
Eržika. |
|
(5.2.2012 12:52:09) Já chci taky receptík, prosím!
Přesně na ty svačinky, do školy atd. by se mi hodily. Ty celozrnný bébéčka lezou do peněz.
|
Eržika. |
|
(5.2.2012 12:53:06) Jinak cukroví, korpusy na linecké košíčky atd., skladuju v plechových krabicích.
|
|
|
Jana, 2/07+10/08+5/11 |
|
(5.2.2012 12:58:14) Taky chci recept. Cukroví jsem dávala do mrazáku, sušenky bych tam asi dala taky.
|
|
Mamisek |
|
(5.2.2012 13:40:28) Receptíky na sušenky sem hodím, mám na více druhů, ale až tak k večeru, teď se mi sem žene neplánovaná,nežádaná a nevítaná novštěva :-( A je po pečení, ještě jsem hned do teplé trouby chtěla hodit bublaninu :-(
|
|
Mamisek |
|
(5.2.2012 17:54:28) Ovesné sušenky s jablky a čokoládou Ingredience Ovesné vločky 5 dl Hladká mouka 4 dl Moučkový cukr 3 dl Hořká čokoláda 1 ks Jablko 1 ks Hera 200 g Jedlá soda 2 lžičky
Postup přípravy receptu:
Smícháme mouku se sodou, cukrem, vločkami, čokoládou na kousky, do směsi nastrouháme jedno až dvě jablíčka bez slupky a přimícháme rozpuštěnou heru. Pokud je těsto tuhé, naředíme mlékem, mělo by být lepivější. Na plech vyložený pečícím papírem klademe pomocí dvou lžic kupičky, dále od sebe, protože se při pečení rozjedou. Pečeme dozlatova asi na 160 stupních. Sušenky jsou díky jablka krásně vláčné a měkké. Nejsou moc sladké.
|
Mamisek |
|
(5.2.2012 18:02:23) ovesné vločky dávám "jemné"
|
|
|
Mamisek |
|
(5.2.2012 18:01:55) Ovesné sušenky s jablky a ořechy Ingredience: 1/2 šálku hladké mouky 1/2 lžičky soli 1/2 lžičky jedlé sody (spíše trochu méně, aby nebyla cítit) 1/2 lžičky prášku do pečiva 1/2 lžičky skořice 1 šálek ovesných vloček- kupuji "jemné" 1/2 šálku hnědého cukru (může být i bílý) 1 vanilkový cukr 1/2 šálku jemně nastrouhané mrkve 1/2 šálku nalámaných ořechů (nebo nahrubo umletých) 1/2 šálku strouhaného kokosu 1 vejce 1/4 šálku rozpuštěné hery 3 lžíce mléka
Postup: Vše smíchat dohromady Pomocí dvou lžiček děláme kupky,které trochu splácneme. Dáváme je dále od sebe, protože se ještě trochu roztečou do boku. Pečeme na pečícím papíře dozlatova při 175 stupních. Tyhle sušenky jsou trochu sladší.
|
šatranka |
|
(5.2.2012 18:19:23) Mamisku, diky za recept, urcite vyzkousim
|
|
GJana& julinka |
|
(19.2.2012 19:14:30) Mamisku. Naspala bych značku,ale byla by to reklama. Aby k susenkam nesla vlhkost,doporučuji nějaký system,který omezí přístup vzduchu. Obě varianty budou ok. První měkčí by neměla zplesnivet kvůli vlhkosti jablka,druhá by měla zůstat křupava. Nebo to můžeš zmrazit.
|
|
|
|