Lucie a tři děti |
|
(3.3.2012 23:06:15) Vím, že se tady tohle téma řešilo už několikrát, ale mám dotaz na přebornice Je možné, aby se maso pečené v troubě dobře zavařilo i tehdy, když není zcela ponořené ve výpeku? Díky...
|
NovákováM |
|
(3.3.2012 23:16:58) Je to možné. Zavařit se dá i pečeně s malým množstvím tekutiny, - musí tam být, (angrešt by to asi vysvětlila líp), za mne, aby se to prosttě strerilizovalo, musí vzniknout pára a... podtlak, dobrá víčka.
Ale jak zavařuje to pečené maso?
|
Lucie a tři děti |
|
(3.3.2012 23:26:23) Terezo, děkuji. Je to má premiéra a nemám k tomu navíc zrovna důvěru. Ale jedeme za týden na hory a s miminem a s potravinovou alergií se nám moc nechce chodit denně do hospody
|
NovákováM |
|
(3.3.2012 23:34:08) TAK JAK JÁ...
zavařuješ-li v běžných sklenicích zavařovačkách - před lety existovala tzv. masová víčka, s červenou gumou vespod, - dnes jsou lepší šroubovací víčka
za mne - to není patent na to, aby to zabralo - jsem teplým vývarem, masem s trochou vývaru, omáčkou - naplnila sklenici, zavřela masovým víčkem (běžná zavařovací hlava) nebo šroubovací a prdla do hrnce s horkou vodou zavařovat - kolem 90-ti stupňů, může se to i vařit, ale bude to na šrot, takže pod varem.
Tak půl hodiny. Pak vylovit z vody, postavit - otočit - na víčko, hlavou dolů.
Druhý den znovu. Půl hodiny pod varem.
Nikdy nic nevybouchalo, nikdy se nic nezkazilo - pozor na maso a zavářky - tímhle zavařováním se často rozpadne a zavářky vysublimují a zakalí polévku.
Dodnes zavařuju maso, ale doma, tak to se vyhodí, když to nedopadne, ale vždycky nadvakrát.
|
Lucie a tři děti |
|
(3.3.2012 23:50:07) Mám po dnešku jen tři sklenice, dvě s dušeným masem a jednu s pečeným. Nic jsem nazehušťovala, ještě horké vše nalila do teplých, právě vyvařených sedmičkových sklenic, našroubovala vyvařená víčka a dala zavařit na hodinu při teplotě nevímjaké, ale voda stále mírně bublající, tak nejspíš i sto Zítra zopakuju ještě jednou. Takže to nejspíš bude na šrot úplně zcela :-D
Ale nebude mi to ani moc vadit, jen doufám, že to přežijem...
|
Lucie a tři děti |
|
(3.3.2012 23:51:38) nezahušťovala, pardon
|
|
NovákováM |
|
(3.3.2012 23:56:37) nevím proč, tak to dělala babička a i někde jsem to četla... že ty bakterie se pomnoží do druhého dne, pokud tam jsou, proto nadvakrát to dělám taky,
rozhodně neprohloupíš... a určitě to dobře dopadne. Rozvařený lepší než žádný.
právě od té doby podobně zavařuju masové konzervy na chalupu a osvědčují se.
|
Veverka16 |
|
(4.3.2012 1:08:14) Já takhle zavařuju polívky,vývary.pak jen vytáhnu z ledničky
šla by i omáčka s masem?rajda,roštěná?taky dvakrát?
|
|
|
|
|
|
|
Vr | •
|
(4.3.2012 7:33:32) A není jednodušší to zamrazit? My to takhle děláme běžně... Do restaurací s dětmi je to poslední dobou za trest...
|
Lucie a tři děti |
|
(4.3.2012 8:35:39) To jsem taky zvažovala, ale nejsem si jistá, jestli bude v cíli mražák...
|
Pawlla |
|
(4.3.2012 8:39:02) Tak a kromě toho se to může cestou rozmrazit a pak by to bylo třeba hned sníst.Na dovolenou taky zavařujeme,ale ne moc,spíš jen takové nouzovky.
|
GJana& julinka |
|
(4.3.2012 12:39:27) Když jsme s rodiči jezdili na dovolenou,vždycky mamka připravovala masové konzervy typu hovězí na houbach,guláš. Na místě jsme jen dodělali přílohy. Brambory nebo rýži. Vždycky jsme byli v chatě,kde jsme si museli vařit a do hospody bylo daleko. Nehledě na to,bratr je astmatik,takže i kdyby byly za rohem,nebylo by to možné.
|
|
|
|
|
|