3.3.2012 23:34:08 NovákováM
Re: Zavařování masa - prosím o radu!
TAK JAK JÁ...
zavařuješ-li v běžných sklenicích zavařovačkách - před lety existovala tzv. masová víčka, s červenou gumou vespod, - dnes jsou lepší šroubovací víčka
za mne - to není patent na to, aby to zabralo - jsem teplým vývarem, masem s trochou vývaru, omáčkou - naplnila sklenici, zavřela masovým víčkem (běžná zavařovací hlava) nebo šroubovací a prdla do hrnce s horkou vodou zavařovat - kolem 90-ti stupňů, může se to i vařit, ale bude to na šrot, takže pod varem.
Tak půl hodiny. Pak vylovit z vody, postavit - otočit - na víčko, hlavou dolů.
Druhý den znovu. Půl hodiny pod varem.
Nikdy nic nevybouchalo, nikdy se nic nezkazilo - pozor na maso a zavářky - tímhle zavařováním se často rozpadne a zavářky vysublimují a zakalí polévku.
Dodnes zavařuju maso, ale doma, tak to se vyhodí, když to nedopadne, ale vždycky nadvakrát.
Odpovědět