Nikaia+08+10 |
|
(22.5.2012 12:04:32) Dá se zamrazit sýr? Konkrétně zatavená mozzarella italat bez nálevu tuk 18%, nevím tedy, jestli celkem, nebo v sušině. Sušina 45%.
|
kambala pláááckááá |
|
(22.5.2012 12:10:21) já zamražuju tvrdé sýry normálně (parmeggiano), s měkkým nevím
|
|
Beruška+J02A07T10 |
|
(22.5.2012 12:22:19) jak mozzarela to nevím, ale zcela běžně zamražuju nivu - tedy pak podle stádia zralosti už je jen na nastrouhání na pizzu či pomazánku - plátek už se neukrojí a taky zamražuju cihlu a královskej - ty klidně na plátky, nebo už obalené.. na smažení.. atd.. a ty jsou OK, jdou strouhat, krájet všechno...
u tý mozzarely bych možná měla strach, jestli ji to zamražení neroztrhá, a taky záleží, na co ji pak chceš použít?
|
Nikaia+08+10 |
|
(22.5.2012 12:42:59) No to já právě nevím, na co půjde použít. Ale spíš ji používáme na tepelnou úpravu. Dostali jsme jí kvanta a rozhodně ji nestihneme sníst, ani když je zatavená. Ale jstli se dá mrazit cihla, tak to by myslím tohle šlo taky.
|
|
|
neznámá |
|
(22.5.2012 12:42:43) Na zmrazený pizze je taky a na chuti to není znát. Možná bych jí nastrouhala a používala je na zapíkání.
|
|
M_ |
|
(22.5.2012 12:48:51) Dá.
Zamražujeme eidam, blbý je že ovlivňuje vlastnosti a cihla pak nejde pořádně nastrouhat, drolí se. Ale na chuť to vliv nemá.
|
Nikaia+08+10 |
|
(22.5.2012 12:52:22) Tahle mozzarella se za normálního stavu při strouhání tak matlá, že by jí to možná spíš pomohlo.
|
amanvireja |
|
(22.5.2012 13:17:21) možná ,když jí dáš do mrazáku iv tom zataveném sáčku ,tak snad se ji nic moc nestane ,při nejhorší použiješ jen na vaření ,pořád lepší než by se měla zkazit.
|
Nikaia+08+10 |
|
(22.5.2012 13:34:11) Rozhodla jsem se, že nebudu planě teoretizovat. Obětuji deset deka a dám vědět, jak to dopadlo.
|
|
|
|
Lena | •
|
(22.5.2012 13:39:34) Beru to jako výhodu, nemusím strouhat jen nadrolím
|
|
arsiela, |
|
(22.5.2012 19:24:45) Michale stačí dát na pár minutek do teplé vody a nechat vychladnout.Pude nastrouhat jedna báseň.
|
|
|
amanvireja |
|
(22.5.2012 13:15:47) mozzarela obsahuije hodně vody ,tu bych nemrazila ,ale nemám vyzkoušeno ,jinak normoš eidam mrazím .
|
|
Maisy | •
|
(22.5.2012 13:42:13) Sorry za plevelení, ale nevíte, zda jde zmrazit smetana 10% případně šlehačka?
|
Nikaia+08+10 |
|
(22.5.2012 14:13:55) Myslím, že se rozpojí tuk a zbytek. Šlehačka pak nejde ušlehat. Brácha kdysi za svých pubertálních let "schoval" šlehačku do mrazáku, takže si to živě pamatuju. Na chalupě mi přes zimu zmrzlo několik trvanlivých mlék a dá se z nich leda vařit kaše nebo nalít do teplého kafe. Studené se použít nedá.
|
|
gf fgfhf |
|
(22.5.2012 15:14:23) Smetanu ke šlehání jsem jendou zkoušela zmrazit a neúspěch, zhrudkovatěla ale nevím kde se stala chyba tchýně dává do mrazáku normálně
|
|
arsiela, |
|
(22.5.2012 19:25:08) smetana ne nejde
|
|
|
Nikaia+08+10 |
|
(25.5.2012 21:24:38) Tak jo. Dá se mrazit a není prakticky nic znát. Právě jsem ji dojedla, nastudeno.
|
|
|