Liškodlak |
|
(25.5.2012 21:24:43) Kamarádka nám naservírovala ledovou kávu, kterou vytvořila pouze zamícháním rozpustného kafe Senzatione (teď nevím, jak se to přesně píše a nechce se mi jít se kouknout) s ledovým mlékem a ledem. To se mi zdá divné, mám utkvělou představu, že se kafe musí zalít vařící vodou. Dnes jsem učinila svůj první pokus a postupovala jsem z nedostatku informací takto: do termosky jsem dala 4 lžičky (pro 4 lidi) rozpustného kafe, zalila trochou vařící vody, dolila trochou vody studené a mlékem, termosku zavřela a zakvedlala. Pak jsem to rozlila do sklenic, doplnila ledem a vrazila do každého kousek zmrzliny malaga. Všichni byli spokojení, také díky novým lžičkobrčkům, ale já tuším, že je ještě co zlepšovat. Poradíte nějakou vychytávku? Teda nehodlám kupovat žádné přístroje ani pytlíky s přeslazeným rádobykafem. Díky všem.
|
Anni&Annika |
|
(25.5.2012 21:29:07) dlouho jsem to nedelala, ale led jsem protrepala s tim kafem v shakeru, udelalo to tu penu....
|
|
Jojik+7/07,8/09 |
|
(25.5.2012 21:29:21) Já ji teda dělám jako tvoje kamarádka. Instantní kávu, ledové mléko a tedy přidávám i cukr. A je výborná.
|
Liškodlak |
|
(25.5.2012 21:39:56) Jojo, hnědej cukr jsem tam vlastně taky dala.
|
|
|
linlin |
|
(25.5.2012 21:39:37) Dáš asi lžíci instantní kávy, pokud nesladíš, tak stejně musíš alespoň jednu lžíci cukru krystal, pokud sladíš, tak nejméně dvě, malinko vody a to dohromady rozmixuješ ručním mixérem do pěny..Vylétne ti to tak do poloviny sklenice a pak buď přiléváš vodu nebo mléko(nebo napůl) a nakonec hodíš kostku/y ledu.. Je to výborné, řecká ledová káva-frapé..
|
Liškodlak |
|
(25.5.2012 21:41:28) A když je to pro víc lidí, mixuješ to každýmu zvlášť v jeho sklenici?
|
Ivatema |
|
(25.5.2012 21:46:21) já to pro víc lidí mixéruju ve vysokém hrnci
|
|
Maddy + 1 |
|
(25.5.2012 21:47:14) já dávám instant+ trochu mléka+cukr, rozmixuji ponorným mixérem, pak jemně perlivou vodu ( napění se) a pak doliju zase mlékem.
|
|
linlin |
|
(25.5.2012 21:49:24) Nejvíc jsem to dělala pro 4 a ano, každému jsem mixovala zvlášť:-( Někdo sladí víc, někdo míň...Pro sebe na víc porcí si to umixuju ve větší sklenici od okurek a nechám v ledničce, mám ráda hooodně mléka..
|
|
Evik+Šmudla+Šmudlinka |
|
(26.5.2012 7:53:05) Dělám stejně, ale ve shakeru, takže každému zvlášť. Na přání přidávám různé sirupy - vanilka, kokos, ořech, mandle...
|
|
|
Hanka | •
|
(25.5.2012 22:45:49) Nemáme ruční šlehač ani šejkr, ale dost pěny se udělá i třesením v obyčejné dvoudecové sklenici s víčkem (musí těsnit). Musí tam ale být ten cukr a nesmí se to přehnat s vodou, stačí málo. My doma doléváme spíš mlékem než vodou a dosypáváme led.
|
|
Markéta.. |
|
(26.5.2012 12:33:12) Já tam teda cukr nedávám žádný (sladký kafe prostě nemůžu) a napění se to krásně protřepáním v šejkru s ledovou vodou, led a mléko doplním až do hotové. Pro víc lidí používám vysokou nádobu a ponorný mixér.
|
|
|
perko |
|
(25.5.2012 21:48:32) Do vysoké skleničky dám lžičku rozp.kávy,cukr a zaliju studenou vodou aso do 1/3.Ručním "šlehačem" vyšlehám pěnu a pak doliju vodou a mlékem.Nakonec led.Každou kávu dělám zvlášť ve sklenici.
|
|
Liškodlak |
|
(25.5.2012 21:51:57) Aha, takže moje teorie, že se to kafe musí zalít horkou vodou, je pouze plodem mé fantazie?
|
daba+holčička |
|
(25.5.2012 21:55:40) to by bylo jen kdybys dělala turka nebo presso, instatní se rozpustí v čemkoliv. Znala jsem řeka a ten dělal freppe z instaní kávy, cukru, vody, ledu v šejkru.
|
Bumbi&05,08,10 |
|
(26.5.2012 11:03:20) frappe se dělá i z překapávané kávy - na korfu ho z instantní dělali jenom pro turisty na hlavní třídě, ale v rodinných tavernách z presa nebo překapávané vychlazené kávy
|
|
|
|
|
Insula |
|
(25.5.2012 22:21:06) Dělám v mixéru, ale existuje i takové malé míhátko na baterky. Dám rozpustnou kávu, mléko, vodu (studenou) a cukr a nechám napěnit v mixéru. Může se dát i led.
|
Ajlina | •
|
(26.5.2012 9:12:33) to malé míchátko na baterky je jenom na mlíko mixér asi nenahradí, to by bylo málo
|
Ajlina | •
|
(26.5.2012 9:13:54) jinak ledová káva je dle mého horké kafe do kterého dám kopeček zmrzliny buď čokolédovou nebo vanilkovou a brčko
|
Ajlina | •
|
(26.5.2012 9:15:00) jo na rozdíl od Jany ho ani nechladím a rovnou do vroucího dám zmrzku, ona trochu nataje do toho kafe a ochutí ho a osladí
|
|
|
|
|
bien+Kája08/08 |
|
(25.5.2012 23:50:00) se divim,ze ti termoska nerupla-varici a na to ledovy..
Rozpustny kafe se rozpusti i ve studene,ale dej na 4 porce o lzicku kafe vic..vody trosku,at se rozmicha a nezustanou nerozpusteny kousky (kamoska dela ve sklince od vyzivy s kostkou ledu-ten to pomuze rozsejkrovat-zavrit a trepat),pak do sklenic a dolit vodou/mlikem..
Nebo ho udelej klasicky a vrzni do lednice,takto se predzasob...
Ale vzdycky se dela silnejsi,zmrzlina,mliko,slehacka to hodne zjemni..
|
|
manka |
|
(26.5.2012 0:16:23) Já dávám do šejkru 3 kostky ledu, 2 lžičky nescafe, 1 lžičku cukru (těm co nesladí necelou, ale trochu cukru je vždy lepší), zaliju mlékem a vodou (kolik nevím, dělám od oka, pár pokusů a vychytala jsem si to), zavřu a "ušejkruju" :-D. Díky ledu to dělá nádhernou pěnu. Pak už jen naliju do sklenice, přidám brčko a všem u nás chutnalo ;-).
|
|
Rina+2 |
|
(26.5.2012 7:20:46) Kdyz to chces mit barevne oddeleny, tak nejdriv kostku ledu na to Tatru neslazene mleko-je huste, pak dam nescafe senzatione do sklenicky od presnidavky plus deci vody zavru a micham az je to pena, doredim vodou a naleju pomalu na tu tatru mleko. Kdyz nemam tatru delam z obych mleka, ale vzdy to sejkuju v ty sklenicce od presnidavky aby to napenilo poradne.
|
|
Sammaelka+S12/12+V8/16 |
|
(26.5.2012 8:54:19) já to vždycky dělala tak, že jsem lžičku (pro jednu osobu) rozp.kafe zalila studenou/ledovou vodou, dobře rozmíchala, navrh dala kouličku vanilk.zmrzliny a šlehačku, poř. ještě nějakou ozdobu, trubičku, kolečko banánu....co zrovna mám. Nejlepší a nejchutnější
|
|
Jana + 3 rošťáci |
|
(26.5.2012 9:02:56) Já dělám jednoduše - uvařím turka, nechám vychladnout, pak do láhve do lednice vychladit. Pak do sklenice dám kus nanukáče, na to naleju studené kafe a třeba ještě i šlehajdu - MŇAM!!!! Jo a kafe před chlazením osladím, ale méně než obvykle, protože nanuk je sladký vždy
|
mil007 |
|
(26.5.2012 10:24:24) Já dám do šejkru rozpustné kafe,led, cukr a trochu vody, protřepu, přeliju do sklenice a přidám mléko.Je výborná.
|
|
|
Ivuljenka |
|
(26.5.2012 10:48:00) Já dám do šejkru led, rozpustný kafe, trochu studené vody a lžičku třtinového cukru - protřepu aby se udělala pěna. Naleju do sklenic a doleju studeným mlékem do potřebné výše sklenice. Kdo neřídí dostane tam polovičního frťana rumu
Tchýně dělá tak,že do sklenic na dno dá rozpustný kafe, led a leje na to coca colu Jako je to chutný,ale přijde mi to obludný
|
|
Brusinka* |
|
(26.5.2012 13:53:36) Do skleničky od přesnídávky dám 2 lžičky rozp.kafe, 1 lžičku cukru a asi 50 ml hodně studený vody. Aspoň 2 minuty s tím hrkám-udělá se pěna, naleju do půlitru a doleju hodně studený mlíko (nejlíp ho dát před tím na hodinu do mrazáku). V létě je to hodně osvěžující .
|
apricots |
|
(20.8.2013 10:29:17) Ahoj, já dělám ledovou kávu dle tohoto jednoduchého návodu: http://jakudelat.eu/?p=128
Je to snadné a rychlé
|
|
|
|