| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Pohanka

 Celkem 12 názorů.
 Ira+M(2/02)+K(1/04)+M(2/07) 


Téma: Pohanka 

(28.5.2012 9:42:29)
Koupila jsem pohanku, uvítala bych nějaké ozkoušené trecepty, rady, jak uvařit??? S čím??? Jako přílohu???

Děkuji.
 Arni 


Re: Pohanka 

(28.5.2012 9:56:06)
My ji máme nejraději takto. Připravíš pohanku /vaříš chvíli a necháš dojít v peřině do měkka, nesmíš ji rozvařit/, na pánvi osmahnu na oliv. oleji dvě velké cibule, přihodím pohanku, prolisuju česnek (dle chuti, máme rádi víc) a dosolím. Dám na talíř, postrouhám sýrem a křoupem k tomu kys. okurku~w~ Musí hlavně zůstat sypká, pak by to byla kejda, kdyby se to rozvařilo.
 MUMIE 


Re: Pohanka 

(28.5.2012 9:59:19)
Takto je taky výborná.
 MUMIE 


Re: Pohanka 

(28.5.2012 9:58:21)
Propláchneš, dovedeš k varu a pak už jen necháš dojít pod pokličkou. Dělám ji jako přílohu, jako rizoto, nebo dám na hotovou osmaženou slaninu a jím se salátem nebo ji jím zalitou mlékem. Dávám ji i do polévek.
 arantxa 


Re: Pohanka 

(28.5.2012 10:07:04)
Já používám hodně jako přílohu, smíchám s rýží nebo jen tak místo rýže, mamka ji dává i do brambor. kaše. Taky hodně do vývarů místo nudlí.
 KlaudieS+M+E 


Re: Pohanka 

(28.5.2012 10:09:25)
Uvařit, orestovat na anglické slanině.
Uvařit ve vývaru a rozmixovat - tuhle polívku miluje syn.
Uvařit a přidat do mletého masa na karbanátky, sekanou...(může se i rozmixovat, ale my máme rádi celou).
 Ira+M(2/02)+K(1/04)+M(2/07) 


Re: Pohanka 

(28.5.2012 10:14:09)
Díky, takže žádné složitosti- jsem zvědavá, jestli mi to budou jíst... Zmlsanci...
 Diana* A. 12/00 + V.&T. 03/06 


Re: Pohanka 

(28.5.2012 10:50:17)
Tatínek dělával výborné pohankové rizoto s houbami :-) ~w~
 L+2 ks 


Re: Pohanka 

(28.5.2012 11:18:11)
Taky je výborná pohanková kaše, sní ji i děti. Nad jinou úpravou zbytečně prskají.
 Kvíza 
  • 

Re: Pohanka 

(28.5.2012 12:27:11)
Miluju pohanku. Dá se udělat jakkoliv. Nejčastěji používám jako zavářku do polévky a mým zamilovaným jídlem jsou kontrabáše. Krajové jídlo - recept najdeš třeba na stránkách Kluků v akci.
 Jana, 2/07+10/08+5/11 


Re: Pohanka 

(28.5.2012 12:37:11)
U mamky jsem jedla tu hnědou jako přílohu ke svíčkové. ~w~ Sama jsem si koupila zelenou a ta mi nechutnala, dělala jsem si ji se zeleninou jako rizoto.
 Hugo z hor 


Re: Pohanka 

(28.5.2012 13:20:25)
Tak já pohanku používám hodně. Místo nudlí do polévky, míchám s rýží do rizeta, do masových karbenátků, zahustit bramboračku, .... jako přílohu.

Uvařit 5min a nechat dojít, neslévat - dodržovat poměr vody, aby se voda vyvařila a vstřebala, jinak přijdete o cenné látky.

Pohankové knedlíky - uvařit pohanku dle návodu, osolit, nechat vychladnout, přidat polohrubou mouku, tak aby se daly tvarovat šišky/knedlíky. A vařím v parním hrnci dle velikosti, asi 10min

Pohanková sladká kaše - uvařit pohanku (my máme rádi sypkou, pro kamarádku pohanku rozvařím/rozmixuju), nesolit. V 2. hrnci rozvařím jablka s rozinkami (brusinkami) a skořicí, smíchám, osladím sladem, posypu opraženými semínky nebo oříšky.

Ale pozor - pohanka zahřívá, proto se jí hlavně v zimě, určitě ne v parném létě. V létě se vymění za jáhly, bulgur.
Dobrou chuť

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.