šimi |
|
(20.6.2012 8:26:53) ahoj holky jakou máte zkušenost se zavarovanim v myčce? Chci se zeptat jak se vlastně dá vypnout přívod soli a leštidla. ZAvarovala jsem a koukam voda plna peny(samozřejmě že prášek jsem nedávala) tak ted šašim jestli se to nedostalo do sklenic to by mě asi kleplo...
|
Muumi |
|
(20.6.2012 9:12:55) Pokud tam nemáš tlačítko na tablety 3v1, tak to nevypneš - ale to podle mě nové myčky nemají. Spíš si myslím, že v myčce není dost vysoká teplota na zavařování - aspoň ta naše má max program 55-65, některé mají na 70, ale to stejně asi nestačí?
|
Markéta s párkem | •
|
(20.6.2012 9:19:08) My máme max 70, ale taky myslím, že je to málo, že je to "zavařování" od slova "vařit", čili že se ta okolní voda musí vařit. A v myčce to v té vodě ani nestojí.
Upřímně, ani vlastně nevím, jak to zavařování funguje.
To už mi přijde "lepší" pračka - tam je max 90, vypneš ždímání a voda tam stojí.
|
Ivka3 |
|
(20.6.2012 9:25:38) Jak zabráníš točení-praní? Pokud tedy člověk nem starou Tatramantku?
|
|
|
|
angrešt |
|
(20.6.2012 9:23:11) Už zas, jako loni... zavařování v myčce je naprostá hovadina, zbytečně ohrožující lidi, kterým tyto "zavařené" předměty podstrčíš ke konzumaci. Viz. tato loňská diskuse http://www.rodina.cz/scripts/diskuse/novep_tree.asp?all=yes&id=15473066&typ=0
|
šimi |
|
(20.6.2012 10:18:07) já tam zavařuju akorát marmeládu ta se stejně nezavařuje jen se obrací víkem vzhůru ale šlo mi o to jestli se tam mohli dostat ty prostředy jako sůl a pod jinak obsah byl varenej sterilovanej tak tam teda problém nevidim
|
|
|
Vanka |
|
(20.6.2012 9:38:08) proč se to vlastně dělá v myčce?
úspora energie, nebo co vlastně
|
Muumi |
|
(20.6.2012 9:43:10) To bude asi jako diskuze "proč platíte manželovou kartou" - taky je to blbost, lidi to dělají, ale skoro nikdy neřekl, proč vlastně. Prostě jednou někdo přišel na to, že by to mohlo jít, tak se to dělá... (proč někdo vozí vajíčko po směru jízdy, proč se děti dávají do chodítek, proč se kojencům dávají pít granulované srágory...)
|
Lei |
|
(20.6.2012 14:30:12) Já teď nějakou dobu přemýšlela, jak mám dát v autě vajíčka proti směru jízdy .
Zavařování v myčce mi zavání Receptářem prima nápadů. Nechápu.
|
La Pepa |
|
(20.6.2012 14:57:19) Zkoušela jsem to, sterilovala jsem takhle strouhaná jablka na štrůdl. Sůl jsem neřešila, na výsledném produktu jsem nic zásadního nezaznamenala. Ale pravda je, že asi z 20lahví se asi 4 zkazily. Měla jsem velikost 0,7 litru, možná, kdyby byly menší, bylo by to lepší. A rozhodně je to úspora - hlavně času - vejde se tam spousta sklenic a dělá se to samo. Když to srovnám s velkým hrncem a teplotou od oka, nepřijde mi to až tak špatný. Ale spíš na produkty, u kterých je hned vidět problém, jídlo na dovolenou bych tak nezavařovala.
|
Lei |
|
(20.6.2012 16:45:32) Mně to přijde eklhaft, no, nic proti těm, kdo to dělají, ale uvědomila jsem si, že začnu být mnohem opatrnější na zavařované produkty od lidí, u kterých nevím, jak to dělají. My teda v zavařovacím hrnci máme teploměr a jinak to strčím do trouby, kde na to vidím a mohu teplotu taktéž nasatvit.
|
|
|
|
|
Inka | •
|
(20.6.2012 15:06:08) Řekla bych, že do myčky se vejde hodně sklenic najednou, ale nevím jestli stačí ta teplota.
|
|
|
|